Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πεσμένοι οι τζίροι παρά την κίνηση στην αγορά της Καβάλα

Ημέρα:

spot_img

Ικανοποιητική είναι η επισκεψιμότητα που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην αγορά της Καβάλας, ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλη Λεμονίδη, η επισκεψιμότητα αυτή δεν αφήνει τα αντίστοιχα χρήματα στα τοπικά εμπορικά καταστήματα.

Διανύοντας την τρίτη εβδομάδα των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου, τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα δείχνουν την ίδια εικόνα με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και ίσως λίγο πιο κάτω, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Λεμονίδη καταδεικνύει ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν έχουν ευοδωθεί οι προσδοκίες που είχαν για το καλοκαίρι και ειδικά για τις εκπτώσεις οι έμποροι της Καβάλας.

«Η ικανοποιητική κίνηση δεν αντικατοπτρίζεται στους τζίρους που καταγράφουμε στα καταστήματά μας…»

Μιλώντας στον «Ενήμερο» για την κίνηση στην τοπική αγορά, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, τόνισε αρχικά: «Η κίνηση, όσον αφορά την επισκεψιμότητα στην αγορά της πόλης μας, βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο θα λέγαμε, όμως αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στους τζίρους που καταγράφουμε στα καταστήματά μας, καθώς τα αποτελέσματα είναι στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και λίγο πιο κάτω ίσως. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα της όλης κατάστασης που επικρατεί γενικότερα με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές και φυσικά αυτό περνάει και στην αγορά».

«Όλα θεωρώ ότι θα κριθούν στον τελευταίο μήνα των καλοκαιρινών εκπτώσεων που είναι ο Αύγουστος…»

«Εμείς ευελπιστούσαμε ότι ο Ιούλιος θα ήταν τουλάχιστον ένας δυνατός μήνας, όσον αφορά τα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας, γιατί είναι αλήθεια ότι είχαμε μία στασιμότητα μεγάλη και τον Μάιο, αλλά και τον Ιούνιο. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα λοιπόν, αυτές οι ελπίδες μας δεν βγήκαν αληθινές, οπότε όλα θεωρώ ότι θα κριθούν στον τελευταίο μήνα των καλοκαιρινών εκπτώσεων που είναι ο Αύγουστος. Πιστεύουμε ότι με τα ποσοστά των εκπτώσεων που είναι πάρα πολύ μεγάλα, δηλαδή με τις χαμηλές τιμές που υπάρχουν στην πόλη μας και στην αγορά, νομίζω και ελπίζω ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί και θα βγει για να καταναλώσει κάποια προϊόντα που αφορούν το εμπορικό κομμάτι», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Οι τουρίστες που κυκλοφορούν γενικότερα στις τουριστικές περιοχές κατά εκατοντάδες ή και χιλιάδες, δεν προχωρούν αντίστοιχα σε αγορές από τα κατά τόπους εμπορικά καταστήματα!

«Είμαστε σε μία περίοδο που η Καβάλα δέχεται παραδοσιακά το μεγαλύτερο κύμα τουριστών. Φέτος βέβαια συνομιλώντας με πάρα πολλούς συναδέλφους, ακόμη και με περιοχές που είναι πιο τουριστικές από την δική μας, αυτό που διαπιστώνουν όλοι, είναι ότι οι τουρίστες που κυκλοφορούν στην περιοχή τους, ενώ κινούνται κατά εκατοντάδες ή και χιλιάδες, δεν προχωρούν αντίστοιχα σε αγορές από τα κατά τόπους εμπορικά καταστήματα. Σίγουρα το να έρχονται οι τουρίστες για μας είναι το καλύτερο δυνατό, καθώς «δουλεύουν» η διαμονή, αλλά και η εστίαση σε μεγαλύτερο βαθμό. Άρα, υπάρχουν καταστήματα που κερδίζουν, αλλά όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι, ενώ πρόπερσι που ήταν το καλύτερο καλοκαίρι από άποψη τζίρων, ακόμη και πέρσι που ήταν λίγο πιο κάτω από το προπέρσινο, τελικά κι ενώ φέτος περιμέναμε να είναι καλύτερα τα πράγματα, δεν ευοδώθηκαν αυτές οι προσδοκίες μας. Οπότε ξανατονίζω ότι όλες οι ελπίδες μας στρέφονται πλέον στον μήνα Αύγουστο, για να αναστραφεί κάπως αυτό το κλίμα και να υπάρξει αύξηση στους τζίρους των συναδέλφων εμπόρων», κατέληξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Βασίλης Λεμονίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...