Σκληρή γλώσσα κατά του Μίκη Θεοδωράκη για τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο της Αθήνας που έγινε την περασμένη Κυριακή (4/2) για τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων, χρησιμοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και στέλεχος του Κ.Κ.Ε., Χρήστος Ποτόλιας.

«Επειδή τα στερνά τιμούν τα πρώτα, η οποιαδήποτε συμπεριφορά του μεγάλου αυτού συνθέτη και δημιουργού, απέδειξε ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με την ομιλία και τη στάση του στο συλλαλητήριο της Αθήνας», ανέφερε σχετικά σε δήλωση που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το πρωί της Τετάρτης (7/2) ο κ. Ποτόλιας.

«Τα συνθήματα που κυριάρχησαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, κρύβουν ακριβώς αυτή τη λογική του αλυτρωτισμού…»

Παράλληλα, ο κ. Ποτόλιας σχολιάζοντας το ίδιο το συλλαλητήριο έκανε λόγο για αλυτρωτική έξαρση και για καταστάσεις που προμηνύουν επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας.

«Δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να κρύψουν τον εθνικιστικό χαρακτήρα που πήρε το συλλαλητήριο, ανεξάρτητα με την άποψη που υπάρχει ότι δεν ήταν όλοι στην ίδια κατεύθυνση. Ωστόσο, ο χαρακτήρας του συλλαλητηρίου είχε αυτή την αλυτρωτική έξαρση με τη στήριξη και του κ. Θεοδωράκη. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, κρύβουν ακριβώς αυτή τη λογική του αλυτρωτισμού, γιατί η περιοχή των Βαλκανίων με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου είναι μοιρασμένη σε τέσσερις χώρες. Αυτή η λογική που βάζει ζήτημα για τις αλλαγές των διεθνών συνθηκών, όπως του Βουκουρεστίου κι αυτή της Λωζάνης, όπως θέλει ο Ερντογάν, είναι καταστάσεις που προμηνύουν επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή και ο λαός πρέπει να αντισταθεί», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Ποτόλιας.