Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αδικείται κατάφωρα η Περιφέρεια ΑΜΘ με τα τουριστικά προγράμματα του ΕΣΠΑ

Ημέρα:

spot_img

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα αποτελέσματα του προγράμματος του ΕΣΠΑ με τίτλο «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, τους συναρμόδιους υφυπουργούς και τους βουλευτές της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Στην επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:

Διαβάσαμε με προσοχή την Απόφαση Ένταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία – ΕΠΑνΕΚ», της 5η Απριλίου ΑΔΑ ΩΤΚ4465ΧΙ8-5ΗΥ, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται επιπλέον χίλια τριακόσια τέσσερα (1.304) επενδυτικά σχέδια συνολικής επιχορηγούμενης Δημόσιας Δαπάνης 201.429.737,15 ευρώ.

Με μεγάλη μας έκπληξη, διαπιστώσαμε για μια ακόμα φορά, για την συγκεκριμένη Δράση, το γεγονός ότι κάποιοι στο Υπουργείο σας, λειτουργούν πρόχειρα, κι εκθέτουν την αντικειμενικότητα της διαδικασίας. Αναφερόμαστε στο περίεργο και αρνητικό εκείνο   γεγονός, ότι προτάσεις με βαθμολογίες από 91,04 ως 90,03 δεν συμπεριλαμβάνονται στην ανωτέρω απόφαση, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ενώ συμπεριλαμβάνονται οι εν λόγω βαθμολογίες για την Περιφέρεια της Ηπείρου, που είναι  και στην Ομάδα 1.

Με αυτή την απόφαση αλλοιώνονται τα αποτελέσματα και αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε γίνει αποδέκτες σωρείας διαμαρτυριών, από επιχειρηματίες – επενδυτές, μέλη των Επιμελητηρίων μας, για την κατάσταση που δημιουργείται και για την αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων που αναρτήσατε.

Πιστεύουμε ότι ενέργειες και αποφάσεις σαν κι αυτή, που δυστυχώς έρχεται και σε συνέχεια της προηγούμενης διαμαρτυρίας μας που σας κοινοποιήσαμε, με την επιστολή μας την 10η Ιανουαρίου 2019, δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα για εκείνες τις επενδυτικές ενέργειες,  αλλά και προκαλούν περισσότερα προβλήματα στην επιχειρηματική, επαγγελματική και εμπορική δραστηριότητα της περιοχής.

Επιπλέον, μας λυπεί το γεγονός πώς ακόμα και σήμερα, δεν διαφαίνεται εκ μέρους του Υπουργείου σας, η πρόθεση να επιλύσετε την κατάφωρη αδικία, που έγινε εις βάρος της Περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην προηγούμενη ανάρτηση των αποτελεσμάτων την 21/12/2018 & την 28/12/2018.

Για τους παραπάνω λόγους, θα θέλαμε ως ελάχιστο, να αποσύρεται την απόφαση της 5ης Απριλίου 2019, και να προβείτε στην ορθή έκδοση αυτής, καθώς και να μας απαντήσετε για το πως θα αποκαταστήσετε την αδικία για την Περιφέρεια μας, έτσι ώστε να ενταχθούν οι επιχειρήσεις εκείνες που πρέπει και δικαιούνται να ενταχθούν.

Σε κάθε περίπτωση και εφόσον δεν επιδιορθωθούν οι αποφάσεις σας, θα βρεθούμε στην δυσάρεστη εκείνη θέση, να κινηθούμε με όλους εκείνους τους τρόπους που το νομικό σύστημα της χώρας μας παρέχει, για την διασφάλιση των μελών του  Επιμελητηρίου μας.

Με εκτίμηση

Μάρκος Δέμπας

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...