Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αρνητικά τα μηνύματα για τον τουρισμό φέτος

Ημέρα:

spot_img

Ιδιαίτερα συγκρατημένος για την φετινή τουριστική περίοδο, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης.

«Θα ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία αν καταφέρναμε να κρατήσουμε τα κεκτημένα των προηγούμενων ετών. Δεν είμαι σίγουρος αν τελικά αυτό επιτευχθεί», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Παρασχούδης.

Ευχάριστη έκπληξη για τους ξενοδόχους της Θάσου η περίοδος Πάσχα και Πρωτομαγιάς – Μεγάλη όμως η πτώση από τότε μέχρι και τις 22 Μαΐου τουλάχιστον

Όπως ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, η περίοδος του Πάσχα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους ξενοδόχους, καθώς είχε μεγάλη επισκεψιμότητα το νησί, υπήρχε πολύ μεγάλη ζήτηση κι ως εκ τούτου άνοιξαν πολλά ξενοδοχεία, μικρά και μεγάλα.

«Το Πάσχα συνδυάστηκε με την Πρωτομαγιά, τους ποδηλατικούς αγώνες και τα άλλα δρώμενα που έγιναν στο νησί και ήταν ένα δεκαήμερο αρκετά εντυπωσιακό. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει μια μεγάλη πτώση και τουλάχιστον μέχρι τις 22 Μαΐου η κίνηση θα είναι πάρα πολύ περιορισμένη. Οπότε δεν προβλέπουμε κάτι σημαντικό για αυτό το 10ημερο. Από εκεί και μετά προβλέπεται να αυξηθεί η κίνηση, λόγω και των πτήσεων που θα έρχονται από πολλούς προορισμούς της Ευρώπης, αλλά και από τον οδικό τουρισμό ιδιαίτερα μέσα στον Ιούνιο, οπότε και ουσιαστικά αρχίζει η τουριστική περίοδος», επισήμανε σχετικά ο κ. Παρασχούδης.

«Πιστεύω ότι θα είναι αρκετά πιο κάτω από πέρυσι η συνολική κίνηση του Μαΐου»

Ερωτηθείς για το αν ο Μάιος θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα ή αν τελικά θα σημειώσει κάμψη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου απάντησε: «Πιστεύω ότι θα είναι αρκετά πιο κάτω από πέρυσι. Συνήθως τον μήνα που διανύουμε οι πελάτες μας είναι συγκεκριμένοι και με συγκεκριμένες προτεραιότητες. Συνήθως πρόκειται για Γερμανούς, που τους αρέσει το περπάτημα, η περιήγηση, η επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους και γνωριμία με τους ντόπιους. Οι Βαλκάνιοι θέλουν άλλα πράγματα, ήλιο και θάλασσα. Οπότε αν δεν έχουμε συγκεκριμένους πελάτες δεν μπορούμε να έχουμε και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

«Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις τιμές της Τουρκίας»

Αναφορικά με την Τουρκία και τον ανταγωνισμό που δημιουργεί με τη χώρα μας, ο Πάρης Παρασχούδης ανέφερε: «Με την Τουρκία φυσικά υπάρχει ανταγωνισμός, καθώς αυτή τη στιγμή είναι πολύ φθηνή για τους Γερμανούς και τους Εγγλέζους για παράδειγμα. Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις τιμές τους και λόγω υποτίμησης και λόγω της μεγάλης φορολογικής επιβάρυνσης που υπάρχει στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε άρα τιμολογιακά να ανταγωνιστούμε τη γείτονα χώρα. Εκείνο που προσπαθούμε να αποδείξουμε είναι ότι αξίζουμε τα χρήματα που ζητάμε, ότι είμαστε ένας πιο ποιοτικός και ασφαλής προορισμός απ’ ό,τι είναι η Τουρκία. Αυτό είναι το στοίχημα μας».

«Θα είναι ευτυχές να είμαστε στα ίδια επίπεδα με το 2018, όσον αφορά τις τιμές μας…»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων της Θάσου στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, ο κ. Παρασχούδης απάντησε: «Θα είναι ευτυχές να είμαστε στα ίδια επίπεδα με το 2018, όσον αφορά τις τιμές μας. Οι τιμές όμως προσαρμόζονται στους νόμους της αγοράς που είναι προσφορά και ζήτηση. Αυτή τη στιγμή η προσφορά είναι μεγαλύτερη από την ζήτηση, γιατί υπάρχουν και πάρα πολλές κλίνες με airbnb».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...