Ενόψει του 42ου φεστιβάλ Κ.Ν.Ε. – ΟΔΗΓΗΤΗ, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου στο πάρκο Φαλήρου, το Τομεακό Συμβούλιο Καβάλας της Κ.Ν.Ε.,  παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Τ.Ο. Καβάλας του Κ.Κ.Ε.

Το σύνθημα του φετινού φεστιβάλ είναι: «Αγώνας, γνώση, τόλμη, αντοχή». Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η ιστορία (Ναζίμ Χικμέτ).

«Χρειάζεται αγώνας κόντρα στο καπιταλιστικό σύστημα…»

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε. έφτασε και στην Καβάλα μέσα από μια διαδικασία που ξεκίνησε από τον Ιούλιο με τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις. Ουσιαστικά το φεστιβάλ κορυφώνεται με τις κεντρικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στο πάρκο Φαλήρου. Το φετινό μας σύνθημα δεν επιλέχθηκε τυχαία. Πιστεύουμε ότι είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο κάθε νέος σήμερα. Χρειάζεται αγώνας κόντρα στο καπιταλιστικό σύστημα και τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν, γιατί ό,τι έχει κατακτήσει ο λαός μας μέχρι σήμερα, το κατέκτησε με το δικό του αγώνα και δεν το χρωστά σε κανένα «σωτήρα». Η Κ.Ν.Ε. κάνει μια προσπάθεια και με το φεστιβάλ, αλλά και με την υπόλοιπη της δραστηριότητα να ανοίξει μια πλατιά κουβέντα με τους νέους που προβληματίζονται για το μέλλον τους και τη σημερινή κατάσταση. Τους καλούμε να έρθουν στο φεστιβάλ και να συζητήσουμε, καθώς πλέον έχουμε όλοι πείρα για το που οδηγεί το χαμήλωμα των απαιτήσεων και η λογική να μας λύσει κάποιος άλλος τα προβλήματα», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Δημήτρης Καρατσώκης.

Πλούσιο το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ

Για το πρόγραμμα του 42ου φεστιβάλ Κ.Ν.Ε. – ΟΔΗΓΗΤΗ, μίλησε η Βασιλική Μπράτσου.

Όπως είπε, αυτό περιλαμβάνει μεγάλη συναυλία, με τους Λάκη Παπαδόπουλου, Νίκο Ζιώγαλα και Γιάννη Γιοκαρίνη, συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα “four seasons”, πολιτική ομιλία με το Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και αφιέρωμα στο ρεμπέτικο – λαϊκό τραγούδι της δεκαετίας του 1940.

Επιπλέον, στο χώρο θα λειτουργούν το μαθητικό στέκι, όπου θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι «άκου τι είπαν», το εργατικό στέκι όπου θα γίνει δημοψήφισμα με το ερώτημα capital exit ή capital remain, θα υπάρχει παιδότοπος για τα μικρά παιδιά με διάφορες δραστηριότητες και τέλος έκθεση αφιερωμένη από την ίδρυση του δημοκρατικού στρατού Ελλάδος, καθώς και έκθεση αφιερωμένη στο Μάιο του 1936 και έκθεση βιβλίου της σύγχρονης εποχής. Τέλος, στο χώρο θα λειτουργεί ταβέρνα και κουβανέζικο μπαρ.