Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συγκρατημένες προβλέψεις για την επόμενη μέρα στον τουρισμό

Ημέρα:

spot_img

«Αυτό που μας ανησυχεί δεν είναι το 2019, το οποίο είναι δρομολογημένο, αλλά το 2020, το οποίο θέλουμε να είναι αντάξιο των προσπαθειών που έχουμε κάνει μέχρι τώρα», υπογράμμισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα του Τύπου, που κάνουν λόγο για πτώση του τουρισμού τη φετινή περίοδο.

«Εκεί είναι το στοίχημα, εκεί πρέπει να βάλουμε τα βήματά μας. Να μην εφησυχάζουμε και μη νομίζουμε ότι όλα αυτά είναι αυτονόητα. Η Καβάλα και η Θάσος για να φτάσουν εδώ που φτάσανε έχουν κάνει αγώνα, κυρίως μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Άνθρωποι έχουν βάλει τον κόπο τους, τα χρήματά τους σε επενδύσεις μιας ζωής. Αξίζει αυτό να το διατηρήσουμε, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε όλοι για να προβάλλουμε αυτό που έχουμε. Δεν είμαστε καλά σε αυτό το κομμάτι, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για να είμαστε στην πρώτη γραμμή της τουριστικής Ελλάδας», τόνισε με έμφαση στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Αντώνης Μιτζάλης.

«Είναι αδύνατο να συνεχίσει οποιοσδήποτε προορισμός να έχει μια αύξηση της τάξης του 10% ετησίως , οπότε βλέπουμε παγίωση των αριθμών που έχουμε κατακτήσει…»

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγω για πτώση του τουρισμού στη χώρα μας τη φετινή περίοδο, κυρίως λόγω ανταγωνισμού με την Τουρκία, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας σημείωσε: «Η Ελλάδα ζει τα τελευταία χρόνια μια άνοδο του τουρισμού που είναι αξιοσημείωτη. Αυτό που βλέπουμε όλοι μας το 2019, είναι μια κάμψη στους ρυθμούς ανόδου κι ίσως μια παγίωση αυτών των αριθμών που έχουμε κατακτήσει την τελευταία πενταετία. Είναι αδύνατο να συνεχίσει οποιοσδήποτε προορισμός να έχει μια αύξηση της τάξης του 10% ετησίως , οπότε πράγματι με την άνοδο του ανταγωνισμού από την ανατολική Μεσόγειο και ειδικά από την Τουρκία, βλέπουμε παγίωση των αριθμών που έχουμε κατακτήσει. Αυτό που πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι αν το 2019 κινηθεί μεταξύ 2017 και 2018, θα είναι μια καλή χρονιά μέσα στους στόχους μας».

«Πρέπει να επιζητούμε όλοι είναι μια αύξηση των συνεργειών στο επίπεδο της προβολής και της διαφήμισης για τους προορισμούς μας σε Καβάλα και Θάσο»

«Αυτό που επίσης πρέπει να επιζητούμε όλοι είναι μια αύξηση των συνεργειών στο επίπεδο της προβολής και της διαφήμισης για τους προορισμούς μας σε Καβάλα και Θάσο, πράγμα που το έχουμε ξεκινήσει οι Ενώσεις Ξενοδόχων μαζί με το Επιμελητήριο και άλλους φορείς, ώστε να είμαστε πάντα στα μάτια του επίδοξου επισκέπτη της περιοχής. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, ειδικά σε χρόνια όπου μειώνεται η ζήτηση κι επίσης είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τον αριθμό των αεροπορικών θέσεων προς το αεροδρόμιο της Καβάλας για το 2020, το οποίο δεν είναι κάτι αυτονόητο, καθώς βλέπουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα μια τάση μείωσης των αεροπορικών θέσεων», συμπλήρωσε σχετικά ο Αντώνης Μιτζάλης.

«Σε ένα τέτοιο μη φιλικό προς τις επενδύσεις περιβάλλον εγώ εκπλήσσομαι πως άνθρωποι βάζουν αυτή τη στιγμή τα λεφτά τους για να κάνουν επενδύσεις στον τουρισμό…»

Αναφορικά με το θέμα των καταλυμάτων στην περιοχή μας κι το αν απαιτείται να δημιουργηθούν κι άλλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας επισήμανε: «Είναι ένα θέμα με δυο όψεις. Όταν από τη μια μεριά κοιτάμε πως θα γεμίσουμε τα υφιστάμενα κι αν υπάρχει προβληματισμός για την κίνηση, αυτομάτως ο άλλος θα σου πει γιατί μιλάς για αύξηση καταλυμάτων. Από την άλλη μια περιοχή για να αναπτυχθεί περισσότερο και να προσελκύσει νέες αεροπορικές θέσεις, νέες αγορές, σίγουρα χρειάζεται μεγαλύτερη δυναμικότητα σε καταλύματα. Σε ένα τέτοιο μη φιλικό προς τις επενδύσεις περιβάλλον εγώ εκπλήσσομαι πως άνθρωποι βάζουν αυτή τη στιγμή τα λεφτά τους για να κάνουν επενδύσεις στον τουρισμό. Αν αλλάξει αυτό θα δούμε πολλά περισσότερα στο θέμα των επενδύσεων στον κλάδο μας. Με τις υφιστάμενες καθυστερήσεις πάντως στη διαδικασία των αδειοδοτήσεων κλπ., δεν μπορεί να προχωρήσει κανείς».

Από την τρέχουσα εβδομάδα αρχίζει δυνατά η τουριστική περίοδος για την Καβάλα

Σε σχέση με την «ταυτότητα» των τουριστών που αναμένεται να βρεθούν στην περιοχή μας το φετινό καλοκαίρι, αλλά και για το πότε αναμένεται να αρχίσει ουσιαστικά η τουριστική περίοδος, ο κ. Μιτζάλης ανέφερε: «Η πλειοψηφία των επισκεπτών μας, θα είναι πάλι μέσω του οδικού τουρισμού, υπάρχει όμως και ο οργανωμένος τουρισμός των ταξιδιωτικών γραφείων του εξωτερικού που κατευθύνονται ως επί το πλείστον στη Θάσο. Τα προγράμματα έχουν αρχίσει από τον Μάιο κυρίως από Αγγλία, Γερμανία, Πολωνία, Σκανδιναβία και κεντρική Ευρώπη. Θεωρώ ότι οι αγορές θα είναι οι ίδιες για την περιοχή μας και φέτος. Από την τρέχουσα εβδομάδα αρχίζει δυνατά η τουριστική περίοδος για την Καβάλα».

Σχεδόν ίδιες οι τιμές στα ξενοδοχεία της Καβάλας τα δυο με τρία τελευταία χρόνια

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τις τιμές στα ξενοδοχεία και το αν αυτές έχουν αλλάξει είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω, ο κ. Μιτζάλης απάντησε: «Γενικά είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Ανάλογα με τη ζήτηση διαμορφώνονται και οι τιμές μας, αλλά δεν έχουν αλλάξει πολύ τα δυο με τρία τελευταία χρόνια».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...