Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Λεμονίδης: Η ρύθμιση των 120 δόσεων έπρεπε να είχε γίνει… χθες

Ημέρα:

spot_img

«Η ρύθμιση των 120 δόσεων για τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία θα έπρεπε να είχε γίνει… χθες», τόνισε με δηλώσεις του στον ”Ενήμερο” ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης.

Με αφορμή τις διαρκείς καθυστερήσεις που υπάρχουν αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. σημείωσε αρχικά: ”Εδώ και μερικά χρόνια περιμένουμε τη γενναία αυτή ρύθμιση των 120 δόσεων, τόσο για τα φορολογικά όσο και για τα ασφαλιστικά ζητήματα. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία δέκα χρόνια η βαθιά αυτή κρίση έχει επιφέρει τεράστιο οικονομικό πλήγμα σε όλους τους συναδέλφους, που σημαίνει ότι όσο δεν βγαίνει η ρύθμιση των 120 δόσεων, τόσο μεγαλώνει ο όγκος των χρημάτων που χρωστάνε οι συνάδελφοι”.

”Πραγματικά έχουμε μπερδευτεί με το ποιος τελικά είναι κυρίαρχος σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με οικονομικά θέματα…”

”Θα έπρεπε… χθες να είχε γίνει πράξη η δέσμευση της κυβέρνησης όσον αφορά τη ρύθμιση των 120 δόσεων, για να μπορέσουν να αποπληρώνουν οι συνάδελφοι τα χρέη τους προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Πραγματικά έχουμε μπερδευτεί με το ποιος τελικά είναι κυρίαρχος σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με οικονομικά θέματα. Παρά το ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια, δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για τη ρύθμιση των 120 δόσεων”, συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Βασίλης Λεμονίδης. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας τόνισε επίσης με έμφαση ”το ζητούμενο είναι ότι η ρύθμιση πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατό γρηγορότερα και να υπάρχουν λιγότερες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις για τους συναδέλφους για να μπουν όσο περισσότεροι γίνεται, για να σώσουμε όσο το δυνατό περισσότερες επιχειρήσεις μπορούμε”.

”Βλέπουμε ότι υπάρχουν ζητήματα που ανακοινώνονται και δεν γίνονται πράξη. Έτσι συμβαίνει και με τις 120 δόσεις. Ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνουν πράξη όλα αυτά…”

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν αισιοδοξεί ότι εν τέλει θα γίνει πράξη η ρύθμιση των 120 δόσεων, ο Βασίλης Λεμονίδης απάντησε: ”Πραγματικά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το τι  θα γίνει. Βλέπουμε τι γίνεται με τη δρομολόγηση του υδροπτέρυγου, το οποίο ως γεγονός θα έχει πολύ μεγάλο και θετικό αντίκτυπο, όσον αφορά την επισκεψιμότητα στην πόλη μας, που είναι το μεγάλο ζητούμενο των Θασίων πολιτών και καταναλωτών. Βλέπουμε ότι υπάρχουν ζητήματα που ανακοινώνονται και δεν γίνονται πράξη. Έτσι συμβαίνει και με τις 120 δόσεις. Ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνουν πράξη όλα αυτά, ώστε να μπορέσουν να διευκολύνουν τις τοπικές επιχειρήσεις”.

”Το πρώτο τρίμηνο, ενώ ξεκίνησε με τις εκπτώσεις ικανοποιητικά, έκανε όμως μια μεγάλη «κοιλιά» που έριξε απότομα τους τζίρους κι είχαμε πτώση που κυμάνθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο σε ποσοστό 10%”

Τέλος, σε σχέση με την εικόνα του πρώτου τριμήνου του 2019 στην αγορά της Καβάλας, ο Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε: ”Το πρώτο τρίμηνο, ενώ ξεκίνησε με τις εκπτώσεις ικανοποιητικά, έκανε όμως μια μεγάλη «κοιλιά» που έριξε απότομα τους τζίρους κι είχαμε πτώση που κυμάνθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο σε ποσοστό 10%. Από εκεί και πέρα ο μήνας Μάρτιος είναι παραδοσιακά μεταβατικός, έχουν σχεδόν τελειώσει τα χειμερινά εμπορεύματα κι έχουμε εισέλθει στην ανοιξιάτικη σεζόν, καθώς έχουμε και τις παραλαβές των νέων εμπορευμάτων. Το πεντάμηνο που θα ακολουθήσει από τον Μάιο και μετά θα είναι ένα διάστημα που για εμάς θα πρέπει να είναι καλό και γι’ αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...