Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εικονικές κλήσεις για να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία

Ημέρα:

spot_img

Εικονικές κλήσεις θα «μοιράσει» στην πόλη της Καβάλας και σε όσους παρανόμως παρκάρουν δίκυκλα και αυτοκίνητα σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια, το διήμερο 14 και 15 Οκτωβρίου, η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας.

«Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας «Λευκού Μπαστουνιού» θα πραγματοποιήσουμε μια δράση, στις 14 και 15 Οκτωβρίου, που αφορά και την εντολή που έχει δοθεί από την Κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα ελεύθερα πεζοδρόμια, πεζόδρομους, κοινόχρηστους χώρους κλπ. Θα βγούμε για να δούμε σε ποια κατάσταση είναι μετά και από αυτή την εντολή που έχει δοθεί, τι ενέργειες έχουν γίνει από τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Καβάλας, Μάκης Κρεμύδας.

«Θα δώσουμε τις κλήσεις, προκειμένου να βάλουμε σε διαδικασία σκέψης αλλά και προβληματισμού τις τοπικές αρχές που εποπτεύουν αυτούς τους χώρους…»

«Παράλληλα θα δώσουμε εικονικές κλήσεις που έχουμε εκτυπώσει αυτό το διάστημα σε μηχανάκια, παράνομα παρκαρισμένα οχήματα σε θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ και οτιδήποτε αντιμετωπίσουμε στα πεζοδρόμια, στις ελεύθερες ζώνες όδευσης πεζών, σε διαβάσεις, σε ράμπες για άτομα με κινητική αναπηρία. Θα δώσουμε τις κλήσεις, προκειμένου να βάλουμε σε διαδικασία σκέψης αλλά και προβληματισμού τις τοπικές αρχές που εποπτεύουν αυτούς τους χώρους, ώστε η μετακίνηση των πεζών και ατόμων με αναπηρία να γίνεται όσο το δυνατόν ανεμπόδιστα και με μεγαλύτερη ασφάλεια στην πόλη μας», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Μάκης Κρεμύδας.

«Θα κάνουμε έλεγχο και στα ηχητικά συστήματα που είναι τοποθετημένα στα φανάρια της πόλης μας»

«Επίσης στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα κάνουμε έλεγχο και στα ηχητικά συστήματα που είναι τοποθετημένα στα φανάρια της πόλης μας όπου με το νέο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε το προηγούμενο διάστημα πρέπει να μπει σε διαδικασία ο Δήμος Καβάλας και γενικότερα η τοπική αυτοδιοίκηση να κάνουν την αντικατάσταση των παλαιότερων μοντέλων των ηχητικών συστημάτων γιατί πλέον θεωρούνται ξεπερασμένα. Το νέο ΦΕΚ έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και προδιαγραφές αυτών των συστημάτων και πρέπει να εναρμονιστεί και η τοπική αυτοδιοίκηση με αυτόν τον νέο νόμο, προκειμένου η ελεύθερη διέλευση με ασφάλεια και αυτονομία για τα άτομα με προβλήματα όρασης να γίνεται όσο το δυνατό σε καλύτερο επίπεδο και με τον καλύτερο τρόπο σε Καβάλα, Δράμα, Σέρρες και γενικότερα σε όλη την Περιφέρεια», επισήμανε ακόμη ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Καβάλας.

«Το πρώτο διάστημα από τη δημοσιοποίηση της απόφασης έγινε μια σημαντική κινητοποίηση. Μετά νομίζω ότι έχει χαλαρώσει λίγο το μέτρο»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν έχει διαπιστώσει ότι εφαρμόζεται η απόφαση για την απαγόρευση στάθμευσης δικύκλων σε πεζοδρόμια και η κυκλοφορία τους σε πεζόδρομους, ο Μάκης Κρεμύδας απάντησε: «Το πρώτο διάστημα από τη δημοσιοποίηση της απόφασης έγινε μια σημαντική κινητοποίηση. Μετά νομίζω ότι έχει χαλαρώσει λίγο το μέτρο γι’ αυτό είναι μια καλή ευκαιρία στις 14 και 15 Οκτωβρίου να δούμε πραγματικά οι ίδιοι με την ομάδα που θα βγάλουμε στον δρόμο, μαζί με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας που διαθέτει η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, τι συμβαίνει και σε ποια κατάσταση είναι τα πεζοδρόμια και να θίξουμε εκ νέου το θέμα στις αρχές και να τις βάλουμε προ των ευθυνών τους σε αυτό το μεγάλο θέμα της προσβασιμότητας και των ελεύθερων πεζοδρομίων και πεζοδρόμων που είναι ουσιαστικό θέμα για εμάς, να ανήκουν στους πεζούς».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...