Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με τα 1,70 ευρώ το λίτρο «φλερτάρει» η τιμή της αμόλυβδης

Ημέρα:

spot_img

Με τα 1,70 ευρώ το λίτρο «φλερτάρει» η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, καθώς τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ”τσιμπάει” καθημερινά 1 με 2 λεπτά το λίτρο!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ”Ενήμερο” ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας Μιχάλης Μεταξάς, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην παρούσα φάση στην Π.Ε. Καβάλας διαμορφώνεται στα 1,65 ευρώ το λίτρο.

”Αυτή την περίοδο ο ”μαύρος χρυσός” έχει ξεπεράσει τα 72 δολάρια το βαρέλι και για αυτό έχουν εκτιναχθεί οι τιμές και στη χώρα μας και δυστυχώς η άνοδος αυτή συνεχίζεται, χωρίς να ξέρουμε πότε θα σταματήσει”

”Κατ΄επανάληψη έχουμε πει ότι οι τιμές των υγρών καυσίμων διαμορφώνονται από τις διεθνείς τιμές των χρηματιστηρίων. Είναι ένα προϊόν όχι εθνικό, αλλά διεθνές, που διαμορφώνεται πάντα από τις οικονομικές, γεωπολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις στον πλανήτη. Όταν βλέπουμε να υπάρχει γενικότερα η οποιαδήποτε ανάφλεξη, οι τιμές των καυσίμων πάντα θα ανεβαίνουν. Δεν έχει σχέση με το αν εμείς έχουμε Πάσχα, καλοκαίρι ή Χριστούγεννα. Αυτή την περίοδο ο ”μαύρος χρυσός” έχει ξεπεράσει τα 72 δολάρια το βαρέλι και για αυτό έχουν εκτιναχθεί οι τιμές και στη χώρα μας και δυστυχώς η άνοδος αυτή συνεχίζεται, χωρίς να ξέρουμε πότε θα σταματήσει”, υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του  Μιχάλης Μεταξάς.

”Αν συνεχίσει έτσι, μέχρι το Πάσχα, ίσως φτάσουμε κατά μέσο όρο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να διαμορφωθεί στην περιοχή μας, πάνω από 1,70 ευρώ το λίτρο…”

”Δυστυχώς, εδώ και τρεις εβδομάδες, καθημερινά όταν παραλαμβάνουμε καύσιμα, συνεχώς έχουμε αύξηση περίπου 1 με 2 λεπτά το λίτρο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει μια σταθεροποίηση, αλλά διαρκώς οι τιμές ανεβαίνουν. Αν συνεχίσει, έτσι μέχρι το Πάσχα, ίσως φτάσουμε κατά μέσο όρο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να διαμορφωθεί στην περιοχή μας, πάνω από 1,70 ευρώ το λίτρο. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα συνεχιστεί αυτό, όμως άλλο το τι θέλουμε εμείς κι άλλο το τι τελικά θα συμβεί. Εμείς ζητάμε διαρκώς από το κράτος να δημιουργήσει έναν μηχανισμό, ο οποίος θα προσθέτει και θα αφαιρεί τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, ώστε να είναι πάντα υπό έλεγχο η τιμή των καυσίμων. Δυστυχώς, όμως ό,τι κι αν έχουμε προτείνει κανείς δεν ακούει τίποτα”, τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια μικρή κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης 

Να σημειωθεί όσον αφορά τα υπόλοιπα υγρά καύσιμα, το πετρέλαιο κίνησης πωλείται στα πρατήρια της Π.Ε. Καβάλας κατά μέσο όρο προς 1,40 ευρώ το λίτρο, ενώ το υγραέριο στα 82 λεπτά. Όπως ανέφερε ο κ. Μεταξάς, σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης, τις τελευταίες ημέρες που το σκηνικό του καιρού είναι πιο χειμωνιάτικο, έχουν γίνει κάποιες παραγγελίες.  ”Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι καταναλωτές είναι εξουθενωμένοι οικονομικά και δεν υπάρχει περιθώριο ανάκαμψης των νοικοκυριών. Υπάρχει λοιπόν κάποια μικρή κίνηση και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στα 1,12 λεπτά το λίτρο. Επειδή δεν ξέρουμε πόσο θα είναι η τιμή του από τον Οκτώβριο, λέμε στους καταναλωτές να βάζουν κάποια λίτρα για να είναι έτοιμοι για την επόμενη περίοδο, καθώς τότε οι υποχρεώσεις, σε σχέση με το καλοκαίρι, είναι πολύ περισσότερες. Όποιοι έχουν τη δυνατότητα ας εφοδιαστούν με κάποια λίτρα, καθώς το πετρέλαιο δεν χαλάει, δεν αλλάζει η σύνθεσή του”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Μεταξάς.

”Ακούμε όντως τα σχόλια των καταναλωτών, ακούμε και τις γκρίνιες τους, ευτυχώς όμως όχι εναντίον μας” 

Τέλος, σε ερώτηση για το αν οι βενζινοπώλες γίνονται αποδέκτες παραπόνων από τους καταναλωτές, εξαιτίας της αύξησης των τιμών, ο Μιχάλης Μεταξάς απάντησε: ”Οι καταναλωτές μετά από χρόνια έχουν καταλάβει ότι εμείς δεν είμαστε τίποτα άλλο, παρά ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα. Μόνο εμείς δεν διαμορφώνουμε τις τιμές των υγρών καυσίμων, αλλά οι εταιρείες, το κράτος και τα διυλιστήρια. Το θέμα είναι όμως ότι μόνο με εμάς μπορεί να μιλήσει ο καταναλωτής. Ακούμε όντως τα σχόλια τους, ακούμε και τις γκρίνιες τους, ευτυχώς όμως όχι εναντίον μας”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...