Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του «εισπράκτορα» των τηλεφωνικών απατών στη Δράμα

Ημέρα:

spot_img

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 56χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα απάτης, τελεσθείσης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, επί σκοπώ προκλήσεως βλάβης συνολικού ποσού άνω των 120.000 ευρώ και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για τον υπήκοο Βουλγαρίας (επ) ATANASOV (ον) MITKO του PASCO και της DUDA, γεννηθέντα την 29-3-1963, στη Βουλγαρία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, η οποία έχει ισχύ έως την 12 Φεβρουαρίου του 2020, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην αποκάλυψη νέων μαρτύρων, οι καταθέσεις των οποίων θα οδηγήσουν στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 25210-31111 και 25210-60070 του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ο 56χρονος συνελήφθη  την Δευτέρα 20-1-2020, στη Δράμα, ως μέλος σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών.

Προηγήθηκαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, την 20-1-2020, πρωινές και μεσημεριανές ώρες, άγνωστοι δράστες επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες στην πόλη της Δράμας.

Ειδικότερα, άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως ιατρός νοσοκομείου και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματισθεί και χρειάζεται επειγόντως χειρουργική επέμβαση, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν μεταξύ 20.000 και 35.000 ευρώ.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία και προκειμένου να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, έτερος δράστης ή δράστιδα, ανάλογα με την περίπτωση, προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα και παρακαλώντας για βοήθεια.

Ακολούθως, στο πλαίσιο άμεσης κινητοποίησης και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 56χρονο, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε το ρόλο του «εισπράκτορα» της σπείρας.

Συγκεκριμένα, ο 56χρονος βρισκόταν στην πόλη της Δράμας αναμένοντας να καρποφορήσει κάποια από τις προσπάθειας εξαπάτησης, έτσι ώστε στη συνέχεια να μεταβεί στην οικία του θύματος και να παραλάβει τα χρήματα.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν επτά (7) ημεδαπές, ηλικίας από 28 έως 92 ετών, επιχειρώντας να αποσπάσουν από αυτές συνολικά 173.000 ευρώ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...