Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σπείρα αλλοδαπών διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα

Ημέρα:

spot_img

Μία σημαντική υπόθεση που χειρίστηκε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν έξι μέλη δύο διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και συγκεκριμένα ηρωίνης, παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης. Ειδικότερα ανέφερε:

Για να οδηγηθούμε σε αυτήν την επιτυχία, προηγήθηκε εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκαν και αξιολογήθηκαν κατάλληλα στοιχεία, τα οποία αφορούσαν τη δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων, μια εκ των οποίων μετέφερε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα, στη συνέχεια τις παρέδιδε στα μέλη του δεύτερου κυκλώματος και αυτά με τη σειρά τους τις μετέφεραν στην Αθήνα, με σκοπό την πώληση.

Στο τελικό στάδιο των ερευνών, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν οι έξι (6) αλλοδαποί, μέλη των δυο εγκληματικών οργανώσεων και κατασχέθηκαν 42 κιλά και 120 γραμμάρια ηρωίνης.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δίνουν καθημερινό αγώνα, πραγματοποιώντας συντονισμένες επιχειρήσεις, με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τα οποία αποτελούν «μάστιγα» κυρίως για τους νέους ανθρώπους.

Αυτή η επιτυχία της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής έρχεται να επιβεβαιώσει ακριβώς αυτή την επίμονη και διαρκή μας προσπάθεια, για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Μια επιτυχία η οποία προστίθεται σε πολλές άλλες της ίδιας υπηρεσίας, μέσα στο έτος 2019. Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφερθώ σε τέσσερις από αυτές:

Την 11-6-2019 στο νομό Ροδόπης, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 70χρονο ημεδαπό ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από 87 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Επίσης, την 12-6-2019 στο νομό Γρεβενών, συνέλαβαν έναν 32χρονο αλλοδαπό και κατέσχεσαν περισσότερα από 270 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπρόσθετα, την 8-7-2019 στο νομό Έβρου, συνέλαβαν 4 μέλη σπείρας που δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά ναρκωτικών από την ενδοχώρα στην περιοχή του Έβρου, με σκοπό την εξαγωγή τους στην Τουρκία και κατέσχεσαν περισσότερα από 115 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Και τέλος την 5-8-2019 στο νομό Ροδόπης, συνέλαβαν 2 μέλη σπείρας τα οποία μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από 6 κιλά ηρωίνης.

Αξίζουν, πραγματικά, πολλά συγχαρητήρια στους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής για τον επαγγελματισμό και το ζήλο που επέδειξαν σε όλες τις προαναφερόμενες αστυνομικές έρευνες και επιχειρήσεις, καθώς και στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συμμετείχαν στη χθεσινή άρτια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Το χρονικό της σύλληψης

Λεπτομέρειες της υπόθεσης, δόθηκαν από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αστυνόμο Β’ Αναστάσιος Τσιπλάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιπλάκης ανέφερε τα ακόλουθα:

Όπως σας προανέφερε ο κ. Γενικός, η σημερινή παρουσίαση αφορά μία σημαντική επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν έξι μέλη δύο διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και συγκεκριμένα ηρωίνης.

Πρόκειται για έξι (6) αλλοδαπούς, ηλικίας 29, 29, 34, 37, 49 και 53 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογώνων ουσιών.

Οι συλλήψεις επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο άρτια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε προχθές (18-9-2019) το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής και αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, για να οδηγηθούμε στη σύλληψη των δραστών, καθώς και τον εντοπισμό των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, πραγματοποιήθηκαν ενδελεχείς και συστηματικές έρευνες από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια των οποίων αξιοποιήθηκαν και αξιολογήθηκαν στοιχεία, σχετικά με τη δράση δύο οργανωμένων κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα στη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από την Τουρκιά στην Ελλάδα, από τα μέλη του ενός κυκλώματος και ακολούθως στην παράδοση τους στα μέλη του δεύτερου κυκλώματος, για την περαιτέρω μεταφορά τους στην Αθήνα, με σκοπό την πώληση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσθηκαν αρχικά τα τέσσερα μέλη του ενός κυκλώματος, ηλικίας 29, 34, 37 και 53 ετών, να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, οι δύο από τους παραπάνω δράστες επιβιβάστηκαν σε έτερο όχημα και μετέβησαν σε άλλο σημείο της πόλης, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγή ναρκωτικών με τα μέλη του δεύτερου κυκλώματος, ηλικίας 29 και 49 ετών, τα οποία κινούνταν επίσης με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο όχημα που επέβαιναν οι δύο δράστες, ηλικίας 29 και 49 ετών, οι οποίοι παρέλαβαν τα ναρκωτικά, βρέθηκαν σαράντα επτά (47) συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 24 κιλών και 440 γραμμαρίων.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο πρώτο όχημα το οποίο μετέβη στο σημείο της συναλλαγής, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένες στο εσωτερικό των θυρών του, ακόμη τριάντα τέσσερεις (34) συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 17 κιλών και 680 γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν συνολικά:

  •  81 συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 42 κιλών και 120 γραμμαρίων
  •  3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  •  το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ, 480 Λέβα Βουλγαρίας και 3.900 Λεκ Αλβανίας
  •  πλήθος κινητών τηλεφώνων

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...