Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Απλησίαστο είναι το πετρέλαιο θέρμανσης

Ημέρα:

spot_img

Απλησίαστο είναι το πετρέλαιο θέρμανσης για τους Καβαλιώτες, καθώς με τη συμπλήρωση μιας εβδομάδας από την ημερομηνία διάθεσής του στην αγορά, η κίνηση είναι υποτονική και οι παραγγελίες ελάχιστες.

«Ήδη κλείσαμε μια εβδομάδα, με πάρα πολύ υποτονική κίνηση όσον αφορά τις παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης. Βυτία δεν κυκλοφορούν στην πόλη μας, η τιμή του πετρελαίου δεν είναι φθηνή, καθώς στην Π.Ε. Καβάλας κυμαίνεται από 1,13 μέχρι 1,17 ευρώ το λίτρο», επισήμανε με δηλώσεις του για το θέμα στο Kavala Web News ο αντιπρόεδρος του τοπικού Σωματείου Βενζινοπωλών και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας Μιχάλης Μεταξάς.

«Εμείς σαν Ομοσπονδία έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν χρειάζονται ούτε επιδόματα, ούτε επιστροφές ή υποβολή αιτήσεων, αλλά ότι πρέπει απλά να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης»

«Η πολιτεία για ακόμη μια χρονιά έχει μια μπερδεμένη άποψη σε σχέση με το επίδομα θέρμανσης, το οποίο αρχικά είπαν δεν θα δοθεί, μετά το άλλαξαν και είπαν ότι θα δοθεί μαζί με το επίδομα αλληλεγγύης κλπ. Εμείς σαν Ομοσπονδία έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν χρειάζονται ούτε επιδόματα, ούτε επιστροφές ή υποβολή αιτήσεων και να περιμένουμε Ιανουάριο ή καλοκαίρι για να πάρουμε τα χρήματα. Πρέπει απλά να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης κατά τι, ώστε να δει ο καταναλωτής μια τιμή κοντά στα 85 με 90 λεπτά το λίτρο. Είναι και θέμα ψυχολογίας η τιμή κι έτσι θα μπορεί να εφοδιαστεί ο καταναλωτής πετρέλαιο πριν πλακώσουν τα κρύα», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Μιχάλης Μεταξάς.

«Οι όποιες παραγγελίες αφορούν σε νοικοκυριά. Μιλάμε για μικροποσότητες από 300 μέχρι 500 λίτρα, ενώ ελάχιστες είναι οι παραγγελίες για 1.000 λίτρα»

Ερωτηθείς σχετικά με το αν αναμένει αύξηση της κίνησης το επόμενο διάστημα, αλλά και το ποιες είναι οι ποσότητες που μέχρι σήμερα βάζουν στις δεξαμενές τους οι συμπολίτες μας, ο Μιχάλης Μεταξάς απάντησε: «Οι όποιες παραγγελίες αφορούν σε νοικοκυριά. Μιλάμε για μικροποσότητες από 300 μέχρι 500 λίτρα, ενώ ελάχιστες είναι οι παραγγελίες για 1.000 λίτρα. Πιστεύω πάντως ότι προς το τέλος του μήνα που παίρνει ο κόσμος τους μισθούς και τις συντάξεις, δειλά – δειλά θ’ αρχίσει να κινείται και η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης. Άλλωστε κι εμείς οι ίδιοι πάντοτε προτρέπουμε τους καταναλωτές να μην το αφήνουν την τελευταία στιγμή. Όσοι καίνε πετρέλαιο θέρμανσης αναγκαστικά κάποια στιγμή θα βάλουν, οπότε άσχετα αν το χρειάζονται αυτή τη στιγμή ή όχι, καλό είναι να βάλουν μικροποσότητες, ώστε μέχρι τέλος Δεκεμβρίου να γεμίσουν τις δεξαμενές τους, γιατί θα έχουμε βαρυχειμωνιά και δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος. Επειδή δεν έχουμε κι εμείς από την πλευρά μας τη δυνατότητα πιστώσεων θα υπάρχει πρόβλημα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...