Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μάρκος Δέμπας: Ωμός εκβιασμός του κράτους οι δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών

Ημέρα:

spot_img

Για ωμό εκβιασμό του κράτους απέναντι σε πολίτες και επιχειρηματίες, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, σε σχέση με το θέμα των κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων και της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών. 

«Σίγουρα τα νούμερα είναι τραγικά, είναι δυσθεώρητα. Ό,τι γίνεται πανελλαδικά, το βιώνουμε και τοπικά. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν ξεπεράσει πλέον τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ και αυξάνουν κατά 1 δισεκατομμύριο κάθε μήνα. Οι επιχειρήσεις και οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν κι αυτό θα φανεί περισσότερο τώρα που έληξε η πρώτη δόση της εφορίας», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε για το θέμα στο Kavala Web News ο κ. Δέμπας.

«Αυτό όλο έχει βέβαια αντίκτυπο στην αγορά, η οποία στενάζει από την έλλειψη ρευστότητας…»

«Δεν γίναμε ξαφνικά μπαταχτσήδες, δεν θέλουμε να κλέψουμε το κράτος ή δεν πληρώνουμε ενώ τα έχουμε. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουμε. Όλος ο κόσμος, όχι μόνο οι επιχειρηματίες, αδυνατούν να πληρώσουν όλους αυτούς τους φόρους. Αυτό όλο έχει βέβαια αντίκτυπο στην αγορά, η οποία στενάζει από την έλλειψη ρευστότητας. Αυτά που λέγαμε πριν τέσσερα χρόνια τα ίδια λέμε και τώρα. Ίσως να υπάρχει μια καλύτερη διάθεση λόγω καλοκαιριού και τουριστών στην περιοχή μας, αλλά ακούμε από την άλλη παράπονα ότι ο τουρίστας που έρχεται δεν ξοδεύει δεν έχει υψηλό εισόδημα για να βοηθήσει την κατάσταση και γενικά ανακυκλωνόμαστε στα ίδια», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Ξαφνικά και απροειδοποίητα μπαίνουν στον λογαριασμό είτε χρωστάς 500 ευρώ είτε 5.000 ευρώ, ειδικά αν πρόκειται για χρέος στην εφορία και στα αρπάζουν κατευθείαν…»

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δέμπας το τελευταίο εξάμηνο υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση όσον αφορά τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών.

«Μιλάμε για 400 κατασχέσεις την ημέρα. Δεν ξέρω τι γίνεται και με τους τραπεζικούς λογαριασμούς, όπου πιθανόν να έχουμε ένα ακόμη πιο μεγάλο νούμερο. Ξαφνικά και απροειδοποίητα μπαίνουν στον λογαριασμό είτε χρωστάς 500 ευρώ είτε 5.000 ευρώ, ειδικά αν πρόκειται για χρέος στην εφορία και στα αρπάζουν κατευθείαν. Ούτε καν ενημέρωση, ούτε να ρωτήσουν αν αυτός ο λογαριασμός πληρώνει τη μισθοδοσία των εργαζομένων ή είναι για κάποιον άλλο λόγο. Υπάρχει μια ασυδοσία του κράτους απίστευτη. Κάνουν ό,τι θέλουν, προκειμένου να εισπράξουν ένα ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.

«Οι συστηματικά μπαταχτσήδες είναι στο απυρόβλητο και δεν τους αγγίζει κανείς…»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν τα Επιμελητήρια θέτουν το θέμα στους αρμόδιους, ο Μάρκος Δέμπας απάντησε: «Συνεχώς τα λέμε στους υπευθύνους – αρμόδιους. Όμως οι περισσότεροι τα αμφισβητούν αυτά τα στοιχεία και θεωρούν ότι αυτά αφορούν μόνο τους συστηματικά μπαταχτσήδες, ενώ δεν συμβαίνει αυτό. Το αντίθετο. Οι συστηματικά μπαταχτσήδες είναι στο απυρόβλητο και δεν τους αγγίζει κανείς. Έχουμε ξεχάσει τις λίστες Λαγκάρντ και τους μεγαλοφοροφυγάδες. Κυνηγάνε μόνο το μικρό ψάρι για να το πιάσουν, γιατί αυτός που χρωστά τα λίγα είναι πιο εύκολο να τον πιέσεις και να τον εκβιάσεις. Μιλάμε λοιπόν για ωμό εκβιασμό του κράτους απέναντι στον πολίτη και τον επιχειρηματία, αφού ακόμη και 500 ευρώ στον λογαριασμό θα σου τα πάρουν χωρίς ενημέρωση. Αυτό δεν πάει άλλο. Μιλάμε για πλήρη ασυδοσία και κάποιοι πρέπει να σκεφθούν σοβαρά να δώσουν λύση σε αυτό το τραγικό πρόβλημα της υπερφορολόγησης και της αδυναμίας πολιτών και επιχειρήσεων να πληρώσουν αυτά τα δυσβάσταχτα βάρη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...