Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Με πολύ χαμηλούς τζίρους και μικρή κίνηση έκανε ποδαρικό το 2019

Ημέρα:

spot_img

Ευκαιρία για να ”ζεσταθούν” τα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων της Καβάλας αποτελούν οι θεσμοθετημένες χειμερινές εκπτώσεις που αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα (14/1), όπως επισήμανε με δηλώσεις του στον ”Ενήμερο” ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης.

”Στη διάρκεια των εκπτώσεων ευελπιστούμε και περιμένουμε πραγματικά ότι θα υπάρξει κάποια καλή κίνηση, καθώς τα ποσοστά των εκπτώσεων τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλα, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για τους καταναλωτές να βρουν προϊόντα στις καλύτερες δυνατές τιμές”, ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Βασίλης Λεμονίδης.

Το 2019 ξεκίνησε νωθρά, με πολύ χαμηλούς τζίρους και μικρή κίνηση

”Εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας κι αν υπάρχει κίνηση θα είναι πραγματικά μια ανάσα, μια δόση οξυγόνου, καθώς επικίνδυνα αρχίζουν και μαζεύονται υποχρεώσεις και χρέη από προηγούμενες χρονιές και νομίζω ότι αν στο διάστημα των χειμερινών εκπτώσεων δεν έχουμε την ανάλογη κίνηση θα υπάρξει σημαντικό πρόβλημα στην τοπική αγορά”, συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Πάντως, όπως επισήμανε ο κ. Λεμονίδης, τις πρώτες δέκα ημέρες του 2019 δεν άλλαξε τίποτα στην τοπική αγορά, καθώς συνεχίστηκε η κακή εικόνα του 2018.

”Το 2019 ξεκίνησε νωθρά, με πολύ χαμηλούς τζίρους και μικρή κίνηση, δυστυχώς. Οι ευχές που έχουμε δώσει μέχρι τώρα πραγματικά δεν έχουν πιάσει τόπο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε άμυνα, όμως οι αντοχές μας τελειώνουν κάποια στιγμή και τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

Από 30% και πάνω τα ποσοστά εκπτώσεων – Δεν άρχισε ακόμη η έρευνα αγοράς από τους καταναλωτές

Αναφορικά με τα ποσοστά εκπτώσεων και που αναμένεται αυτά να κυμανθούν, αλλά και για το αν έχει αρχίσει κάποια έρευνα αγοράς από το καταναλωτικό κοινό, ο Βασίλης Λεμονίδης απάντησε: ”Τα ποσοστά εκπτώσεων αναμένεται να αρχίζουν από το 30% και πάνω. Αυτό παλαιότερα δεν γινόταν, καθώς ποσοστά που τώρα υπάρχουν στην έναρξη, τα είχαμε στο τέλος των εκπτώσεων. Υπάρχει επάρκεια αγαθών, οπότε ευελπιστούμε να καταγραφούν οι ανάλογοι τζίροι. Οι καταναλωτές δεν έχουν αρχίσει ακόμη έρευνα αγοράς, αυτό μάλλον θα το δούμε από τη Δευτέρα (14/1) οπότε και αρχίζουν οι εκπτώσεις”.

Οι επισημάνσεις της Ε.Σ.Ε.Ε.

Να σημειωθεί ότι την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 20 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από τις 11:00 έως τις 20:00.

Η Ε.Σ.Ε.Ε. μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου, ενημέρωσε με σχετική εγκύκλιο τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες μέλη της για την έναρξη και τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων του 2019, που θα αρχίσουν επίσημα τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019.

Στη σχετική εγκύκλιο επισημαίνει ότι, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...