Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στο Βιοτεχνικό Πάρκο

Ημέρα:

spot_img

Το θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου θα συζητήσουν την ερχόμενη Δευτέρα (9/7) σε συνάντηση που θα έχουν στην Κομοτηνή, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» για το θέμα, ο κ. Δέμπας υπογράμμισε ότι το Βιοτεχνικό Πάρκο είναι ένα ζήτημα που πρέπει επιτέλους να κλείσει και να πάρει το επόμενο διάστημα σάρκα και οστά, ενώ για ακόμη μια φορά τόνισε την επιθυμία του Επιμελητηρίου να αναλάβει τη διαχείρισή του.

«Νομίζω θα είναι μια τελική ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για το ποιες είναι οι σκέψεις και οι αποφάσεις της περιφέρειας για το θέμα του ΒΙΟ.ΠΑ.»

«Μετά από τηλεφωνική επαφή που είχα με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κανονίσαμε να έχουμε συνάντηση στην Κομοτηνή την ερχόμενη Δευτέρα για το θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου. Έτσι κι αλλιώς στη συνέχεια θα έχουμε διοικητικό συμβούλιο στον ΔΕΣΜΟ, στον ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης για τα προγράμματα ΕΣΠΑ και νομίζω θα είναι μια τελική ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για το ποιες είναι οι σκέψεις και οι αποφάσεις της περιφέρειας για το θέμα του ΒΙΟ.ΠΑ. Εμείς σαν Επιμελητήριο έχουμε τις δικές μας αποφάσεις και σκέψεις. Θέλουμε να το αναλάβουμε. Με τη δήμαρχο Καβάλας έχουμε κουβεντιάσει κι η ίδια συμφωνεί σε αυτά που λέμε. Υπάρχουν διαδικαστικά και νομικά θέματα για τις πιθανές λύσεις, περιμένουμε την απάντηση, την αντιπρόταση πιθανόν γιατί μπορεί και η περιφέρεια με τα δικά της στελέχη να έχει επεξεργαστεί μια άλλη πρόταση. Ο ίδιος ο περιφερειάρχης μου είχε πει τηλεφωνικά ότι θέλει το Επιμελητήριο να αναλάβει τη διαχείριση απλά θα δούμε πως θα είναι τα ποσοστά μας εφεξής», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

«Έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα κι αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Σε αυτή τη φάση πρέπει όλα αυτά τα προβλήματα να λυθούν…»

«Το Βιοτεχνικό Πάρκο είναι ένα ζήτημα που πρέπει να κλείσει. Δεν πάει άλλο! Καταρχήν είναι θέμα και για τους οικοπεδούχους που είναι εγκλωβισμένοι. Θεωρητικά είναι 22 άτομα, όμως εξ αυτών ζήτημα να είναι πέντε ή έξι που πιθανόν θα δείξουν ενδιαφέρον. Έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα κι αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Σε αυτή τη φάση πρέπει όλα αυτά τα προβλήματα να λυθούν. Δεν υπάρχει ουσιαστικά διοικητικό συμβούλιο, καθώς είναι ένας χώρος που έχουμε ξοδέψει κάποια εκατομμύρια και δεν μπορεί να παραμείνει έτσι. Υπάρχουν ανάγκες κι εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί το ΒΙΟ.ΠΑ. να πάρει σάρκα και οστά και να ζωντανέψει από επιχειρήσεις και γι’ αυτό πρέπει να βρούμε τη λύση άμεσα και για τους ανθρώπους που χρωστάμε χρήματα και για την τράπεζα που κάποια στιγμή κι αυτή θα κινηθεί εναντίον μας. Από το να τρέχουμε εμείς πίσω από εξελίξεις, καλό θα είναι να λάβουμε τις αποφάσεις μας όσο νωρίτερα γίνεται», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του για το θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Στις 13 Ιουλίου, κατά πάσα πιθανότητα, η ευρεία σύσκεψη φορέων για το παρεμπόριο στην Καβάλα

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο Μάρκος Δέμπας αναφέρθηκε και στη σύσκεψη για το παρεμπόριο, η οποία είναι σε φάση προετοιμασίας και μάλλον θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιουλίου.

«Δυστυχώς, τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας είναι σοβαρά και μεγάλα. Ένα από αυτά είναι το παρεμπόριο. Σε επαφή που υπήρξε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης τον κ. Αυλωνίτη, συζητήθηκε ως πιθανή ημερομηνία η 13η Ιουλίου, ώστε να γίνει η μεγάλη σύσκεψη υπό την αιγίδα και τον συντονισμό του υπουργείου στην Καβάλα, όπου θα γίνει μια πολύ διευρυμένη συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Νομίζω ότι θα πάμε στοχευμένα. Αυτό το οποίο έτσι κι αλλιώς έχει συζητηθεί και με τον κ. Πιτσιόρλα είναι συγκεκριμένες δράσεις μέσα από τις δικές μας εμπειρίες, από τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος, αλλά και από το ότι μπορούμε να βοηθήσουμε κι εμείς ως Επιμελητήρια. Το παρεμπόριο είναι ένα θέμα που καίει πραγματικά τις επιχειρήσεις – μέλη μας. Εφόσον δεν αλλάξει κάτι θα έχουμε τη σύσκεψη στην Καβάλα για την ημερομηνία που προαναφέραμε, ώστε να γίνει μια γόνιμη συζήτηση με απτά αποτελέσματα», υπογράμμισε σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...