Επτά κρούσματα καταγράφηκαν στο Νοσοκομείο Καβάλας με τον Ιό του Δυτικού Νείλου με ένα από αυτά να καταλήγει. Ο παθολόγος κ. Ξενοφών Κροκίδης σημείωσε πως όλα τα περιστατικά νοσηλεύτηκαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ όλα τα κρούσματα είναι από την περιοχή του Νέστου.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Συνολικά είναι επτά τα κρούσματα που πέρασαν στο Νοσοκομείο Καβάλας, εκ των οποίων δύο είναι εντός του Νοσοκομείου και ήταν και στην ΜΕΘ αρκετές μέρες. Ξεπέρασαν το κυρίαρχο πρόβλημα τους και συνεχίζουν την θεραπεία τους στην Α΄ Παθολογική.

Μια υπερήλικας επίσης που καταγόταν από την περιοχή του Νέστου κατέληξε στο Νοσοκομείο. Βέβαια είχε προσβληθεί από τον ιό, αλλά είχε και ουρολοίμωξη, ήταν και καταπονημένη οπότε δεν μπορεί να πει κανείς ότι αυτό το εμπύρετο της συνεισέφερε στον θάνατο της.

Το ΚΕΛΠΝΟ θα δώσει και τα επίσημα στοιχεία και έχουμε και εμείς παρουσία. Βέβαια επειδή όλα τα κρούσματα είναι από την περιοχή του Νέστου, οι κεντρικές υπηρεσίες αιμοδοσίας αποφάσισαν να αποκλείσουν προσωρινά τους αιμοδότες της περιοχής Νέστου από την δυνατότητα προσφοράς αίματος.

Αυτό είναι ένα χτύπημα όμως και έχουν δημιουργηθεί επιπλέον προβλήματα στο τμήμα αιμοδοσίας που έτσι και αλλιώς έχει αυξημένες ανάγκες σε παροχή αίματος. Γι αυτό και ζητήσαμε επιπλέον αίμα που είναι τόσο σημαντικό για τον συνάνθρωπο μας.

Είναι μια πράξη αλληλεγγύης που δείχνει την θέση μας».