Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το ΕΥΚ Καβάλας καταγγέλλει τον Γιάννη Γιαγκίδη

Ημέρα:

spot_img

Από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την τραμπούκικη συμπεριφορά του μέλους του Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και μέλους του ΠΑΜΕ Γιαγκίδη Ιωάννη που για πολλοστή φορά και στην προσπάθειά του να εμποδίσει το Δ.Σ. να πάρει αποφάσεις – κάτι που ποτέ δεν κατάφερε- παρανομεί.

Συγκεκριμένα μετά το πέρας του Δ.Σ. χτύπησε στο κεφάλι και τράβηξε επανειλημμένα από τα μαλλιά την Γενική Γραμματέα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας η οποία στη συνέχεια νοσηλεύθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Παραλλήλως με την θρασύτητα που τον διακρίνει άρπαξε τα κλειδιά του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου από την Γενική Γραμματέα τα πέταξε στο εξαγριωμένο πλήθος που είχε κουβαλήσει για να μπουκάρουν ανεμπόδιστοι στο εσωτερικό του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας. Οι εξαγριωμένοι ΠΑΜΙΤΕΣ που με συνθήματα και ύβρεις καταφέρονταν εναντίον της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου αφού μπούκαραν καθυβρίζοντας την Γενική Γραμματέα και πετώντας καφέ και μπουκάλια νερό πάνω της στην είσοδο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, την έσυραν κυριολεκτικά και εισήλθαν στον χώρο. Πρωτοστατούσαν  στην «προσπάθεια» αυτή γνωστά πρόσωπα του ΚΚΕ Καβάλας συνταξιούχοι και άσχετοι με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας μπερδεύοντας προφανώς το κόμμα με το συνδικάτο και αντιθέτως.

Το ΠΑΜΕ για μια ακόμη φορά έδειξε τις δημοκρατικές του αρχές βάσει των οποίων συμμετέχει στους θεσμούς του συνδικαλιστικού κινήματος. Διακηρυγμένος σκοπός τους είναι: Αποφασίζει η ισχνή μειοψηφία δια της βίας. Τέρμα οι πλειοψηφίες, κατάλυση δια της βίας των δημοκρατικών θεσμών και εφαρμογή της Δικτατορίας του Προλεταριάτου. Δυστυχώς συνεχίζουν ατιμώρητοι αφού τα όργανα της τάξης που ήταν παρόντα μόνο έβλεπαν.

Από το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας

 

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Παρασκευής στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας. Κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΥΚ πήρε απόφαση να προκηρύξει απεργία στις 2 του Οκτώβρη. Το ΠΑΜΕ καλεί στην απεργιακή του συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 11πμ. Η επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης τώρα βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων και των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΥΚ (ΠΑΣΚΕ) δεν έχουμε αυταπάτες ότι μπροστά στην απεργία θα δουλέψει για την επιτυχία της. Άλλωστε η υπονομευτική τους στάση μπροστά και στην προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση στις 24/9 είναι αποδεικτική των προθέσεών τους.

Το ίδιο αποδεικτική ήταν και η στάση τους στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ όπου επί της ουσίας χρησιμοποίησαν το θέμα της απεργίας ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους, αφού την ίδια ώρα πρόσθεσαν άλλα έξι θέματα που στην πλειοψηφία τους σκόπευαν να επιβάλλουν πειθαρχικές κυρώσεις σε μέλος της Διοίκησης που εκπροσωπεί το ΠΑΜΕ. Εδώ και μήνες επαναφέρουν το ίδιο θέμα από ΔΣ σε ΔΣ προσπαθώντας ουσιαστικά να τροποποιήσουν το καταστατικό του ΕΥΚ χωρίς καταστατική ΓΣ. Στόχος τους να βάλουν φραγμό στη μοναδική ενοχλητική για τους εργοδότες φωνή, στα συνδικαλιστικά στελέχη και τα σωματεία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Μάλιστα στην ίδια συνεδρίαση, επιχείρησαν να περάσουν και άλλα αδιανόητα, εντελώς παράτυπα που ενισχύουν τον εκφυλισμό του ΕΥΚ
(γραμματειακή υποστήριξη στις εκλογές των σωματείων “φαντασμάτων”, δηλαδή πλήρη παράκαμψη των εφορευτικών επιτροπών).

Κάτω από την παρέμβαση των Σωματείων και των συνδικαλιστών που απαίτησαν η συζήτηση για τέτοιου είδους σοβαρά ζητήματα να γίνει ανοιχτά και όχι πίσω από κλειστές πόρτες, η πλειοψηφία της διοίκησης επέλεξε το δρόμο της φυγής. Άρον άρον τελείωσε τη συνεδρίαση του ΔΣ. Η προσπάθειά της για ακόμη μια φορά έπεσε στο κενό, παρά και την επιχείρηση εκφοβισμού των συγκεντρωμένων με την πρωτοφανή παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης (μέχρι και κλούβα των ΜΑΤ επιστράτευσαν). Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η ξεπουλημένη ηγεσία του ΕΥΚ κάλεσε δυνάμεις της ασφάλειας που μπήκαν μέσα στο κτίριο του εργατικού κέντρου οι οποίοι έπειτα από την απαίτηση των συγκεντρωμένων αποχώρησαν.

Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...