Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε… ρηχά νερά κινήθηκε το εκπτωτικό δεκαπενθήμερο του Μαΐου

Ημέρα:

spot_img

Σε… ρηχά νερά, εκτός από τη βραδιά της «Λευκής Νύχτας», κινήθηκε το εκπτωτικό δεκαπενθήμερο του Μαΐου, το οποίο ολοκληρώνεται την Πέμπτη (15/5), σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης. 

«Η καλύτερη μέρα, για άλλη μια φορά μέσα στο εκπτωτικό δεκαπενθήμερο του Μαΐου, ήταν η «Λευκή Νύχτα», στη διάρκεια της οποίας οι τζίροι των εμπορικών καταστημάτων κυμάνθηκαν σε πολύ ψηλά επίπεδα. Οι καταναλωτές κινήθηκαν στην αγορά, έκαναν τα ψώνια τους σε πολύ καλές τιμές. Οι υπόλοιπες ημέρες όμως μπορούμε να πούμε ότι κινήθηκαν σε… ρηχά νερά, πλην ελαχίστων ημερών», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

«Περιμένοντας τις πληρωμές μετά τις 20 του μήνα ευελπιστούμε ότι θα καταγραφεί μια ανάλογη κίνηση στην τοπική αγορά»

«Το θέμα βέβαια είναι να δούμε συνολικά την εικόνα του Μαΐου, ο οποίος θεωρητικά είναι ένας από τους καλούς μήνες της αγοράς της Καβάλας, τηρουμένων πάντα των αναλογιών. Μένουν ακόμη 15 μέρες για να βγει ο μήνας για να δούμε τι ακριβώς θα γίνει. Ως τώρα τα μηνύματα δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ενθαρρυντικά, αλλά όχι και ιδιαίτερα ανησυχητικά. Υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες, τα χρήματα γνωρίζουμε ότι την περίοδο του Πάσχα διοχετεύτηκαν στην αγορά, οπότε περιμένοντας τις πληρωμές μετά τις 20 του μήνα ευελπιστούμε ότι θα καταγραφεί μια ανάλογη κίνηση στην τοπική αγορά», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο Βασίλης Λεμονίδης.

«Μπαίνουμε στη θερινή περίοδο, στην οποία κάθε χρόνο κινούμαστε σε πολύ υψηλά επίπεδα από άποψη επισκεψιμότητας, αλλά και από άποψη κίνησης. Ευελπιστούμε ότι θα συμβεί και φέτος αυτό, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το τι περιμένει για τους θερινούς μήνες που ακολουθούν, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας απάντησε: «Ουσιαστικά μπαίνουμε στη θερινή περίοδο που είναι οι τρεις μήνες, στη διάρκεια των οποίων κάθε χρόνο κινούμαστε σε πολύ υψηλά επίπεδα από άποψη επισκεψιμότητας, αλλά και από άποψη κίνησης. Ευελπιστούμε ότι θα συμβεί και φέτος αυτό, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια. Στην Καβάλα οι μήνες κατά τους οποίους εμείς περιμένουμε την μέγιστη κίνηση είναι οι καλοκαιρινοί, τους έχουμε μπροστά μας και πιστεύουμε ότι θα κινηθούμε ανάλογα. Οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές και νομίζω ότι όλοι περιμένουμε αυτήν την περίοδο για να αποπληρώσουμε κάποιες παλιότερες υποχρεώσεις μας».

Επιβεβαιώθηκε ο τριπλασιασμός των τζίρων στη διάρκεια της φετινής «Λευκής Νύχτας»

Τέλος, στην ερώτηση για το αν όντως ισχύει αυτό που είχε πει στην συνέντευξη Τύπου πριν τη «Λευκή Νύχτα», ότι στη διάρκεια της εν λόγω εκδήλωσης, όντως τριπλασιάζονται οι τζίροι των τοπικών καταστημάτων, ο κ. Λεμονίδης απάντησε: «Είναι απολύτως αληθές αυτό και δεν είναι μόνο στην εστίαση, αλλά και στα εμπορικά καταστήματα. Απλά αυτό που είχαμε τονίσει ήταν ότι οι συνάδελφοι θα έπρεπε να προβούν σε ειδικές προσφορές τη συγκεκριμένη μέρα σε στοχευμένα προϊόντα κι όσοι το έκαναν κέρδισαν πολλαπλά. Δώσαμε το έναυσμα κι από εκεί και μετά το δεύτερο σημείο ήταν το κυκλοφοριακό που τα προηγούμενα χρόνια είχαμε κάποια προβλήματα. Αυτό εξαλείφθηκε σε συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ καθώς είχαμε πολλά και νυχτερινά δρομολόγια, οπότε και το κυκλοφοριακό κινήθηκε καλά. Όλα αυτά τα λέμε μέσα από την εμπειρία ετών και μέσα από συνεργασία που αποκτούμε με άλλους φορείς».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...