Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Β. Βασιλειάδου: Ιδιαίτερη προσοχή στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Ημέρα:

spot_img

Την ιδιαίτερη προσοχή στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, καθώς όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να το συμπληρώσουν έχοντας ως δεδομένο την προσωπική τους προτίμηση κι όχι τις περσινές βάσεις, εφιστά η μαθηματικός και διευθύντρια σπουδών του φροντιστηρίου «Πουκαμισάς» στην Καβάλα, Βασιλική Βασιλειάδου.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» η κ. Βασιλειάδου υπογράμμισε αρχικά ότι μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις, έχουν ήδη εξαχθεί κάποια αξιόλογα συμπεράσματα.

Τα θέματα σε όλα τα μαθήματα που εξετάζονται οι μαθητές, ανεξάρτητα από το πεδίο που έχουν επιλέξει, απαιτούν εμβάθυνση στη γνώση και ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα

«Είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι πλέον, τα θέματα σε όλα τα μαθήματα που εξετάζονται οι μαθητές, ανεξάρτητα από το πεδίο που έχουν επιλέξει, απαιτούν εμβάθυνση στη γνώση και ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πανελλαδικά στατιστικά των βαθμολογιών των μαθητών που έχουν αναρτηθεί. Συγκεκριμένα, αξίζει να αναφέρουμε ότι το 47,2% των μαθητών των Ανθρωπιστικών σπουδών στην Ιστορία, το 46, 59% των μαθητών των Θετικών σπουδών στα μαθηματικά και το 73,96% των μαθητών των Οικονομικών σπουδών στα μαθηματικά έχουν γράψει κάτω από τη βάση», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η κ. Βασιλειάδου.

Σχετικά ήπιες αυξομειώσεις στο πεδίο των Ανθρωπιστικών σπουδών και του πεδίου Οικονομίας και έντονες πτώσεις του 2ου και του 3ου πεδίου

Παράλληλα, η κ. Βασιλειάδου επισήμανε πως αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στα επαγγελματικά Λύκεια το 60,67% και το 76,32% έγραψαν κάτω από τη βάση στην Νεοελληνική γλώσσα και στα Μαθηματικά αντίστοιχα!

«Αναφορικά με τις εκτιμήσεις των βάσεων, θα μπορούσαμε να πούμε ότι περιμένουμε σχετικά ήπιες αυξομειώσεις στο πεδίο των Ανθρωπιστικών σπουδών και του πεδίου Οικονομίας και έντονες πτώσεις ακόμα και στις πιο δημοφιλείς και περιζήτητες σχολές του 2ου (Θετικές σπουδές) και του 3ου πεδίου (Σπουδές Υγείας)», συμπλήρωσε σχετικά η  διευθύντρια σπουδών του φροντιστηρίου «Πουκαμισάς» στην Καβάλα.

Δεν αποκλείονται εκπλήξεις στο πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις, καθώς το γεγονός ότι τα Τ.Ε.Ι. έχουν μετατραπεί σε πανεπιστήμια, αλλά και η έναρξη πολλών καινούριων τμημάτων θα επηρεάσουν την προτίμηση των μαθητών

«Θα πρέπει φυσικά να επισημάνουμε ότι δεν αποκλείεται φέτος να δούμε και εκπλήξεις στο πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις, καθώς το γεγονός ότι τα Τ.Ε.Ι. έχουν μετατραπεί σε πανεπιστήμια, αλλά και η έναρξη πολλών καινούριων τμημάτων θα επηρεάσουν την προτίμηση των μαθητών αφού ενδέχεται να επιλέξουν σχολές που δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς έως σήμερα. Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν ενδείκνυται η ιδιαίτερη προσοχή στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου των μαθητών, καθώς όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να το συμπληρώσουν με δεδομένο την προσωπική τους προτίμηση και όχι τις περσινές βάσεις», κατέληξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η κ. Βασιλειάδου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...