Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Επιμελητήριο Καβάλας στην 4η Θρακο-Μακεδονική Synergia 2018

Ημέρα:

spot_img

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η διοργάνωση της 4ης Θρακο-Μακεδονικής Synergia 2018 στη Δράμα το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018. Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του δικτύου στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, συμμετείχε στην έκθεση με δικό του περίπτερο.
Το περίπτερο του Επιμελητηρίου επισκέφτηκαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, ο Θεματικός Αντι-περιφερειάρχης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας κύριος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Ηλιάδης, ο κύριος Γεώργιος Φραγκιόγλου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας και επιχειρηματίες της περιοχής.
Στην έκθεση συμμετείχαν επιχειρήσεις αγροδιατροφικού τομέα από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ οι οποίες παρουσίασαν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες. Στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «ανταλλαγή απόψεων για την ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής επαγγελματικής συνεργασίας και τη δημιουργία δικτυώσεων», παρουσιάστηκε το «Καλάθι Προϊόντων» της Περιφέρειας ΑΜΘ, η Θρακο-Μακεδονική κουζίνα και πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β. Σκοπός της έκθεσης ήταν στήριξη της ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και αλληλεγγύης, καθώς και η ενθάρρυνση της σύζευξης των τοπικών προϊόντων της ΑΜΘ με τον τουριστικό κλάδο, τους ξενοδόχους, τους επαγγελματίες της εστίασης, της αναψυχής και τους φορείς της κατανάλωσης στην περιοχή μας. Στο περίπτερό μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιαστούν όχι μόνο οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες της Ν. Καρβάλης αλλά και νέοι κουραμπιέδες σε ιδιαίτερες γεύσεις. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τόσο οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες, είχαν την δυνατότητα να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα από κάθε νομό της Περιφέρειας ΑΜΘ τα οποία παρασκεύαζαν σπουδαστές του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ Δράμας.
Η 5η Θρακο-Μακεδονική Synergia θα πραγματοποιηθεί το 2019 στην Ξάνθη.

Θετικός ο απολογισμός της 4ης «Synergia»

Θετικά αποτιμάται η 4η Θρακο-Mακεδονική «Synergia» Προώθησης Τοπικών Προϊόντων του διατροφικού τομέα, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το Σάββατο 9 Ιουνίου στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Ενενήντα εκθέτες, παραγωγοί και επιχειρηματίες του αγροδιατροφικού τομέα από την Περιφέρεια, είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να πραγματοποιήσουν επαφές με επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης και φορείς της κατανάλωσης από την περιοχή μας με σκοπό τη σύναψη συμφωνιών. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 30 απευθείας Β2Β συναντήσεις.
Την ίδια ώρα, επισκέπτες και εκθέτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά πιάτα που ετοιμάστηκαν από μάγειρες ειδικά για αυτόν το σκοπό, να ενημερωθούν από διατροφολόγους για την υγιεινή, μεσογειακή διατροφή και να γνωρίσουν τοπικά προϊόντα και παραδοσιακά σκεύη μαγειρικής στην Έκθεση φωτογραφίας που λειτουργούσε στο χώρο.
Το ενδιαφέρον των εκθετών συγκέντρωσε η ημερίδα ανταλλαγής απόψεων με θέμα την ενδοπεριφερειακή επαγγελματική συνεργασία και τις δικτυώσεις που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ειδικών σε ζητήματα επιχειρηματικότητας και αγροδιατροφής. Τέλος, πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.
Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε τις σημαντικές δυνατότητες της Περιφέρειας ΑΜΘ στον πρωτογενή τομέα και την αγροδιατροφή, υπογράμμισε την ποιότητα των τοπικών προϊόντων και αναφέρθηκε στον σκοπό της «Synergia»:
«Η Synergia καλύπτει την ανάγκη να γνωρίσουμε και να γίνουμε εμείς οι ίδιοι πρεσβευτές των δικών μας προϊόντων. Στόχος της είναι η προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στους επαγγελματίες του αγροδιατροφικού τομέα, τους εμπόρους και τους επαγγελματίες του τουρισμού, ώστε τα προϊόντα που παράγονται στην Περιφέρειά μας να διατίθενται προς κατανάλωση από τις τοπικές μας επιχειρήσεις.
Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται ένα ενδοπεριφερειακό δίκτυο παραγωγής και κατανάλωσης που έχει οφέλη τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους επιχειρηματίες καθώς καλλιεργείται η ενδοπεριφερειακή καταναλωτική συνείδηση, προβάλλονται τα τοπικά μας προϊόντα και αναπτύσσεται η τοπική μας οικονομία.
Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε με επιτυχία την αγροδιατροφή, την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό ώστε η Περιφέρειά μας να είναι ένας δυναμικός τουριστικός προορισμός με γνήσια τοπικά χαρακτηριστικά.»

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...