Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κλειστός λόγω απεργίας ο «Μαρινόπουλος» στη Δημοτική Αγορά

Ημέρα:

spot_img

Κλειστό είναι από το πρωί της Παρασκευής (22/7) το κατάστημα «Μαρινόπουλος» στη δημοτική αγορά Καβάλας, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, που κήρυξε το σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και των κλαδικών σωματείων πανελλαδικά.

Όπως δήλωσε στον «Ενήμερο» η Αλεξία Καλυβιώτου, εκ μέρους του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας, σε αντίθεση με το κατάστημα της δημοτικής αγοράς, αυτό της Ιχθυόσκαλας υπολειτούργησε, καθώς ήταν ανοιχτό, με ελάχιστο όμως προσωπικό και τον διευθυντή του.

Μεγάλη κατανόηση και συμπαράσταση των πολιτών στον αγώνα των εργαζομένων

«Οι εργαζόμενοι είναι έξω από το κατάστημα της δημοτικής αγοράς και περιφρουρούν την απεργία τους, ενημερώνοντας παράλληλα το καταναλωτικό κοινό για την κινητοποίησή τους. Υπάρχει μεγάλη κατανόηση από τους συμπολίτες μας, αλλά και συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Καλυβιώτου.

Οι εργαζόμενοι δεν εφησυχάζουν, αλλά έχουν μεγάλη αγωνία

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε για άλλη μια φορά και το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Ερωτηθείσα σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι του «Μαρινόπουλου» στην Καβάλα, η κ. Καλυβιώτου απάντησε: «Δεν εφησυχάζουν. Έχουν μεγάλη αγωνία. Μη ξεχνάμε ότι το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία προχώρησε σε ατομικές συμβάσεις, μείωση μισθών, περικοπή επιδομάτων. Δεν καθησύχασε τους εργαζόμενους η προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου και οδεύοντας προς τις 21 Σεπτεμβρίου που αναμένεται και η οριστική απόφαση θα έχουμε εξελίξεις. Σε περίπτωση πτώχευσης της εταιρείας θα πρέπει να αποκτήσουν προτεραιότητα οι εργαζόμενοι έναντι των πιστωτών».

Μόλις 10% από δεδουλευμένα του Ιουνίου πληρώθηκαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι

«Το κυριότερο είναι να γίνει η καταβολή μισθών και επιδομάτων που τρέχουν. Σήμερα (22/7) οι εργαζόμενοι πήραν ένα 10%, από τον Ιούνιο ακόμη. Θα έκλειναν δυο μήνες απλήρωτοι σήμερα και πήραν 10%, για αυτό το διάστημα», συμπλήρωσε η κ. Καλυβιώτου.

Σε ερώτηση για το αν το κατάστημα θα δουλέψει το Σάββατο (23/7) απάντησε ότι θα λειτουργήσει κανονικά, ενώ μέσω του πανελλαδικού συντονισμού των καταστημάτων θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα δρομολογηθούν εξελίξεις.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...