Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νίκος Ίμβρος: Χρειαζόμαστε προσωπικό και μέσα για να κάνουμε τη δουλειά μας

Ημέρα:

spot_img

Μόνο με πρόληψη, η οποία προϋποθέτει σημαντική ενίσχυση σε προσωπικό με αστυνομικούς υπαλλήλους, μπορούν να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα διαρρήξεων σε οικίες και καταστήματα της Π.Ε. Καβάλας, τα οποία, ειδικά στη διάρκεια της φετινής θερινής περιόδου, ήταν αρκετά.

Τα παραπάνω επισήμανε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Νίκος Ίμβρος, στηλιτεύοντας παράλληλα το γεγονός ότι δεν υπήρξε ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας στις πρόσφατες έκτακτες μεταθέσεις.

«Δεν μπορεί κανείς να βγάλει συμπέρασμα με ασφάλεια όταν είναι κάτι που δεν παγιώνεται»

«Πραγματικά την περίοδο που πέρασε και ειδικά τους θερινούς μήνες είχαμε αύξηση των κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων σε συγκεκριμένες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας, όπως η Νέα Πέραμος, νωρίτερα ο Αμυγδαλεώνας, το Παληό και η Τούζλα. Είναι συγκεκριμένες περιοχές όπου είχαμε την αύξηση των κρουσμάτων. Δεν μπορεί κανείς να βγάλει συμπέρασμα με ασφάλεια όταν είναι κάτι που δεν παγιώνεται. Και επειδή ακριβώς γίνεται σε διαφορετικές περιοχές χωρίς να επαναλαμβάνεται, σημαίνει ότι αυτά τα κρούσματα δεν είναι μόνιμα, αλλά έχουν συγκεκριμένη μορφή. Είναι κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν ή πέρασαν από την περιοχή και έκαναν κλοπές και διαρρήξεις», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Ίμβρος.

«Η πρόληψη απαιτεί συγκεκριμένα πράγματα, όπως είναι η παρουσία των αστυνομικών, αλλά και τα μέσα για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους»

«Για να αντιμετωπιστεί μια κατάσταση εμείς το έχουμε πει πολλές φορές, ότι απαιτείται πρόληψη κι όχι καταστολή. Η πρόληψη απαιτεί συγκεκριμένα πράγματα, όπως είναι η παρουσία των αστυνομικών, αλλά και τα μέσα που απαιτούνται, προκειμένου να μπορούν οι αστυνομικοί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Η καταστολή όπως και η εξιχνίαση των κλοπών είναι κάτι που ακολουθεί και όσον αφορά την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, οι εξιχνιάσεις είναι πολλές σε μεγάλο ποσοστό, με τους δράστες να ταυτοποιούνται μέσω της σήμανσης ή από την προανάκριση και να σχηματίζεται η ανάλογη δικογραφία», σημείωσε στην συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας.

«Η πολιτεία πρέπει να κοιτάξει πραγματικά α­υτές τις περιπτώσεις και να δει τις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα, ώστε να ενισχυθεί και με προσωπικό όπου απαιτείται και να είναι οι αστυνομικοί στον δρόμο…»

«Εμείς λέμε σε όλους τους τόνους ότι η πρόληψη είναι το σημαντικότερο πράγμα. Όταν παραβιαστεί ο χώρος σου, όταν μπει κάποιος σε δικό σου μέρος, σε κλέψει, πάρει ό,τι είναι να πάρει, πολλές φορές η ζημιά είναι μεγαλύτερη από αυτά που έχει να πάρει, το ψυχολογικό κομμάτι είναι μεγάλο μέχρι να επανέλθει στην κανονικότητα, γι’ αυτό φωνάζουμε όλα αυτά τα χρόνια ότι η πολιτεία πρέπει να κοιτάξει πραγματικά αυτές τις περιπτώσεις και να δει τις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα, ώστε να ενισχυθεί και με προσωπικό όπου απαιτείται και να είναι οι αστυνομικοί στον δρόμο. Με την τεράστια έλλειψη προσωπικού που έχει η Π.Ε. Καβάλας, με τα περιπολικά που είναι στα συνεργεία παρά έξω κλπ. είναι γεγονότα που δεν τιμούν την ΕΛ.ΑΣ. αλλά πολύ περισσότερο ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, όπου το αγαθό της ασφάλειας πρέπει να το παρέχει με όλα τα μέσα στους πολίτες», δήλωσε ακόμη ο Νίκος Ίμβρος.

«Χάσαμε μια τεράστια ευκαιρία να πάρουμε άμεσα προσωπικό, που το χρειαζόμαστε πραγματικά και θα έμπαινε στις περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη»

Ερωτηθείς για το αν είναι ικανοποιημένος από την νέα κυβέρνηση σε σχέση με τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Ίμβρος απάντησε: «Υπάρχουν αρκετά βήματα που έχουν γίνει από την ανάληψη της νέας φυσικής και πολιτικής ηγεσίας, όμως δυστυχώς όλα αυτά που ειπώθηκαν από τον πρωθυπουργό στη Βουλή αλλά και στις συζητήσεις που είχαμε προεκλογικά, ήρθαν να μας απογοητεύσουν με τις έκτακτες μεταθέσεις όπου το συμβούλιο έβγαλε για την επαρχία έναν αριθμό που δεν χωνεύεται, ένα μεγάλο μηδέν για όλη την επαρχία. Πλην της Θεσσαλονίκης και την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών στην Αθήνα δεν θα δεχθούμε κανέναν αστυνομικό. Με τις έκτακτες μεταθέσεις το προσωπικό έρχεται άμεσα, θα είχαμε ενίσχυση γρήγορα. Με τις τακτικές τον Ιανουάριο, που ελπίζουμε να μην ξαναζήσουμε το μεγαλοπρεπέστατο μηδέν, οι συνάδελφοι θα έρθουν μετά από οκτώ μήνες. Χάσαμε μια τεράστια ευκαιρία να πάρουμε άμεσα προσωπικό, που το χρειαζόμαστε πραγματικά και θα έμπαινε στις περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...