Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η σημερινή κυβέρνηση το έχει «τερματίσει»

Ημέρα:

spot_img

Κάλεσμα συμμετοχής στην γενική απεργία της Πέμπτης (14/12) απηύθυναν από κοινού, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Τρίτη (12/12), ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και ο πρόεδρος των συνταξιούχων του εργοστασίου λιπασμάτων.

«Το βασικό σύνθημα της απεργίας μας είναι ότι πλέον η σημερινή κυβέρνηση το έχει «τερματίσει» όπως κι όλες οι προηγούμενες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μιλάμε για έναν προϋπολογισμό που έρχεται να φέρει συνέχεια της φτώχειας, της ανεργίας και πολλούς φόρους», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, Ευθύμης Μακρογιάννης.

Το σύνταγμα είναι αυτό που προφυλάσσει την απεργία

«Το 2018 και το 2019 θα είναι πολύ δύσκολα χρόνια, με μειώσεις του αφορολόγητου, με μειώσεις σε συντάξεις και Ε.Κ.Α.Σ. Για τον μήνα που διανύουμε δε, η ελληνική κοινωνία θα αποδώσει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους. Ας σκεφτούμε τι θα σήμαινε έστω το μισό από αυτό το ποσό να δινόταν στην κοινωνία. Η παρούσα κυβέρνηση υποσχέθηκε συλλογικές συμβάσεις εργασίας, προστασία των εργαζομένων κι αντιθέτως φέρνει ρυθμίσεις στο δικαίωμα της απεργίας. Το σύνταγμα είναι αυτό που προφυλάσσει την απεργία, που είναι δικαίωμα των εργαζομένων», σημείωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ε.Υ.Κ.

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης (14/12) στην πλατεία Καπνεργάτη η συγκέντρωση Εργατικού Κέντρου και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καβάλας

«Πρέπει οι πολίτες να δώσουν το «παρών» και να συνειδητοποιήσουν τι πραγματικά μας περιμένει κι ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα για όλους. Δυστυχώς, η ανεργία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ό,τι δίνεται σε επιδόματα μόνο ως «ενέσεις» μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε. Μιλάμε για μια πραγματικότητα με μισθούς 300 και 400 ευρώ, οι νέοι με προσόντα φεύγουν από τη χώρα και μένουμε σε ένα κράτος που θα έχει συνταξιούχους με μισές συντάξεις και εργαζόμενους με μισθούς πείνας. Καλώ τους πολίτες την Πέμπτη (14/12) να είναι στις 11 στην πλατεία Καπνεργάτη, για να μπορέσουμε να στείλουμε από αυτή τη μικρή πόλη ένα μήνυμα, ότι δεν μπορεί να πάει άλλο αυτή η κατάσταση», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Ευθύμης Μακρογιάννης.

Να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων που και η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καβάλας, Τάσος Ιωαννίδης, δήλωσε: «Όλοι απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων που και η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει. Ο αγώνας μας είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Δυστυχώς, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της και ο προϋπολογισμός λιτότητας που φέρνει μαζί με δυσβάσταχτη φορολόγηση για μια ακόμη φορά ακουμπά μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική, φέρνει το μέρισμα των 700 εκ. ευρώ, όταν με το 3ο και 4ο μνημόνιο παίρνουν μέτρα 17 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μείωση αφορολογήτου που θα φέρει άμεσα αφαίμαξη ενός μισθού. Περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων μέχρι και 40% για παλιούς και νέους ασφαλισμένους. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση καλούμαστε να δώσουμε όλοι ένα βροντερό «παρών» στη γενική απεργία, γιατί πραγματικά το «τερματίσανε».

«Είναι οι μεγαλύτεροι πολιτικοί ψεύτες που πέρασαν ποτέ από τη χώρα…»

Τέλος, ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης, πρόεδρος των συνταξιούχων του εργοστασίου λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης, δήλωσε: «Σε λίγες μέρες έρχονται Χριστούγεννα, μια περίοδος που έπρεπε κάθε σπίτι να είναι γεμάτο χαρά, δυστυχώς όμως και φέτος θα υπάρχει θλίψη, οργή, αγανάκτηση και απογοήτευση. Ειδικά για εμάς τους συνταξιούχους που έχουμε μπει στο στόχαστρο εδώ κι επτά χρόνια όλων των κυβερνήσεων. Ειδικά με τους σημερινούς κυβερνώντες στους οποίους ήλπιζαν πολλοί, όμως δυστυχώς υπάρχει μια χειρότερη συνέχεια. Πλέον ζούμε στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Μετά από 40 χρόνια δουλειάς και με λεφτά δικά μας, καταντήσαμε να μη μπορούμε να πάρουμε αυτά τα Χριστούγεννα τίποτα, ούτε στα παιδιά, ούτε στα εγγόνια μας. Κάποιοι δεν θα μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φάρμακά τους. Έχουμε τόσο ανίκανους ανθρώπους ή εκτελούν εντολές ξένων συμφερόντων; Πως μπορούν να εξαθλιώνουν τον λαό, όταν και οι τελευταίοι αρχίζουν να ξεπουλάνε τα ασημικά τους; Πρέπει να ξεσηκωθούμε, δεν μένει άλλος δρόμος. Δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις του ΣτΕ. Μοιράζουν ψίχουλα που είναι λεφτά δικά μας, είναι χρήματα που μας έχουν κόψει. Η περικοπή του αφορολόγητου θα μας κόψει μια σύνταξη. Προσπαθούν μ’ αθλιότητες να ξεγελάσουν έναν ολόκληρο λαό. Είναι οι μεγαλύτεροι πολιτικοί ψεύτες που πέρασαν ποτέ από τη χώρα. Περιμέναμε να ζήσουμε μ’ αξιοπρέπεια και δυστυχώς μας έφεραν στην ανέχεια».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...