Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Β. Λεμονίδης: Δεν θα γίνουμε η αγορά των πολυκαταστημάτων

Ημέρα:

spot_img

Μόνο μια σοβαρή μελέτη, η οποία θα αφορά τη δυναμική της αγοράς της Καβάλας, μπορεί να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα αν η πόλη μας μπορεί να «σηκώσει» επιπλέον μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έθεσε ο «Ενήμερος».

«Είναι γεγονός πως πρέπει να γίνει μία σοβαρή μελέτη, η οποία θα μας δώσει απαντήσεις τελικά για τη δυναμική της πόλης και της αγοράς μας. Εμείς ως μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυτό που θέλουμε είναι να μπορέσουμε να έχουμε ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς, ώστε να βγάζουμε σε πέρας όλες τις υποχρεώσεις, οι οποίες είναι δυσβάσταχτες και πάρα πολύ μεγάλες», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του σχετικά με το θέμα ο κ. Λεμονίδης.

«Δεν θα κάνουμε το χατίρι σε κάποιους να γίνουμε μία αγορά μόνο αλυσίδων και μεγάλων καταστημάτων…»

«Σίγουρα μπορεί να θέλουν κάποιοι επιπλέον μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στην πόλη μας, αλλά δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να γίνουμε μία αγορά μόνο αλυσίδων και μεγάλων καταστημάτων. Εμείς θα υπάρχουμε, διότι προσπαθούμε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές τιμές, τα καλύτερα προϊόντα, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, την επάρκεια αγαθών και να έχουμε και μία αμεσότητα με τον πελάτη και στο After Sale και στην εξυπηρέτηση μετά την πώληση ώστε να χτίζουμε μία σωστή και καλή επικοινωνία με τον πελάτη μας», ανέφερε ακόμη για το θέμα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Οφείλουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε μέλος μας ξεχωριστά, ώστε να μπορέσουμε να το βοηθάμε όποτε χρειαστεί»

«Αυτό που κάνουμε εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας και το οποίο το πετύχαμε είναι να προσπαθούμε να προασπίζουμε τα συμφέροντα και το μέλλον, των συναδέλφων μας που μας εμπιστεύονται και μας ψηφίζουν. Από εκεί και μετά σίγουρα υπάρχουν νόμοι που πρέπει να τηρούνται.  Οι αυτοδιοικητικοί είναι αυτοί που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις. Εμείς δεν θέλουμε να παρανομήσουμε,  θέλουμε να πηγαίνουμε με το γράμμα του νόμου. Οφείλουμε πάντως να είμαστε δίπλα σε κάθε μέλος μας ξεχωριστά, ώστε να μπορέσουμε να το βοηθάμε όποτε χρειαστεί», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λεμονίδης.

«Υπάρχει μία τάση όσον αφορά τη μετατόπιση του εμπορίου προς τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως υπάρχει και μία τάση σε περιοχές οι οποίες δεν είναι οι πιο εμπορικές και με μεγάλη επισκεψιμότητα…»

Ερωτηθείς σχετικά με το αποτύπωμα που έχει αφήσει στην αγορά της Καβάλας η πολυετής οικονομική κρίση και για τι γίνεται με τα καταστήματα στις πιο εμπορικές οδούς της πόλης, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. απάντησε: «Είναι γεγονός ότι στα 10 χρόνια βαθιάς κρίσης το εμπόριο έχει δεχτεί πάρα πολλά χτυπήματα.  Είναι επίσης γεγονός ότι η αγορά είναι ένα ζωντανό κύτταρο, ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος προσαρμόζεται, μεταλλάσσεται και διαφοροποιείται. Έτσι λοιπόν υπάρχει μία τάση όσον αφορά τη μετατόπιση του εμπορίου προς τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως υπάρχει και μία τάση σε περιοχές οι οποίες δεν είναι οι πιο εμπορικές και με μεγάλη επισκεψιμότητα. Αυτό έχει ξανασυμβεί και άλλη φορά σε άλλες περιοχές, ενώ τώρα το παρατηρούμε σε συγκεκριμένη περιοχή τον ιερό ναό του  Αγίου Παύλου στην οδό Ομονοίας. Μην ξεχνάμε όμως ότι έχουν ανοίξει κάποια καινούργια καταστήματα εκεί με πολύ καλά προϊόντα και είδη».

«Αυτό που θα διαφοροποιηθεί τουλάχιστον στα επόμενα δύο χρόνια έχει να κάνει με τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου σε μία περιοχή όπως είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης μας, δηλαδή αυτή του Αγίου Νικολάου και η οδός Κουντουριώτου»

«Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και τα ενοίκια είναι διαφορετικά σε μία περιοχή που δεν είναι και τόσο εμπορική σε σχέση με κάποια άλλη. Αυτό που θα διαφοροποιηθεί τουλάχιστον στα επόμενα δύο χρόνια έχει να κάνει με τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου σε μία περιοχή όπως είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης μας, δηλαδή αυτή του Αγίου Νικολάου και η οδός Κουντουριώτου, ώστε να γίνει μία πολύ όμορφη ένωση με την Παναγία. Εάν γίνουν και οι αλλαγές που ήδη έχουν πει από την διοίκηση του δήμου Καβάλας, νομίζω ότι θα γίνει ένα κομμάτι πάρα πολύ ωραίο, μία αλλαγή που θα είναι στα συν της αγοράς της Καβάλας, διότι εμείς πρεσβεύουμε και αυτό που θέλουμε είναι όλη η αγορά να αναπτύσσεται, καθώς είμαστε όλοι οι κρίκοι μιας αλυσίδας που νομίζω ότι ο ένας πρέπει να βοηθάει τον άλλον για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...