Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας στιγμής

Ημέρα:

spot_img

Ιδιαίτερα υποτονική είναι η προσέλευση των φορολογουμένων στα λογιστικά γραφεία της Καβάλας, για την κατάθεση των φορολογικών τους δηλώσεων.

Παρά το ότι η υποβολή τους έχει αρχίσει εδώ και αρκετές ημέρες, εντούτοις, όπως όλα δείχνουν, οι περισσότεροι πολίτες θα σπεύσουν να τις υποβάλουν από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και μετά.

Ν. Κλειτσιώτης: «Οι φορολογούμενοι είναι λίγο διστακτικοί στην αρχή, γιατί φοβούνται το εκκαθαριστικό τους, φοβούνται αυτό που θ’ αντικρίσουν για το αν θα πληρώσουν φόρο ή όχι και καθυστερούν να υποβάλουν τη δήλωσή τους…»

«Είναι γεγονός ότι η προσέλευση στα λογιστικά γραφεία της πόλης μας, δεν είναι αυτή που περιμέναμε. Γνωρίζουμε άλλωστε από τα προηγούμενα χρόνια ότι οι φορολογούμενοι είναι λίγο διστακτικοί στην αρχή, γιατί φοβούνται το εκκαθαριστικό τους, φοβούνται αυτό που θ’ αντικρίσουν για το αν θα πληρώσουν φόρο ή όχι και καθυστερούν να υποβάλουν τη δήλωσή τους. Πιστεύω όμως ότι μέσα στον Μάιο κι ιδιαίτερα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, η πλειονότητα των φορολογούμενων θα προσέλθουν στα λογιστικά γραφεία για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους. Μέχρι στιγμής είναι πάντως πραγματικά άτονη η προσέλευση», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» για το θέμα ο οικονομολόγος Ντίνος Κλειτσιώτης.

Όσοι απευθυνθούν στα λογιστικά γραφεία για τις δηλώσεις τους, καλό είναι ν’ αρχίσουν σιγά – σιγά να πηγαίνουν και να μη το αφήσουν για την τελευταία στιγμή

 «Εγώ θα συμβούλευα τους φορολογούμενους, οι οποίοι θα απευθυνθούν στα λογιστικά γραφεία, να αρχίσουν σιγά – σιγά να πηγαίνουν και να μη το αφήσουν για την τελευταία στιγμή, μέχρι δηλαδή και τις 30 Ιουνίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων. Αυτό γιατί όπως καλά γνωρίζουμε από τα προηγούμενα χρόνια, το σύστημα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον αυξημένο όγκο δηλώσεων με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία για τους ίδιους, αλλά και για τους λογιστές», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Κλειτσιώτης.

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων φέτος θα είναι περισσότεροι αυτοί που θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέσω λογιστών

Ερωτηθείς σχετικά με το αν εκτιμά ότι θα είναι μικρότερος ο αριθμός αυτών που θα υποβάλουν μόνοι τους τις δηλώσεις τους εξαιτίας του ότι φέτος υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες, ο γνωστός οικονομολόγος απάντησε: «Ναι, είναι γεγονός ότι φέτος υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, ειδικά όσον αφορά την κάλυψη των τεκμηρίων με πλαστικό χρήμα. Επίσης, όσοι έχουν αγοράσει αυτοκίνητο ή ακίνητο θα τους συμβούλευα να ζητήσουν την άποψη φοροτεχνικών, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος με τα αντικειμενικά κριτήρια και τις δαπάνες να πληρώσουν επιπλέον φόρο, τον οποίο ίσως γλιτώσουν αν πάρουν τη συμβουλή ενός έμπειρου φοροτέχνη – λογιστή. Άρα ναι, θεωρώ ότι ακόμη περισσότεροι θα καταθέσουν τις δηλώσεις τους σε λογιστικά γραφεία».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...