Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιμελητήριο Καβάλας: Προϋπολογισμός με όραμα και νέα δυναμική προοπτική

Ημέρα:

spot_img

Με στόχο να δοθούν ανταποδοτικές υπηρεσίες σε όσο το δυνατόν περισσότερες τοπικές επιχειρήσεις, ψηφίζεται την ερχόμενη Δευτέρα (26/11) ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου Καβάλας για το έτος 2019.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια εξυγίανσης και μιας νέας δυναμικής προοπτικής του ρόλου που θέλει να παίξει το Επιμελητήριο Καβάλας τα επόμενα χρόνια. Τα έσοδά μας παρουσιάζουν φέτος μια άλλη δυναμική και από εκεί και πέρα αυτά τα έσοδα θέλουμε με τρόπο ανταποδοτικό να κατευθυνθούν προς τις επιχειρήσεις μας», ανέφερε σχετικά με το θέμα μιλώντας στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας.

«Γενικότερα μιλάμε για έναν προϋπολογισμό που σε σχέση με τον προηγούμενο είναι σχεδόν διπλάσιος και φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ…»

«Αυτό θα γίνει με ενέργειες εξωστρέφειας, όπως με τη συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, διατροφής, δομικών υλικών κλπ. Επίσης με συμμετοχή σε εγχώριες εκθέσεις, με στήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου με έντυπα και φυλλάδια και με διεύρυνση αυτών και στην υπόλοιπη Π.Ε. Καβάλας. Έχουμε βάλει σαν στόχο τη συμμετοχή σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα. Ήδη έχουμε δυο – τρία εγκεκριμένα και στοχεύουμε και σε επόμενα, όπως είναι σε εξέλιξη η προκήρυξη για αναβάθμιση κτηρίων δημοσίου ενδιαφέροντος όπου θέλουμε να εντάξουμε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Εκθεσιακού Κέντρου. Υπάρχουν προγράμματα διασυνοριακά και διακρατικά, ενώ παράλληλα θέλουμε να ανακινήσουμε το θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Γενικότερα μιλάμε για έναν προϋπολογισμό που σε σχέση με τον προηγούμενο είναι σχεδόν διπλάσιος και φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος μας είναι να δώσουμε ανταποδοτικές υπηρεσίες, αν είναι εφικτό, σε κάθε επιχείρηση της περιφερειακής ενότητας Καβάλας», συμπλήρωσε σχετικά ο Μάρκος Δέμπας.

«Ο προϋπολογισμός δείχνει ένα στίγμα και δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης. Το 60% του προϋπολογισμού αφορά μισθοδοσία και ανελαστικές δαπάνες για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου»

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί ότι ο προϋπολογισμός θα εγκριθεί ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας (26/11) ο κ. Δέμπας απάντησε: «Έχουμε κάνει μια άτυπη συνάντηση τις προηγούμενες λόγω πολλών νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο και στη διοικητική επιτροπή συζητήθηκε το θέμα του προϋπολογισμού και με μέλη της αντιπολίτευσης. Ο προϋπολογισμός δείχνει ένα στίγμα και δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης. Το 60% του προϋπολογισμού αφορά μισθοδοσία και ανελαστικές δαπάνες για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου. Δηλαδή πώς να αρνηθεί κάποιος να ψηφίσει; Να μη πληρώσουμε τους υπαλλήλους μας; Δεν θεωρώ ότι ο προϋπολογισμός είναι βήμα σφοδρής αντιπαράθεσης. Ο απολογισμός ναι, εκεί μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε κριτική, αλλά όχι στον προϋπολογισμό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...