Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ασφυκτικές πιέσεις από εφορία και ταμεία στις επιχειρήσεις

Ημέρα:

spot_img

Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις που ασκούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα προς τις επιχειρήσεις, τόσο από την εφορία, όσο και από τα ασφαλιστικά ταμεία, με προφανή στόχο την είσπραξη οφειλών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με δηλώσεις που έκανε για το θέμα στον «Ενήμερο», υπογράμμισε ότι η κατάσταση πολλών επιχειρήσεων είναι ακόμη κρίσιμη κι άρα η επιπλέον πίεση προς αυτές, λειτουργεί εντελώς αποτρεπτικά στο να συνεχίσουν να υφίστανται.

«Οι καιροί ότι συνεχίζουν να είναι δύσκολοι, καθώς η ρευστότητα δεν έχει επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα και οι επιχειρήσεις μας πιέζονται οικονομικά με τις υποχρεώσεις»

«Το βέβαιο είναι ότι πράγματι υπάρχουν τέτοιες πιέσεις, ακόμη και για μικροποσά, τόσο από τα ασφαλιστικά ταμεία, όσο και από την εφορία, αλλά φυσικά και από τις τράπεζες, για τη ρύθμιση ή για την εξόφληση αυτών των ποσών που είναι σε εκκρεμότητα. Νομίζω ότι όλα αυτά εντάσσονται σίγουρα σε μία λογική προσπάθειας είσπραξης όλων αυτών των οφειλών που έχουν συσσωρευτεί τα προηγούμενα χρόνια. Οι πιέσεις αυτές δεν είναι σε τόσο σωστή κατεύθυνση και μάλιστα σε μία περίοδο που βλέπουμε ότι βελτιώνεται το κλίμα και με τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων ή τώρα με τις νέες δόσεις από τις 12 στις 24 και από τις 24 στις 48 το επόμενο διάστημα. Το θέμα είναι ότι οι καιροί συνεχίζουν να είναι δύσκολοι, καθώς η ρευστότητα δεν έχει επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα και οι επιχειρήσεις μας πιέζονται οικονομικά με τις υποχρεώσεις, εξαιτίας του κύματος της υπερφορολόγησης που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

 «Πολλές φορές στον επιχειρηματία στο τέλος του μήνα δεν μένει ούτε ένα ευρώ για την οικογένεια του»

«Ακόμη πρέπει να πω ότι οι μειώσεις που έκανε η νέα κυβέρνηση, δεν έχουν φτάσει στις  επιχειρήσεις. Από το 2020 θα δούμε τελικά την πραγματική εικόνα για παράδειγμα με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, της προκαταβολής φόρου και όλα αυτά. Άρα είμαστε  σε μία κατάσταση που ακόμη είναι κρίσιμη και νομίζω ότι όλες οι υπηρεσίες και όλοι οι φορείς θα πρέπει να σέβονται την προσπάθεια που κάνουν οι επιχειρήσεις για την επιβίωσή τους! Δεν κρύβω ότι πολλές φορές σε μία επιχείρηση δίνεται σίγουρα προτεραιότητα στο να έχει τις πρώτες ύλες, να έχει τα εμπορεύματα που θέλει να παράξει, να πληρώσει πάνω από όλα το προσωπικό της και πολλές φορές στον επιχειρηματία στο τέλος του μήνα δεν μένει ούτε ένα ευρώ για την οικογένεια του», πρόσθεσε ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

 «Θα πρέπει να σέβονται ξαναλέω πραγματικά την κατάσταση που βιώνουμε και τις δυσκολίες που έχει ο κάθε επιχειρηματίας»

«Ο κάθε επιχειρηματίας προσπαθεί να επιζήσει και να είναι όσο το δυνατόν πιο συνεπής σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις και νομίζω ότι αν του δοθεί η δυνατότητα και των ρυθμίσεων των πολλών δόσεων, όπως έχει γίνει ήδη και αυτές που ακολουθούν το επόμενο διάστημα, αλλά και η μείωση των φορολογικών συντελεστών, κάτι θα καταφέρει. Όλα αυτά ίσως δώσουν μία ανάσα σε όλους τους επιχειρηματίες. Παράλληλα, θεωρώ ότι θα συνεχίζεται από όλους η πίεση προς τις επιχειρήσεις, είτε από την εφορία, είτε από τον ασφαλιστικό φορέα, γιατί προφανώς θέλουν  να εισπράξουν αυτά που έχουμε δημιουργήσει εμείς ως οφειλές, αλλά θα πρέπει να σέβονται ξαναλέω πραγματικά την κατάσταση που βιώνουμε και τις δυσκολίες που έχει ο κάθε επιχειρηματίας «, επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κάλεσε και τις επιχειρήσεις μας να δείχνουν κι αυτές από τη μεριά τους ενδιαφέρον και να έχουν κάποια επαφή είτε με την εφορία, είτε με τις τράπεζες, είτε με τα ασφαλιστικά ταμεία για να προβούν σε ρυθμίσεις για να μη φτάνουμε πραγματικά σε ακραίες καταστάσεις πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Επίσης, ανέφερε ότι και τα Επιμελητήρια θα πιέσουν προς την κατεύθυνση να χαλαρώσουν λίγο την πίεση προς τις επιχειρήσεις οι προαναφερθέντες φορείς.

 «Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έγιναν ξαφνικά μπαταχτσήδες, αλλά λόγω των οικονομικών καταστάσεων και συγκυριών έφτασαν σε αυτό το σημείο. Κανείς δεν θέλει να χρωστάει, όλοι θέλουν να είναι συνεπείς…»

«Αυτές οι πιέσεις γίνονταν και θα γίνονται από τα Επιμελητήρια και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και αυτό πρέπει να το γνωρίζουμε όλοι ότι γίνεται και κυρίως προς τις τράπεζες, αλλά και προς τους άλλους φορείς, όπως την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, ασχέτως ότι δεν κοινοποιούμε κάθε φορά τις συζητήσεις μας ή τις επιστολές διαμαρτυρίας που στέλνουμε. Θα πρέπει όλοι να ξέρουμε ότι η πίεση προς όλους τους φορείς είναι ασφυκτική από τη δική μας την πλευρά και νομίζω ότι κάποιοι το κατανοούν, αλλά από την άλλη δυστυχώς όπως και εμείς όταν έχουμε να εισπράττουμε κάτι γινόμαστε πιεστικοί και φορτικοί έτσι αντίστοιχα γίνονται και οι προαναφερθέντες φορείς. Σ’ αυτό που επιμένω βέβαια συνεχώς είναι ότι η κρίση ακόμη δεν έχει εξομαλυνθεί, άρα θα πρέπει να υπάρχει μία σύνεση από όλους κι ένα σκεπτικό ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έγιναν ξαφνικά μπαταχτσήδες, αλλά λόγω των οικονομικών καταστάσεων και συγκυριών έφτασαν σε αυτό το σημείο. Κανείς δεν θέλει να χρωστάει, όλοι θέλουν να είναι συνεπείς και να έχουν τα προς το ζην για τις οικογένειες τους. Χρειάζεται αλληλοσεβασμός και μία προσπάθεια κατανόησης των προσπαθειών που γίνονται από όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δέμπας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...