Μαθήματα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στην πλατεία του Καπνεργάτη
παρέδωσαν στους πολίτες διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας σήμερα το πρωί,
στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής δράσης «Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς».

«Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες, ώστε να μάθουν την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.ΠΑ.), αυτό που ο πιο πολύς κόσμος γνωρίζει σαν τεχνητή αναπνοή ή φιλί της ζωής», τόνισε με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης o Τάσος Κοσατζής, διασώστης του Ε.Κ.Α.Β. και εκπαιδευτής κοινού.

«Προσπαθούμε να δείξουμε στους πολίτες ότι είναι πολύ απλές οι πρώτες βοήθειες και ότι μπορούν να τις εφαρμόσουν αν παραστεί ανάγκη»
«Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα βρισκόμαστε στην πλατεία του Καπνεργάτη συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή δράση «Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς».
Δείχνουμε στους πολίτες που ενδιαφέρονται να μάθουν απλές ενέργειες για να σώσουν έναν άνθρωπο που έχει πρόβλημα υγείας και έχει ανάγκη τη βοήθειά μας.
Δείχνουμε πως μπορεί να ξεκινήσει και πάλι μια καρδιά που έχει σταματήσει από καρδιακή ανακοπή, δείχνουμε την πνιγμονή από ξένο σώμα, το πώς βάζουμε στο πλάι έναν άνθρωπο που δεν έχει επαφή, αλλά δουλεύει η καρδιά του κι ό,τι άλλο μας ρωτήσουν το απαντάμε.
Προσπαθούμε να δείξουμε στους πολίτες ότι είναι πολύ απλές οι πρώτες βοήθειες και ότι μπορούν να τις εφαρμόσουν αν παραστεί ανάγκη», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο Τάσος Κοσατζής.
«Εμείς από την πλευρά μας είμαστε πρόθυμοι να πάμε σε συλλόγους που μας το
ζητάνε να δείξουμε ΚΑΡ.ΠΑ.»
Ερωτηθείς τέλος, για το αν οι πολίτες ενδιαφέρονται να μάθουν να παράσχουν πρώτες βοήθειες, ο διασώστης του Ε.Κ.Α.Β. και εκπαιδευτής κοινού απάντησε: «Ενδιαφέρον δείχνουν οι πολίτες, γιατί υπάρχει και το ελληνικό φιλότιμο. Βέβαια υπάρχουν και πολλοί που δεν πιστεύουν ότι θα τύχει σε αυτούς, αλλά όταν τύχει εκεί καταλαβαίνουν την διαφορά. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε πρόθυμοι να πάμε σε συλλόγους που μας το ζητάνε να δείξουμε ΚΑΡ.ΠΑ. Με το Ε.Κ.Α.Β. δεν εκτελούμε πλέον το πιστοποιημένο πρόγραμμα που είχαμε παλιότερα, αλλά με το σωματείο και την ομάδα μας, όπου υπάρχει ενδιαφέρον είμαστε εκεί για να παραδώσουμε μαθήματα».