Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ικανοποιητική κίνηση περιμένουν οι ξενοδόχοι της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Σε ικανοποιητικό επίπεδο αναμένεται να κυμανθούν οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Καβάλας στη διάρκεια των Χριστουγέννων, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης.

Ασαφές ωστόσο παραμένει αν η σχετικά καλή κίνηση των Χριστουγέννων θα καταγραφεί και στη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς, καθώς τη συγκεκριμένη περίοδο όσοι είναι να βρεθούν στην πόλη μας, το αποφασίζουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

«Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής είναι μια τάση που καταγράφεται έντονα τα τελευταία δυο με τρία χρόνια…»

«Έχουμε μια ανάκαμψη όσον αφορά την επισκεψιμότητα από Έλληνες στην πόλη της Καβάλας για την περίοδο των Χριστουγέννων και θεωρώ ότι θα έχουμε καλές πληρότητες για τη συγκεκριμένη περίοδο. Δυστυχώς, δεν συμβαίνει το ίδιο με την Πρωτοχρονιά, όπου βλέπουμε μια κάμψη στις κρατήσεις κι όπως με έχουν ενημερώσει κι από άλλα ξενοδοχεία περιμένουμε τώρα τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Είναι μια τάση που καταγράφεται έντονα τα τελευταία δυο με τρία χρόνια. Ελπίζω με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής να μπορέσουμε να έχουμε μια σχετικά καλή πληρότητα για την εποχή που διανύουμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Αντώνης Μιτζάλης.

Στο 70% αναμένεται να κινηθεί το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων της Καβάλας στη διάρκεια των Χριστουγέννων

Όπως σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, την τελευταία πενταετία αρχίζει σιγά σιγά να υπάρχει μια τάση των Ελλήνων να κάνουν διακοπές στην περίοδο των Χριστουγέννων, μέρος των οποίων κατευθύνονται και στην περιοχή μας.

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν η Καβάλα αποτελεί προορισμό για τα Χριστούγεννα, ο κ. Μιτζάλης απάντησε: «Εμείς δεν βάζουμε ετικέτες, μιλάμε απλά για τις πληρότητες. Άλλοι κρίνουν κι αποφασίζουν ποιος προορισμός είναι χριστουγεννιάτικος και ποιος δεν είναι».

Σε σχέση με το ποσοστό της πληρότητας των ξενοδοχείων της πόλης μας στη διάρκεια των Χριστουγέννων, ο κ. Μιτζάλης υπογράμμισε, ότι αυτό θα κινηθεί κοντά στο 70%.

Σταθερές τα τρία τελευταία χρόνια οι τιμές στα ξενοδοχεία της Καβάλας

Να σημειωθεί ότι για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, οι επισκέπτες της Καβάλας προέρχονται, ως επί το πλείστον, από βαλκανικές χώρες, καθώς ο Έλληνας δεν ταξιδεύει πολύ την Πρωτοχρονιά, αφού προτιμά κυρίως να το κάνει τα Χριστούγεννα.

«Πάντα έχουμε στόχο να πηγαίνουμε καλύτερα. Αν αυτό δεν συμβαίνει είναι λογικό να δημιουργούνται ερωτηματικά και προβληματισμός κι άρα μπαίνουμε σε σκέψεις για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να το επαναφέρουμε», σημείωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας.

Τέλος, όσον αφορά τις τιμές στα ξενοδοχεία της πόλης, όπως υπογράμμισε ο κ. Μιτζάλης, αυτές είναι σταθερές τα τελευταία τρία χρόνια, οπότε δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο στον επισκέπτη να βρεθεί στην περιοχή μας και να περάσει τις γιορτές του εδώ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...