Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φούσκα η ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις;

Ημέρα:

spot_img

«Η διγλωσσία αυτής της κυβέρνησης είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Αν ισχύσει τελικά το ότι δεν θα προχωρήσουν οι ρυθμίσεις, η διγλωσσία αυτή θα αποτυπωθεί με τον χειρότερο τρόπο, καθώς πολλοί πίστευαν ότι θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν και να ρυθμίσουν τα χρέη τους», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας Γιάννης Παναγιωτίδης, σχολιάζοντας το ηχηρό χαστούκι που έλαβε η κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το κρίσιμο θέμα της ρύθμισης χρεών προς την εφορία, αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 120 δόσεις.

Όπως αναφέρει μάλιστα η Κομισιόν, «η κυβέρνηση έχει ενημερώσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει στο εγγύς μέλλον σε αναθεωρήσεις των ρυθμίσεων σε δόσεις για χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς απαιτείται περαιτέρω τεχνική ανάλυση και εξέταση. Είναι σημαντικό να αποφευχθούν αρνητικά ρίσκα για τα δημόσια έσοδα και να διαφυλαχθεί η κουλτούρα πληρωμών, καθώς αυτοί ήταν οι βασικοί στόχοι των μεταρρυθμίσεων στη συλλογή των δημόσιων εσόδων οι οποίες ενεργοποιήθηκαν στη διάρκεια των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας». Το «άδειασμα» της Κομισιόν φέρνει σε πραγματικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση που έχει επενδύσει σε αυτό το μέτρο πολλά για την ενίσχυση του κοινωνικού προφίλ της.

«Αποδεικνύεται ότι οι πανηγυρισμοί πως τα μνημόνια τελείωσαν τον Αύγουστο πέφτουν στο κενό…»

«Η κυβέρνηση θεσμοθέτησε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο οποίος αποδεικνύεται μια φούσκα, καθώς δεν προχωρά για διάφορους λόγους. Στο πλαίσιο της βελτίωσης του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα έφερνε τις ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία με τις 120 δόσεις. Ιδιαίτερα η ρύθμιση για τα ασφαλιστικά, αν ερχόταν όπως ακούγαμε, θα έδινε μια τεράστια ανάσα στους ελεύθερους επαγγελματίες, κυρίως γι’ αυτούς που μέσα στην κρίση βίωσαν με τον χειρότερο τρόπο την οικονομική δυσπραγία. Αποδεικνύεται ότι οι πανηγυρισμοί πως τα μνημόνια τελείωσαν τον Αύγουστο πέφτουν στο κενό. Μια ακόμη κυβερνητική κορώνα που καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, αφού θα έχει υποχωρήσει με μια ακόμη από τις πολλές κωλοτούμπες, αν ισχύσει τελικά αυτό και δεν προχωρήσουν οι ρυθμίσεις, απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Παναγιωτίδης.

«Αποδεικνύεται πως η πρόσφατη επίσκεψη του κ. Τσακαλώτου στην Καβάλα ήταν μια φούσκα, αφού ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός μιλούσε για τις 120 δόσεις μια εβδομάδα πριν και τώρα τα γυρνάνε…»

«Δημιουργήθηκε μια αίσθηση αναμονής, μια αίσθηση προσδοκίας και βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης των πολιτών με αυτές τις ρυθμίσεις. Από την άλλη είχαμε τις εξαγγελίες για αύξηση του κατώτατου μισθού, χωρίς η κυβέρνηση να υπολογίσει τίποτα και να έχει συναίνεση των κοινωνικών εταίρων. Μια αύξηση φούσκα, αφού το 2020 θα ισχύσει το αφορολόγητο των 5.300 ευρώ κι έτσι στην ουσία δεν θα μένει τίποτα στην τσέπη και δεν θα πέσουν αυτά τα χρήματα στην πραγματική οικονομία. Πρόκειται για έμμεση φορολόγηση των επιχειρήσεων, αφού θα παρακρατούνται από τον Φ.Μ.Υ. για να αποδοθούν στο κράτος. Όταν δεν μπορείς να θεσμοθετήσεις μια ρύθμιση που θα φέρει έσοδα στο κράτος και θα διευκολύνει πολλούς φορολογούμενος, πως μπορούμε να ελπίζουμε ότι δεν θα αλλάξει το αφορολόγητο και δεν θα επιβαρυνθούν τα χαμηλά εισοδήματα; Τέλος, να πω ότι αποδεικνύεται πως η πρόσφατη επίσκεψη του κ. Τσακαλώτου στην Καβάλα ήταν μια φούσκα, αφού ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός μιλούσε για τις 120 δόσεις μια εβδομάδα πριν και τώρα τα γυρνάνε. Πώς να εμπιστευτείς μια κυβέρνηση που πριν μια εβδομάδα άλλα έλεγε από εδώ κι άλλα μάλλον θα κάνει;», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...