Στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας πραγματοποείται από τις 10 το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου (21/9) ενημερωτική ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας με θέμα της τον εμβολιασμό και τίτλο ”Εμβολιάζω – Σώζω”.

Για την πολύ σημαντική ημερίδα παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής (20/9) στην αίθουσα ”Νικόλαος Μάρτης”, από την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε.Κ. Χρήστο Παπαδόπουλο.

Κ. Αντωνιάδης: ”Σημαντικός ο ρόλος του εμβολιασμού στη ζωή όλων μας, καθώς μας εξασφαλίζει απέναντι σε θανατηφόρες ασθένειες…”

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος αφού έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Ι.Σ.Κ. για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της ενημερωτικής ημερίδας, υπογράμμισε το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του εμβολιασμού στη ζωή όλων μας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι απαραίτητος, καθώς μας εξασφαλίζει απέναντι σε θανατηφόρες ασθένειες. Επίσης, ανέφερε ότι σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των πολιτών για το ποια είναι τα εμβόλια που πρέπει να κάνουν, η ανάδειξη των οφελών από τον εμβολιασμό, καθώς και άμβλυνση των αμφισβητήσεων που υπάρχουν από αρκετούς συμπολίτες μας τα τελευταία χρόνια.

Α. Αντωνίου: ”Σε λίγο καιρό θα χτυπήσει την πόρτα μας ο ιός της εποχικής γρίπης και για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστεί ο πληθυσμός, ειδικά όσοι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες…”

Από τη μεριά της η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας δήλωσε ότι η ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση του Σαββάτου απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και συμπλήρωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε η ημερίδα αυτή να γίνει και στους τρεις άλλους δήμους της Π.Ε. Καβάλας.

Η κ. Αντωνίου σημείωσε ότι σε λίγο καιρό θα χτυπήσει την πόρτα μας ο ιός της εποχικής γρίπης και για αυτό υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστεί ο πληθυσμός, ειδικά όσοι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες. Παράλληλα, είπε πως στην ημερίδα θα αναλυθεί ο ρόλος των εμβολίων και πως αυτά θωρακίζουν τον οργανισμό αναπτύσσοντας τα κατάλληλα αντισώματα για τις διάφορες ασθένειες, καθιστώντας σαφές ότι τα εμβόλια δεν ενέχουν κινδύνους για την υγεία, αλλά αποτελούν απαραίτητο εργαλείο για την αντιμετώπιση των ασθενειών. Η πρόεδρος του Ι.Σ.Κ. απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να βρεθούν το πρωί του Σαββάτου στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου για να ενημερωθούν σωστά, αλλά και να καταθέσουν τις απορίες τους στους καθ’ ύλην αρμόδιους.

Χ. Παπαδόπουλος: ”Τα εμβόλια έπεσαν θύματα της επιτυχίας τους…”

Τέλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος, αφού χαιρέτισε την προσπάθεια της κ. Αντωνίου και του Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι οι γιατροί με το να υποστηρίζουν την ανάγκη για εμβολιασμό δεν προωθούν φάρμακα, αλλά ασφάλεια στους πολίτες και σωτηρία από ασθένειες.

Όπως τόνισε οι φόβοι που υπάρχουν πρέπει να αμβλυνθούν, συμπληρώνοντας ότι το μεγαλύτερο όπλο της επιστήμης αυτή τη στιγμή είναι τα εμβόλια, τα οποία, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, έπεσαν θύματα της επιτυχίας τους. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμη ότι όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά στην προάσπιση του κοινωνικού συνόλου, επαναλαμβάνοντας ότι τα εμβόλια είναι πραγματικά ένας τοίχος απέναντι στην εξάπλωση των ασθενειών.