Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απορρίφθηκε η πρόταση για Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στον Άγιο Νικόλαο

Ημέρα:

spot_img

Με ένσταση απαντά στις υπηρεσίες του αρμόδιου υπουργείου το Επιμελητήριο Καβάλας, μετά την απόρριψη της πρότασης για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια που είχαμε κάνει τους προηγούμενους μήνες, ο δήμος και το Επιμελητήριο Καβάλας υπέβαλαν μια στοχευμένη και σημαντική πρόταση για το ιστορικό κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα για την περιοχή του Αγίου Νικολάου, για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου», τόνισε αρχικά ο κ. Δέμπας παρουσιάζοντας το ιστορικό της υπόθεσης.

«Έγινε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια και με τον Εμπορικό Σύλλογο και 100 επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ…»

«Μια πρόταση που οργανώθηκε και τεκμηριώθηκε και με τη συνεργασία εξωτερικών συμβούλων, αλλά και με τα στελέχη του δήμου. Έγινε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια και με τον Εμπορικό Σύλλογο και τον πρόεδρό του Βασίλη Λεμονίδη και 100 επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ, με ανακαινίσεις στις προσόψεις των καταστημάτων, με παρεμβάσεις στον αστικό ιστό, στα πεζοδρόμια, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην προβολή της περιοχής, μια πρόταση που τουλάχιστον ο σχεδιασμός δείχνει ότι θα αλλάξει την μορφή του κέντρου», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας.

«Ξαφνικά ανακοινώθηκε ότι τελικά η πρόταση δεν προχωρά σε τελική έγκριση με τη σαθρή δικαιολογία ότι το Επιμελητήριο Καβάλας δεν έχει διαχειριστική επάρκεια…»

«Υποβλήθηκε η πρόταση πριν από περίπου 7 μήνες, πριν από λίγο διάστημα είχαμε την πρώτη θετική εισήγηση ότι η πρότασή μας πήγε στη δεύτερη φάση αξιολόγησης και βαθμολογήθηκε και ξαφνικά την προηγούμενη Παρασκευή μας ανακοινώθηκε ότι τελικά η πρόταση δεν προχωρά σε τελική έγκριση με τη σαθρή για εμάς δικαιολογία ότι το Επιμελητήριο Καβάλας δεν έχει διαχειριστική επάρκεια. Πραγματικά η έκπληξη για εμάς ήταν πολύ μεγάλη, γιατί το Επιμελητήριο, όπως τους είχαμε σημειώσει και στα στοιχεία της πρότασης, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα της χώρας, διαχειρίζεται ευρωπαϊκά προγράμματα και πόρους για πολλά χρόνια», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Από το 2008 διαθέτει διαχειριστική επάρκεια το Επιμελητήριο

«Διαθέτουμε διαχειριστική επάρκεια από το 2008, έχουμε ISO 9001 και για τη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ήδη έχουμε συνεργασία με Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφοριών που είναι η μοναδική αντένα σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με σύμβαση απευθείας με τη διεύθυνση των Βρυξελών και εισπράττουμε περίπου 100.000 ευρώ. Συμμετέχουμε στον ΔΕΣΜΟΣ, που είναι ο ενδιάμεσος φορέας προγραμμάτων ΕΣΠΑ, έχουμε διασυνοριακά – διακρατικά προγράμματα κι έρχονται ξαφνικά, ελαφρά τη καρδία, κάποιοι υπάλληλοι του υπουργείου και λένε ότι το ISO που μας βάλατε δεν γνωρίζουμε αν έχει διαχειριστική επάρκεια», συμπλήρωσε αναφορικά με το θέμα ο κ. Δέμπας.

«Ήδη έχουμε ετοιμάσει τα συμπληρωματικά έντυπα και την ένστασή μας. Πραγματικά πιστεύω ότι αυτή η κατάφωρη αδικία θα αποκατασταθεί…»

«Εύκολα θα μπορούσε ο υπάλληλος να στείλει ένα e mail και να ζητήσει από το Επιμελητήριο διευκρινίσεις, όπως είθισται να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις κι όχι τόσο γρήγορα και πρόχειρα να ανακοινώνουν ότι η πρόταση του δήμου και του Επιμελητηρίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο δεν μπορεί να αξιολογηθεί θετικά. Ήδη έχουμε ετοιμάσει τα συμπληρωματικά έντυπα και την ένστασή μας σε αυτή την απόφαση και σήμερα κιόλας θα υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου. Πραγματικά πιστεύω ότι αυτή η κατάφωρη αδικία θα αποκατασταθεί, γιατί αλλιώς πραγματικά θα το τραβήξουμε μέχρι τέλους. Δεν μπορεί ένας ολόκληρος δήμος σε ένα τόσο σημαντικό έργο για μια τυπική διευκρίνιση να μην μπορεί να ενταχθεί», ανέφερε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, συμπληρώνοντας: «Υπάρχει σαφέστατα μια αναστάτωση στον εμπορικό κόσμο και σε όλους μας, γιατί πρόκειται για κάτι που θα βοηθήσει την αγορά της Καβάλας. Δεν είναι μια πρόταση τυχαία, αλλά έχει βαθμολογηθεί και μάλιστα με υψηλή βαθμολογία. Δεν μπορούν να βρίσκουν μια δικαιολογία για να κόψουν την πρόταση της Καβάλας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...