Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Black Friday κατέβασε κόσμο στην αγορά της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Οι καλές καιρικές συνθήκες, αλλά και οι σημαντικές εκπτώσεις σε εκατοντάδες προϊόντα, αποτέλεσαν κίνητρο για τους καταναλωτές να βγουν από το σπίτι τους και να κατέβουν στην αγορά της Καβάλας για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους, στο πλαίσιο της φετινής Black Friday.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (29/11) η κίνηση στην τοπική αγορά ήταν αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ενώ η κορύφωση της αναμένεται να υπάρξει από το απόγευμα και μετά, μέχρι και το κλείσιμο των καταστημάτων. Για ακόμη μια χρονιά, τρίτη κατά σειρά που η Black Friday πραγματοποιείται στην Καβάλα, την τιμητική τους είχαν τα καταστήματα πώλησης προϊόντων τεχνολογίας και ηλεκτρικών συσκευών, καθώς και καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς.

Ν. Παλάβρατζη: «Οι καταναλωτές ανταποκρίνονται πολύ σε αυτή την ημέρα και την περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία…»

Η Νίκη Παλάβρατζη, υπεύθυνη του καταστήματος Ηondos Center για την πόλη της Καβάλας, με δηλώσεις της στο Kavala Web News, υπογράμμισε: «Η κίνηση από το πρωί της Παρασκευής (29/11) ήταν πολύ αυξημένη, θα έλεγα ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που περιμέναμε! Μπορούμε να πούμε ότι κάθε χρόνο τα πράγματα, όσον αφορά τη Black Friday, είναι ολοένα και καλύτερα. Οι καταναλωτές ανταποκρίνονται πολύ σε αυτή την ημέρα και την περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία. Οι προσφορές μας είναι πολύ μεγάλες. Στο δικό μας κατάστημα υπάρχουν εκπτώσεις μέχρι και 60%, όπως άλλωστε και σε πολλά καταστήματα γενικότερα στην αγορά της Καβάλας. Οι εκπτώσεις στο Hondos Center ξεκίνησαν από την περασμένη Τετάρτη (27/11) και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο (30/11) με τα ίδια σταθερά ποσοστό και περιμένουμε την ανταπόκριση των καταναλωτών και το Σάββατο».

Γ. Κορέας: «Είναι μια ημέρα γιορτής σε όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα και στην πόλη μας. Υπάρχει η αναμενόμενη κίνηση που θα κορυφωθεί μεσοσταθμικά το απόγευμα και προς το κλείσιμο της αγοράς»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κορέας, διευθυντής του καταστήματος Public της Καβάλας, σημείωσε στις δηλώσεις που έκανε στο KWN: «Ο κόσμος ξεκίνησε από πολύ νωρίς να προσέρχεται στο κατάστημα για να προχωρήσει στις αγορές του στη διάρκεια της Black Friday, που είναι μια ημέρα γιορτής σε όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα και στην πόλη μας. Υπάρχει η αναμενόμενη κίνηση που θα κορυφωθεί μεσοσταθμικά το απόγευμα και προς το κλείσιμο της αγοράς. Οι τιμές είναι πολύ καλές, ο κόσμος θεωρώ ότι θα το εκμεταλλευτεί αυτό για να μπορέσει να προμηθευτεί τα προϊόντα τεχνολογίας που χρειάζεται σε πολύ χαμηλές τιμές. Η έκπτωση μπορεί να φτάσει ακόμη και το 70% σε προϊόντα τεχνολογίας».

«Είναι πολύ καλό για την αγορά Καβάλας ότι στο παιχνίδι έχουν μπει και τα τοπικά καταστήματα και όλη η αγορά μπορεί να εκμεταλλευτεί προς όφελος της την εν λόγω ημέρα…»

«Ο θεσμός της Black Friday είχε ξεκινήσει στη χώρα μας από τα Public. Οι καταναλωτές έχουν αγκαλιάσει αυτόν τον θεσμό και με το πέρασμα των ετών μας επισκέπτονται όλο και περισσότεροι καταναλωτές. Είναι πολύ καλό για την αγορά Καβάλας ότι στο παιχνίδι έχουν μπει και τα τοπικά καταστήματα και όλη η αγορά μπορεί να εκμεταλλευτεί προς όφελος της την εν λόγω ημέρα. Τα προϊόντα στα οποία κατευθύνεται ο καταναλωτής είναι οι τηλεοράσεις σαφέστατα, τα κινητά τηλέφωνα και τα λαπ τοπ. Στην ουσία ξεκινήσαμε από τη Δευτέρα (25/11) με Black Week και κορυφώνεται σήμερα η κίνηση. Ο κόσμος είχε τον χρόνο να αγοράσει τα προϊόντα που χρειαζόταν χωρίς άγχος. Θεωρώ ότι και οι προηγούμενες ημέρες βοήθησαν στον τζίρο των καταστημάτων», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Κορέας.

Β. Λεμονίδης: «Πέρυσι είδαμε κάποιο όφελος από την ημέρα αυτή, φέτος το δυναμώσαμε λίγο περισσότερο και περιμένουμε στο τέλος της ημέρας να δούμε το πως θα διαμορφωθεί η όλη κατάσταση…»

Για ακόμη μια χρονιά πάντως, εκτός από τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, στη Black Friday, μετέχει κι ένα μεγάλο μέρος της τοπικής αγοράς, καθώς και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, προχώρησαν σε σημαντικές μειώσεις στις τιμές των προϊόντων τους.

Στο Kavala Web News μίλησε ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ., Βασίλης Λεμονίδης, ο οποίος επισήμανε αρχικά: «Εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος κάναμε το αυτονόητο για να βοηθήσουμε τα μέλη μας. Επικοινωνιακά δηλαδή να διαφημίσουμε το γεγονός όσον αφορά τις εκπτώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των μελών μας. Νομίζω ότι πέρυσι είδαμε κάποιο όφελος από την ημέρα αυτή, φέτος το δυναμώσαμε λίγο περισσότερο και περιμένουμε στο τέλος της ημέρας να δούμε το πως θα διαμορφωθεί η όλη κατάσταση. Από το πρωί ξεκίνησε σιγά σιγά μια κίνηση, η οποία τηρουμένων των αναλογιών είναι καλή και περιμένουμε να μείνουμε στο τέλος όλοι ευχαριστημένοι».

«Πολλά πράγματα όταν έρχονται για πρώτη φορά στην πόλη μας, αλλά και στην Ελλάδα, τα προσαρμόζουμε λίγο λάθος»

Ο Βασίλης Λεμονίδης στηλίτευσε όμως και το γεγονός ότι η Black Friday επεκτάθηκε πέραν της μίας ημέρας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Βέβαια πολλά πράγματα όταν έρχονται για πρώτη φορά στην πόλη μας, αλλά και στην Ελλάδα, τα προσαρμόζουμε λίγο λάθος. Όταν κάτι ξεκινά στοχευμένα για μια μέρα και κάποιοι το κάνουν για μια εβδομάδα, μη περιμένουν εκείνη την ημέρα να έχουν τους ανάλογους τζίρους, διότι γίνεται καταμερισμός του τζίρου σε πολλές μέρες. Ευελπιστούμε πάντως το βράδυ της Παρασκευής να δούμε χαρούμενα πρόσωπα καταστηματαρχών, για να μπορέσουν να μαζέψουν κάποια χρήματα, ώστε να αποπληρώσουν πολλές από τις υποχρεώσεις τους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...