Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επικίνδυνη εκτροπή με τους πλειστηριασμούς

Ημέρα:

spot_img

Για κατάσταση που δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί, έκανε λόγο με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας Νίκος Ίμβρος, σχετικά με τις καθημερινές σχεδόν συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών έξω από τα συμβολαιογραφεία.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Ίμβρος η κατάσταση αυτή μέρα με την ημέρα χειροτερεύει, ενώ δεν απέκλεισε κάποια στιγμή να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί είτε αστυνομικών, είτε πολιτών που διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς.

”Οι συνάδελφοι μου χρησιμοποιήθηκαν για ακόμη μια φορά σαν σάκος του μποξ, με αποτέλεσμα αρκετοί εξ αυτών να βρεθούν στο νοσοκομείο…”

Με αφορμή τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη (7/3) όπου διαδηλωτές και αστυνομικοί έδωσαν μάχη σώμα με σώμα, ο Νίκος Ίμβρος τόνισε: ”Πραγματικά οι συνάδελφοι μου χρησιμοποιήθηκαν για ακόμη μια φορά σαν σάκος του μποξ, με αποτέλεσμα αρκετοί εξ αυτών να βρεθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι. Ήδη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κινείται νομικά κατά παντός υπευθύνου. Πλέον, από εδώ και πέρα αρμόδια θα είναι τα δικαστήρια, διότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχουμε πει από την αρχή ότι δεν μπορεί η Αστυνομία να χρησιμοποιηθεί ως κυματοθραύστης, με την κυβέρνηση να την χρησιμοποιεί απέναντι στους πολίτες”.

”Εμείς θα βρεθούμε δίπλα στους πολίτες κι όχι απέναντί τους, με όποιο τίμημα συνεπάγεται αυτό”

”Θα πρέπει να το καταλάβουν καλά οι κυβερνώντες ότι εμείς θα βρεθούμε δίπλα στους πολίτες κι όχι απέναντί τους, με όποιο τίμημα συνεπάγεται αυτό. Η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και εμείς ως σωματεία, αλλά και μεμονωμένα οι συνάδελφοι θα ενεργούν ανάλογα για να προασπίσουμε τη σωματική μας ακεραιότητα. Όταν βλέπουμε σχεδόν καθημερινά τέτοιες εικόνες, οι οποίες με τον καιρό γίνονται ακόμη χειρότερες, δεν αποκλείω το επόμενο χρονικό διάστημα η κατάσταση να χειροτερέψει και οι τραυματισμοί είτε συμπολιτών μας, είτε αστυνομικών, να είναι ακόμη πιο σοβαροί”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας.

Τα αιτήματα των αστυνομικών τέθηκαν στους εκπροσώπους των κομμάτων που βρέθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων που έγινε στην Ερέτρια 

Ο Νίκος Ίμβρος βρέθηκε την Πέμπτη (8/3) στην Ερέτρια της Εύβοιας, συμμετέχοντας στο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας των αστυνομικών. Για την παρουσία του εκεί επισήμανε: ”Κλήθηκαν και παραβρέθηκαν στο συνέδριό μας οι εκπρόσωποι των κομμάτων, από τους οποίους ζητήσαμε συγκεκριμένα πράγματα, διότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κουραστεί με τα ωραία λόγια και τα… χτυπήματα στην πλάτη. Ζητάμε με έργα και έμπρακτα να δείξουν τη στήριξη τους στο έργο μας και μια σειρά ζητημάτων, όπως η αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο, όπως η εξόφληση του υπόλοιπου 50% και η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ θα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά βλέπουμε το ίδιο έργο. Η κυβέρνηση να επικαλείται τη στενή δημοσιονομική συγκυρία και η αντιπολίτευση εύκολα να τάζει και να υπόσχεται. Όταν βέβαια ακολουθεί η σειρά της να βρεθεί στην κυβέρνηση ξεχνά και επικαλείται άλλα πράγματα. Έχουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων, θα κυνηγήσουμε μέχρι τέλους τη μη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ, ενώ θα διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους συναδέλφους μας που καθημερινά δίνουν δύσκολο αγώνα για να είναι ασφαλείς οι συμπολίτες μας”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...