Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βραβείο στον διαγωνισμό Φυσικής σε πέντε μαθήτριες του 7ου Γυμνασίου

Ημέρα:

spot_img

Εκδήλωση για τη βράβευση πέντε μαθητριών της Γ΄ τάξης του 7ου Γυμνασίου Καβάλας, οι οποίες κατέλαβαν την 3η θέση σε πανελλαδικό διαγωνισμό φυσικής που έγινε τον περασμένο Μάιο, θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου (7/12) στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης».

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (παράρτημα Καβάλας), σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια και τον Δήμο Καβάλας. Το μεσημέρι της Πέμπτης (5/12) δόθηκε για το θέμα συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη.

«Εμείς ως Π.Ε.Κ. ενισχύουμε την προσπάθεια αυτών των παιδιών, γιατί για εμάς το σημαντικότερο κεφάλαιο είναι η νεότητα, ως η κινητήρια δύναμη για το μέλλον…»

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθηγητή των μαθητριών του 7ου Γυμνασίου, τον Χρήστο Χρηστίδη, καθώς και την πρόεδρο του παραρτήματος Καβάλας της Ε.Ε.Φ. την κ. Μάλαμα Σιδηροπούλου και τον ταμία του παραρτήματος και προέδρου των Φροντιστών της Καβάλας, Αργύρη Μυστακίδη για αυτήν την πρωτοβουλία. Εμείς ως Π.Ε.Κ. ενισχύουμε την προσπάθεια αυτών των παιδιών, γιατί για εμάς το σημαντικότερο κεφάλαιο είναι η νεότητα, ως η κινητήρια δύναμη για το μέλλον, ώστε να επενδύουμε στον τομέα της καινοτομίας και της δυναμικής επιχειρηματικότητας. Θα είμαστε δίπλα σε όλα τα παιδιά της Περιφέρειας σε αυτήν την προσπάθεια και στο όμορφο ταξίδι της γνώσης», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης. «Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Χρηστίδη για την εξαιρετική δουλειά που έκανε, με την οποία αποδεικνύει ότι μέσα από τα δημόσια σχολεία υπάρχουν καθηγητές που με τη δουλειά τους δίνουν αποτελέσματα πολλά, ενώ εξαιρετική δουλειά κάνει και το παράρτημα της ΕΕΦ Καβάλας, που εδώ και τρία χρόνια έχουν βάλει τη φυσική και εκτός των σχολείων. Πολύ περισσότερο τώρα που έχουμε τη σχολή στο ΔΙΠΑΕ και πρέπει να δώσουμε έμφαση στα παιδιά και είναι καλή η σκέψη που δείχνει ότι στηρίζουμε τη σχολή», συμπλήρωσε ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

 Στην εκδήλωση θα δώσει το «παρών» ο επίτιμος πρόεδρος του Ευγενίδειου Ιδρύματος Δ. Σιμόπουλος

«Διοργανώνουμε την πρώτη εκδήλωση της χρονιάς με αυτήν την όμορφη βράβευση για την επιτυχία της ομάδας του κ. Χρηστίδη. Ο διαγωνισμός ήταν ένας βιντεοσκοπημένος διαγωνισμός πειραμάτων, παράλληλα όμως τα παιδιά βραβεύτηκαν και στον τοπικό διαγωνισμό που έγινε φέτος τον Απρίλιο. Το παράρτημα της Καβάλας έχει καλεσμένο έναν εξαιρετικό αστροφυσικό επιστήμονα και επίτιμο πρόεδρο του Ευγενίδειου Ιδρύματος (Πλανητάριο) τον κ. Διονύση Σιμόπουλο. Μας κάνει τιμή που θα τον έχουμε για πρώτη φορά στην Καβάλα, θα απευθυνθεί σε όλο το κοινό με απλό λόγο, προσεγγίζοντας τα επιστημονικά θέματα της Αστρονομίας, ώστε να γίνει κατανοητός από όλους. Η εκδήλωση είναι στις 7 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο. Την ίδια μέρα θα βραβευτούν τα παιδιά της Π.Ε. Καβάλας, τα οποία πέτυχαν σε σχολές φυσικής στις πανελλήνιες εξετάσεις. Είναι μια δράση της ΕΕΦ που γίνεται για δεύτερη χρονιά θέλοντας να τιμήσουμε τα παιδιά αυτά ιδιαίτερα φέτος που φιλοξενούμε το νεοσύστατο τμήμα Φυσικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου», ανέφερε από τη μεριά της η κ. Σιδηροπούλου.

 «Στόχος μας είναι να δώσουμε κίνητρο και ώθηση σε νέα παιδιά, ώστε να μη φοβούνται να δοκιμάζουν διαγωνισμούς…»

Ο καθηγητής του 7ου Γυμνασίου, Χρήστος Χρηστίδης στις δηλώσεις που έκανε επισήμανε: «Στόχος μας είναι να δώσουμε κίνητρο και ώθηση σε νέα παιδιά, ώστε να μη φοβούνται να δοκιμάζουν διαγωνισμούς κι ας είναι λίγο πιο διαφορετικοί και αν γίνεται να είμαστε και παράδειγμα προς μίμηση για κάποιους άλλους, είτε μαθητές, είτε καθηγητές ακόμη και φορείς,  ώστε να συνεχιστεί η αρωγή σε αυτό το επιστημονικό κομμάτι που όλοι προσπαθούμε να ενισχύσουμε».

 «Αυτές οι εκδηλώσεις αποτελούν το καλύτερο αντίδοτο, προκειμένου να ενισχύσουμε πνευματικά τα παιδιά μας»

Τέλος, ο Αργύρης Μυστακίδης, στις δηλώσεις του υπογράμμισε: «Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Αντιπεριφερειάρχη και στον Δήμο Καβάλας, καθώς και σε όλους τους φορείς που αγκάλιασαν αυτή την εκδήλωση. Νομίζω ότι αυτές αποτελούν το καλύτερο αντίδοτο, προκειμένου να ενισχύσουμε πνευματικά τα παιδιά μας. Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα των Ελλήνων μαθητών στον διεθνή διαγωνισμό της Πίζα που έδειξαν πόσο υστερούμε ως χώρα σε επιδόσεις σε όλους τους τομείς. Τέτοιες πρωτοβουλίες που βγάζουν τη γνώση από το περιτύλιγμα το απωθητικό που έχει το εκπαιδευτικό σύστημα την κάνουν προσιτή στους νέους και δίνουν κίνητρο, ώστε τα παιδιά να ασχοληθούν σοβαρά με τις θετικές επιστήμες που είναι διεθνώς αποδεκτό ότι κινητοποιούν τον άνθρωπο σε όλα τα επίπεδα δίνοντας εφόδια για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ενός κόσμου που μεταβάλλεται με ασύλληπτες ταχύτητες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...