Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η καλοκαιρία… πάγωσε την αγορά της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Δεν ήταν ικανοποιητική, παρά τις προσδοκίες, η κίνηση που καταγράφηκε στα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας, στη διάρκεια του Οκτωβρίου, όπως δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης.

«Δυστυχώς, οι προσδοκίες δεν επιβεβαιώθηκαν και σημαντικό ρόλο σ’ αυτό έπαιξαν και οι καιρικές συνθήκες και φυσικά το γνωστό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, οι οποίοι είχαν πολλές άλλες υποχρεώσεις, πιο βασικές, να καλύψουν, από το να προβούν σε αγορές προϊόντων ένδυσης, υπόδησης κλπ. Υπήρχαν απογεύματα, στα οποία πραγματικά δεν υπήρχε καθόλου κίνηση στην αγορά, όχι μόνο για κατανάλωση, αλλά ούτε καν κυκλοφορούσε κόσμος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

Άρχισε το εκπτωτικό δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου

«Πλέον έχουμε εισέλθει στον Νοέμβριο, ο οποίος ξεκίνησε με το εκπτωτικό δεκαπενθήμερο από 1η μέχρι και τις 15 του μηνός, που είναι σαν ενδιάμεσες εκπτώσεις. Προσδοκούμε εκεί τουλάχιστον, όχι τόσο στο να κερδίσουμε, αλλά τουλάχιστον να ρευστοποιήσουμε, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε κι εμείς σε αυτές τις πολλές υποχρεώσεις, κάποιες απ’ τις οποίες μπορούμε και πληρώνουμε, ενώ κάποιες άλλες έχουν μείνει πίσω και προσπαθούμε είτε με ρυθμίσεις, είτε με άλλους τρόπους να τις αποπληρώσουμε», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Βασίλης Λεμονίδης.

Πρόβλημα δημιουργούν στην αγορά οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες

«Είναι ένας Νοέμβριος, ο οποίος δυστυχώς για εμάς, ξεκινά με καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες, ουσιαστικά δεν έχουμε μπει ακόμη στον χειμώνα, αν εξαιρέσουμε δυο μέρες τον Οκτώβριο, όλες οι μέρες είναι ανοιξιάτικες. Αυτό σημαίνει ότι όπως είχαμε χάσει έναν ολόκληρο Ιούνιο με τις βροχές, έτσι χάνουμε και τώρα αρκετό χρονικό διάστημα που θα έπρεπε να υπάρχει έστω μια φθινοπωρινή ή χειμερινή θερμοκρασία, αλλά και συνθήκες που να ευνοούν την αγορά χειμωνιάτικων προϊόντων. Από εκεί και μετά ευελπιστούμε ότι θα προχωρήσουμε σε μια περίοδο κατά την οποία θα σφίξει όπως λέμε το κρύο για να δημιουργηθεί η ανάγκη στον κόσμο να αγοράσει κάποια προϊόντα», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

Σε ορισμένες περιπτώσεις τα ποσοστά έκπτωσης του δεκαπενθημέρου αγγίζουν τα ποσοστά των πραγματικών εκπτώσεων

Ερωτηθείς για το αν τα ποσοστά εκπτώσεων είναι ικανοποιητικά, στο πλαίσιο του εκπτωτικού δεκαπενθημέρου, ο Βασίλης Λεμονίδης απάντησε: «Σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν τα ποσοστά των πραγματικών εκπτώσεων. Μη ξεχνάμε ότι η χρονική περίοδος κατά την οποία έχουν θεσπιστεί με νόμο οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, δηλαδή Μάιο και Νοέμβριο, εξυπακούεται ότι τα εμπορεύματα που έχουν έρθει στα καταστήματα κι έχουμε παραλάβει είναι νέα και με μεγάλη δυσκολία κατεβάζουμε τις τιμές για να έχουμε εκπτώσεις κοντά στο 20 με 30%. Πρέπει να πούμε επίσης ότι τα περισσότερα καταστήματα της πόλης μας συμμετέχουν στο εκπτωτικό δεκαπενθήμερο. Τηρουμένων των αναλογιών οι έμποροι της Καβάλας έχουν κάνει γενναίες εκπτώσεις για την περίοδο αυτή και νομίζω ότι ένας καταναλωτής μπορεί να βρει καλά προϊόντα σε ποιότητα και τιμή».

Στόχος του Εμπορικού Συλλόγου να διερευνήσει αν πραγματικά μπορεί να κερδίσει κάτι από την BLACK FRIDAY

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με την BLACK FRIDAY κι αν ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας θα συμμετάσχει σε αυτήν με κάποιο τρόπο, ο κ. Λεμονίδης απάντησε: «Η BLACK FRIDAY είναι κάτι το οποίο έχουν ξεκινήσει μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και στην χώρα μας, αν και δεν έχουμε βέβαια τα ποσοστά έκπτωσης άλλων χωρών που φτάνουν το 80%. Αυτό που εμείς θέλουμε να διερευνήσουμε και μέχρι τέλος εβδομάδας θα υπάρχουν οι ανάλογες ανακοινώσεις, είναι αν μπορούμε κι εμείς να κερδίσουμε κάτι από τη BLACK FRIDAY, μέρα στην οποία τα μεγάλα καταστήματα και οι αλυσίδες είναι αυτές που λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος. Αρκετά χρήματα πηγαίνουν σε συγκεκριμένα προϊόντα κι αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να κερδίσουμε ένα μερίδιο αυτής της αγοράς».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...