Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έρχεται βαρύς χειμώνας στα καταστήματα εστίασης

Ημέρα:

spot_img

Ιδιαίτερα δύσκολος αναμένεται να είναι ο φετινός χειμώνας για τα καταστήματα εστίασης της Καβάλας, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Καφεζυθοπωλών  Γιώργος Βαφείδης.

«Η κίνηση που φαίνεται να έχουν τα καταστήματα εστίασης δεν ανταποκρίνεται τόσο στην πραγματικότητα. Ο κόσμος δείχνει πολύς, όμως είναι αισθητά μειωμένη η αγοραστική του ισχύς, κάτι που αποτυπώνεται στους τζίρους μας», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο κ. Βαφείδης.

«Δεν υπάρχουν περίσσια χρήματα για να δαπανήσει κάποιος στη διασκέδαση, στην εστίαση κλπ. με αποτέλεσμα να έχουμε κι εμείς πρόβλημα»

«Αυτό φυσικά έχει να κάνει με την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και σε συνάρτηση με την υπερφορολόγηση, τις υπέρογκες δαπάνες για τη συντήρηση καταστημάτων και τον υπερεπαγγελματισμό που έχει προαχθεί σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για εμάς, δημιουργούν συνολικά ένα αρνητικό αποτέλεσμα για τον κλάδο μας. Από τη στιγμή που στενεύουν τα περιθώρια ο καταναλωτής δεν διαθέτει όσα χρήματα διέθετε παλιότερα κι έτσι η όποια κίνηση γίνεται με λίγο χρήμα. Δεν υπάρχουν περίσσια χρήματα για να δαπανήσει κάποιος στη διασκέδαση, στην εστίαση κλπ. με αποτέλεσμα να έχουμε κι εμείς πρόβλημα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας.

«Δυστυχώς τα πράγματα για τον κλάδο μας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον χειμώνα που έρχεται. Ευελπιστούμε η κίνηση να αυξηθεί στη διάρκεια των εορτών»

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς αναμένεται να κυλήσει ο χειμώνας για τα καταστήματα εστίασης της Καβάλας, ο Γιώργος Βαφείδης απάντησε: «Σε μια πρόσφατη συζήτηση που είχαμε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας, θεωρούμε ότι δυστυχώς τα πράγματα για τον κλάδο μας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον χειμώνα που έρχεται. Ευελπιστούμε η κίνηση να αυξηθεί στη διάρκεια των εορτών, ώστε έστω και για εκείνο το μικρό διάστημα να είναι η αγορά ικανοποιημένη από οικονομικής πλευράς».

«Δεν υπάρχει επιχείρηση του κλάδου μας που να μην αντιμετωπίζει προβλήματα, αυτή είναι η πικρή αλήθεια…»

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν καταστήματα που λειτουργούν στα όριά τους, ο κ. Βαφείδης απάντησε: «Είναι το μόνο σίγουρο, είναι ένα συχνό φαινόμενο που προβληματίζει τον κλάδο μας. Ο επιχειρηματικός κόσμος ταυτίζεται και με την κατάσταση των νοικοκυριών, δεν διαφοροποιούμαστε. Δυστυχώς, παρά το ότι με λυπεί το γεγονός ότι μπορώ να το πω τόσο καθαρά, δεν υπάρχει επιχείρηση του κλάδου μας που να μην αντιμετωπίζει προβλήματα, αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Είναι πολλά πλέον τα καταστήματα κι αυτό είναι η λάθος εντύπωση που αφήνει ο χώρος μας προς τα έξω, ότι δηλαδή υπάρχει πολλή δουλειά».

«Οι όποιοι έλεγχοι από αστυνομία ή υπηρεσίες όπως η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας πρέπει να γίνονται, αλλά σε επίπεδο καθολικό, σε όλες τις ώρες, δίχως να ευνοούνται, ας πούμε, κάποιοι»

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με το θέμα των ελέγχων που υφίστανται τα καταστήματα εστίασης από τους αρμόδιους φορείς, ο Γιώργος Βαφείδης απάντησε: «Ό,τι γίνεται σε λογικό πλαίσιο σε θέμα νόμου και τάξης εννοείται ότι δεν είμαστε αντίθετοι. Όπως όλοι οι κλάδοι έτσι κι ο δικός μας πρέπει να διακρίνεται από φορολογική και ασφαλιστική συνείδηση και οι όποιοι έλεγχοι από αστυνομία ή υπηρεσίες όπως η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας πρέπει να γίνονται, αλλά σε επίπεδο καθολικό, σε όλες τις ώρες, δίχως να ευνοούνται ας πούμε κάποιοι. Έχει να κάνει με τους χρόνους ελέγχων που μπορεί κάποιους να ευνοούν, άλλους όχι. Είμαστε υπέρ της τάξης και των νόμων, αλλά κατά των δυο μέτρων στον ίδιο χώρο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...