Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Ημέρα:

spot_img

Στα ύψη θα διαμορφωθεί, όπως όλα δείχνουν, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Π.Ε. Καβάλας με την έναρξη διάθεσής του την ερχόμενη Δευτέρα (15/10), καθώς κατά μέσο όρο αναμένεται να διατίθεται προς 1,20 ευρώ το λίτρο!

«Για άλλη μια χρονιά, μετά από οκτώ χρόνια συνεχών αυξήσεων στον Ε.Φ.Κ. και στο Φ.Π.Α., μια ακόμη συγκυρία των τελευταίων χρόνων, η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αργού πετρελαίου διεθνώς έχει δυσάρεστα αποτελέσματα για το συγκεκριμένο προϊόν», τόνισε με δηλώσεις του στο Kavala Web News ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας Φώτης Πούλος.

«Φέτος νομίζω ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει από την πλευρά της κυβέρνησης αν θα δοθεί και σε ποιο ύψος το επίδομα θέρμανσης»

«Αυτό είναι πολύ αρνητικό για όλους τους καταναλωτές και για εμάς που διακινούμε το πετρέλαιο, καθώς θα έχουμε μεγάλη αύξηση έναντι όλων των προηγούμενων ετών. Με τα τωρινά δεδομένα η τιμή κατά μέσο όρο στην Π.Ε. Καβάλας από την ερχόμενη Δευτέρα (15/10) διαμορφώνεται στα 1,20 ευρώ. Φέτος νομίζω ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει από την πλευρά της κυβέρνησης αν θα δοθεί και σε ποιο ύψος το επίδομα θέρμανσης με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να πελαγοδρομούμε», ανέφερε στη συνέχεια ο Φώτης Πούλος.

«Δυστυχώς πρέπει να πούμε ότι όσοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης «τιμωρούνται» για την επιλογή τους…»

«Βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είναι λογικό να έχουμε πετρέλαιο θέρμανσης βασισμένο σε επιδόματα. Είναι ένα είδος που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Έχουμε γίνει ίσως κουραστικοί πάνω στο θέμα, αλλά δυστυχώς πρέπει να πούμε ότι όσοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης «τιμωρούνται» για την επιλογή τους. Δεν υπάρχει ίδια μεταχείριση έναντι του φυσικού αερίου που υπάρχει σε άλλες πόλεις, δεν είναι ίδια η μεταχείριση έναντι του ρεύματος, των ξύλων και γενικότερα έναντι άλλων μορφών ενέργειας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών της Π.Ε. Καβάλας.

«Καλούμε ακόμη μια φορά την κυβέρνηση, όπως μας είχε προαναγγείλει παλιότερα, να μειώσει τον Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης»

«Με έγγραφα και παραστάσεις που κάνουμε στο αρμόδιο υπουργείο και μέσα από το βήμα που μας δίνουν τα Μ.Μ.Ε. καλούμε να σκεφθεί ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, όπως μας είχε προαναγγείλει παλιότερα, να μειώσει τον Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης. Μας έχουν πει ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια, δεν ξέρω πόσο ευσταθεί κάτι τέτοιο, παρόλα αυτά είναι η κατάλληλη στιγμή, αφού είναι πολύ ακριβό το προϊόν να αφαιρέσουμε τον Ε.Φ.Κ. απ’ αυτό. Φ.Π.Α. και Ε.Φ.Κ. αυτή τη στιγμή φτάνουν τα 35 λεπτά στην τιμή. Πάνω στον Ε.Φ.Κ. έχουμε τον Φ.Π.Α. Το ένα πάνω στο άλλο αυξάνουν την τιμή», υπογράμμισε ο κ. Πούλος.

«Ελάχιστες είναι οι παραγγελίες μέχρι στιγμής, περισσότερες είναι οι ερωτήσεις των καταναλωτών»

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με το αν υπάρχει ζήτηση από τους καταναλωτές, ο Φώτης Πούλος απάντησε: «Οι συνάδελφοι θα προμηθευτούν πετρέλαιο για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές. Δεν υπάρχει πρόβλημα διάθεσης, αλλά ζήτησης. Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις από τους καταναλωτές για την τιμή και την επιστροφή μέσω του επιδόματος. Για την τιμή απαντάμε, δεν είμαστε σε θέση να τους απαντήσουμε αν θα υπάρξει επιστροφή κι αν θα υπάρξει κάποιο άλλο επίδομα για την ανακούφισή τους. Ελάχιστες είναι οι παραγγελίες μέχρι στιγμής, περισσότερες είναι οι ερωτήσεις των καταναλωτών».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...