Ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την υποστήριξη του κινήματος “Δεν πληρώνω” – το οποίο δεν στήριξε ποτέ η Νέα Δημοκρατία – συντάσσεται πλέον με τη λογική του “Πληρώστε περισσότερα”.

Ενώ δεσμεύονταν ότι θα μειώσει το συνολικό κόστος των διοδίων της Εγνατίας Οδού τελικά το αυξάνει δημιουργώντας νέους μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς, χωρίς καμία μελέτη και με αυθαίρετη λογική χωροθέτησης υπό τον πανικό των προαπαιτούμενων.

Και όλα αυτά, όταν ο αρμόδιος υπουργός κ. Σπίρτζης έχει εξαγγείλει την εγκατάσταση αναλογικού συστήματος διοδίων εντός του έτους. Πόση κοροϊδία και ψέμα επιτέλους μπορούμε να ανεχθούμε;

Η δημιουργία ενός ακόμη σταθμού διοδίων εντός της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας είναι πρόχειρη, περιβαλλοντολογικά και οδικά επικίνδυνη και αναμένεται να επιβαρύνει σημαντικά το κέντρο της πόλης όταν τεθεί σε λειτουργία.

Καλώ την Κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό και με σοβαρότητα να αξιοποιήσει το αναπτυξιακό εργαλείο της Εγνατίας Οδού προωθώντας ενέργειες που αφορούν το όφελος των τοπικών κοινωνιών, την αναλογικότητα και την ασφάλεια του αυτοκινητοδρόμου με την σωστή συντήρηση του».