Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απόστολος Μουμτσάκης: Με κενά σε προσωπικό ξεκινά η νέα σχολική χρονιά

Ημέρα:

spot_img

Με ελλείψεις σε δασκάλους και νηπιαγωγούς αρχίζει η νέα σχολική χρονιά στις 11 Σεπτεμβρίου για το νησί της Θάσου, ενώ οριακά εντάξει είναι τα πράγματα για την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

«Ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά και δεν ξεκινά καθόλου καλά, από τη στιγμή που στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, υπάρχουν 23.000 κενά. Δεν «έτρεξαν» οι προσλήψεις των αναπληρωτών, αργήσαμε πολύ ώστε να γίνει ο πίνακας από τον οποίο θα γίνονταν οι προσλήψεις των αναπληρωτών, με αποτέλεσμα να μην είναι σίγουρο ότι στις 11 Σεπτεμβρίου θα έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των συναδέλφων κι ότι αυτοί θα είναι στις θέσεις τους», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μουμτσάκης.

«Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και θα περιμένουμε κι εδώ το θέμα με τους αναπληρωτές ειδικής αγωγής, ώστε να ξεκινήσουν τα αντίστοιχα τμήματα στα σχολεία μας…»

«Άρα αυτό είναι μεγάλο μείον για εμάς, ειδικά για το νησί της Θάσου, όπου έχουμε τεράστιες ελλείψεις, τόσο σε δασκάλους όσο και σε νηπιαγωγούς. Στο κομμάτι της Καβάλας είμαστε εντάξει οριακά σε δασκάλους, έχουμε προβλήματα όμως με νηπιαγωγούς και περιμένουμε κι από εκεί να μας έρθουν αναπληρωτές νηπιαγωγοί. Επίσης, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και θα περιμένουμε κι εδώ το θέμα με τους αναπληρωτές ειδικής αγωγής, ώστε να ξεκινήσουν τα αντίστοιχα τμήματα στα σχολεία μας», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας.

«Περιμένουμε να έρθει και η τρίτη δόση από την Αθήνα για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, όμως απ’ ό,τι βλέπω δεν είναι αρκετή, οπότε με αίτημά μας ζητήσαμε να ακολουθήσει και τέταρτη δόση»

«Από την άλλη το αυτονόητο έχει γίνει, δηλαδή το να έχουν φτάσει τα βιβλία στα σχολεία μας, είναι το μοναδικό που έχει γίνει, καθώς περιμένουμε να έρθει και η τρίτη δόση από την Αθήνα για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, μια δόση όμως η οποία για τον δήμο Καβάλας απ’ ό,τι βλέπω δεν είναι αρκετή, οπότε με αίτημά μας ζητήσαμε να ακολουθήσει και τέταρτη δόση. Κάτι ανάλογο απ’ όσο ξέρω συμβαίνει και σε άλλους νομούς και δήμους», ανέφερε ακόμη ο Απόστολος Μουμτσάκης, ο οποίος ανέλαβε πλέον και αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δημοτικής Αστυνομίας.

«Δεν είναι προτεραιότητα η Παιδεία και αυτής της κυβέρνησης, όπως άλλωστε και των προηγούμενων κυβερνήσεων…»

«Επίσης, πρέπει να πω ότι δεν είναι προτεραιότητα η Παιδεία και αυτής της κυβέρνησης, όπως άλλωστε και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μέσα σε μια νύχτα κατόρθωσαν και έκαναν τους πίνακες για να προσλάβουν ειδικούς φρουρούς, ενώ εμείς εδώ και καιρό ταλαιπωρούμαστε για να δούμε που υπάρχουν κενές θέσεις, πόσες είναι αυτές και τελικά να γίνονται προσλήψεις των αναπληρωτών και των μονίμων που έχουν πολλά χρόνια να γίνουν», επισήμανε σχετικά ο κ. Μουμτσάκης.

«Με τη νέα μου ιδιότητα προσπαθώ να έχω μια πλήρη ενημέρωση για τις σχολικές εγκαταστάσεις και τα κτήρια»

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το κτηριολογικό των σχολικών μονάδων κι αν υπάρχουν προβλήματα, ο κ. Μουμτσάκης απάντησε: «Με τη νέα μου ιδιότητα (ως Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δημοτικής Αστυνομίας) προσπαθώ να έχω μια πλήρη ενημέρωση για τις σχολικές εγκαταστάσεις και τα κτήρια, θα γίνουν κάποιες παρεμβάσεις από τον δήμο, δεν είναι όμως αυτό αρκετό, καθώς πρέπει να γίνουν πολλά και σε αυτό θα βοηθήσουν χρήματα που θα έρθουν από τον κρατικό προϋπολογισμό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...