«Ο πατέρας του Άμλετ» του Μάνου Ελευθερίου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη και ερμηνεία του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη, παρουσιάζεται την Παρασκευή (1/12) και το Σάββατο (2/12) στις 21.00’ το βράδυ και την Κυριακή (3/12) στις 20.00’ στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

«Ο πατέρας του Άμλετ» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Μάνου Ελευθερίου. Είναι η αναμέτρηση με τον θάνατο, με αυτά που έγιναν, ο απολογισμός μιας ζωής. Ο Μάνος Ελευθερίου και ο Θοδωρής Γκόνης επιχειρούν να μπουν στο μυαλό και την ψυχή ενός μεγάλου δραματικού ήρωα λίγο πριν το τέλος του. Εργαλείο τους; Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο οποίος γίνεται η φωνή του επιβλητικού και μελαγχολικού πατέρα του Άμλετ και μας μεταφέρει στον κόσμο του, για να μας θυμίσει πως ο Άμλετ είμαστε εμείς.

Π. Πετρόπουλος: «Διανύουμε την τελευταία στροφή μιας πετυχημένης χρονιάς»

Στο πλαίσιο συνέντευξης που δόθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή (1/12), ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Πέτρος Πετρόπουλος, υπογράμμισε: «Διανύουμε την τελευταία στροφή της πετυχημένης χρονιάς που θα συνεχιστεί με πολλές εκδηλώσεις που θα ανεβάσουν ακόμη ψηλότερα τον πήχη. Είναι από τις λίγες φορές που δεν αισθάνομαι αμήχανα, γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους που υπερεκτιμώ. Η παράσταση «Ο πατέρας του Άμλετ» αποτελεί κομμάτι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Γκόνης είναι ο σκηνοθέτης της. Είναι τιμή για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. μας που θα φιλοξενήσει τρεις συνεχόμενες παραστάσεις του συγκεκριμένου έργου και πιστεύω ότι οι Καβαλιώτες θα στηρίξουν την παράσταση που είναι «παιδί» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας».

Θ. Γκόνης: «Το κείμενο αυτό είναι μια περιπέτεια που…»

Από τη μεριά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Θοδωρής Γκόνης, τόνισε ότι πρόκειται για την πρώτη έξοδο του συγκεκριμένου έργου εκτός Αθήνων, που δεν θα μπορούσε να είναι αλλού εκτός από την Καβάλα, ενώ παράλληλα αναφερόμενος στην παράσταση είπε «δουλέψαμε σκληρά όλοι και ιδιαίτερα ο Χ. Χατζηπαναγιώτης, ο οποίος είναι μόνος του στη σκηνή παλεύοντας με ένα μεγάλο κείμενο. Είναι χαρά μας που έχουμε αυτό το κείμενο, στην ουσία μια περιπέτεια που μας προκαλεί να κατεβούμε σε βάθη και να ανεβούμε μεγάλα ύψη. Είμαι όμως σίγουρος γι’ αυτό που θα δουν οι θεατές μας».

Χ. Χατζηπαναγιώτης: «Μεταλαμβάνω ένα υπέροχο ταξίδι που ελπίζω να γευτούν οι θεατές…»

Ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, σημείωσε στις δηλώσεις του ότι ο χειμώνας του είναι αφιερωμένος σε αυτό το κείμενο, ενώ συμπλήρωσε ότι αρνήθηκε πολλές άλλες προτάσεις που του έγιναν στην Αθήνα, με τον ίδιο ωστόσο να προτιμά να κάνει αυτήν την ωραία διαδρομή, η οποία όπως ανέφερε είχε πολλή δουλειά. «Αυτό που μεταλαμβάνω κάθε βράδυ είναι ένα υπέροχο ταξίδι που ελπίζω να το γευτούν οι θεατές», επισήμανε σχετικά, ευχαριστώντας τον Πέτρο Πετρόπουλο, τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, αλλά και την Άννα Μισιριάν, λόγω της διαμονής του στο Ιμαρέτ.

Συντελεστές – Διάρκεια παράστασης – τιμές εισιτηρίων

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης, βοηθοί σκηνοθέτη: Μιχάλης Αγγελίδης, Δημήτρης Καντάς, ερμηνεία: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, σκηνικά – κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης, σχεδιασμός φωτισμών: Τάσος Παλαιορούτας, παραγωγή: Μικρή Άρκτος και Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, οργάνωση περιοδείας: Μικρή Άρκτος, Βιβή Γερολυμάτου, Απόστολος Παπαδόπουλος. Διάρκεια παράστασης: 70’ (χωρίς διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 10 ευρώ γενική είσοδος, 8 ευρώ φοιτητικό, ανέργων. Ταμείο: 13 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ φοιτητικό, ανέργων. Προπώληση εισιτηρίων, 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών δήμου Καβάλας (πρώην Ε.Ο.Τ.) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566). «Public» σε όλα τα καταστήματα και μέσω της ιστοσελίδας (tickets.public.gr) -Ticket Services – τηλεφωνικά στο 210 7234567 και μέσω της ιστοσελίδας www.ticketservices.gr