Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μάρκος Δέμπας: Θυμήθηκαν προεκλογικά την πολύπαθη μεσαία τάξη

Ημέρα:

spot_img

«Δεν ξέρω πραγματικά αν είναι ώρα για «δάκρυα» ή αν όλα αυτά γίνονται τώρα για κάποιους άλλους λόγους, μετά από ένα εκλογικό αποτέλεσμα που ήταν αρνητικό για τον κ. Τσίπρα», τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, μιλώντας στον «Ενήμερο», σχετικά με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τη μεσαία τάξη.

«Όταν ήρθε ο κ. Τσακαλώτος πρόσφατα στο Επιμελητήριο της Καβάλας, είχα την ευκαιρία να του πω με τον πιο εμφατικό τρόπο, ότι πραγματικά η μεσαία τάξη έχει διαλυθεί, έχει χτυπηθεί όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και ουσιαστικά από το 55% που ήταν συρρικνώθηκε περίπου στο 20%», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Δέμπας.

«Τα νούμερα είναι τρομακτικά και αμείλικτα για το πόσο χτυπήθηκε η μεσαία τάξη. Θέλει μεγάλη προσπάθεια για να την ανατάξουμε»

«Αυτό ήταν ένα μήνυμα που κανείς δεν κατάλαβε και δεν έλαβε υπόψη του κι ερχόμαστε μετά από χρόνια σκληρής λιτότητας και υψηλής φορολόγησης, χωρίς κανένα μέτρο στήριξης της μεσαίας τάξης που κυριολεκτικά φτωχοποιήθηκε, να κλάψουμε αυτόν που βρίσκεται στην εντατική. Κάποιοι αντέχουν κι άλλοι υπολειτουργούν ή έχουν φύγει σε άλλες χώρες και μας λένε ότι τώρα θα ασχοληθούμε με τη μεσαία τάξη. Τα νούμερα είναι τρομακτικά και αμείλικτα για το πόσο χτυπήθηκε η μεσαία τάξη. Θέλει μεγάλη προσπάθεια για να την ανατάξουμε κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τις ιδιωτικές επενδύσεις, μέσα από τον ιδιωτικό τομέα, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, το χτύπημα στη γραφειοκρατία και στη συνέχεια δραστική μείωση της φορολογίας του Φ.Π.Α., του Ε.Φ.Κ.Α., του ΕΝ.Φ.Ι.Α. κλπ.», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Το μήνυμα που δόθηκε τις δυο προηγούμενες Κυριακές είναι σαφές ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής με άλλη στόχευση και στην κοινωνία και στην οικονομία…»

«Νομίζω ότι υπάρχει ένα πεδίο λαμπρό για την επόμενη κυβέρνηση, γιατί πραγματικά όλα είχαν εκτιναχθεί στο ζενίθ κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων και νομίζω ότι τα πρώτα βήματα της επόμενης κυβέρνησης θα είναι να προσέξει ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη και να δούμε πως θα αναταχθεί, γιατί κακά τα ψέματα είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Δέμπας.

«Δυστυχώς, βλέπουμε σπασμωδικές κινήσεις με δωράκια και ψίχουλα που μάλιστα δίνονται προεκλογικά. Αυτό που περιμένει το επιχειρείν είναι ένας σχεδιασμός. Όταν δεν υπάρχει αυτός και δεν έχουμε στρατηγικό σχεδιασμό και στόχο και μας τρομάζει το εκλογικό αποτέλεσμα (την κυβέρνηση), προσπαθούμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Νομίζω ότι το μήνυμα που δόθηκε τις δυο προηγούμενες Κυριακές είναι σαφές ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής με άλλη στόχευση και στην κοινωνία και στην οικονομία. Διότι αν δεν βελτιώσουμε τα νούμερα δεν θα προχωρήσουμε. Βλέπουμε χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, είναι αποκαρδιωτικά τα νούμερα κι αυτό σημαίνει ότι έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά κι ένα δύσκολο μέλλον», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

Οι δηλώσεις Σκουρλέτη για το κατά πόσο επηρέασε η μεσαία τάξη το εκλογικό αποτέλεσμα

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9» και αποτιμώντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αναφορικά με τον ρόλο που εκτιμάται πως διαδραμάτισε η ψήφος της μεσαίας τάξης, παρατήρησε ότι «η μεγάλη επιβάρυνση στα μεσαία στρώματα της κοινωνίας μέσω των φορολογικών μέτρων έγινε επί των ημερών του πρώτου και δεύτερου μνημονίου, ωστόσο καμιά φορά και μια σταγόνα να προσθέσεις στο ποτήρι είναι ικανή να ξεχειλίσει. Η κόπωση και οι επιπτώσεις από τα μέτρα στη ζωή του καθενός είναι σωρευτική στο τέλος της ημέρας». Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε μάλιστα πως «το πακέτο των μέτρων δεν ήταν αποτέλεσμα ελεύθερης επιλογής της κυβέρνησής μας και παρόλα αυτά η αναλογία των μέτρων λιτότητας που πάρθηκαν επί των δικών μας ημερών δεν έχουν καμιά σχέση με την ένταση των μέτρων που παρθήκαν επί των ημερών της κυβέρνησης Παπανδρέου ή Σαμαρά – Βενιζέλου».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...