«Αυτή η κατάληξη, είναι μια εκκρεμότητα που έπρεπε να κλείσει, καθώς η χώρα δεν άντεχε άλλη αβεβαιότητα, κανένα άλλο παιχνίδι της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. για να μπορέσουν να διαχειριστούν πολιτικά ένα ναυάγιο, ένα πολύ μεγάλο στραπάτσο. Έπρεπε να κλείσει οπωσδήποτε. Κατέβασαν τον πήχη και πέρασαν κάτω από αυτόν», σημειώνει με δηλώσεις της στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, αναφορικά με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, η βουλευτής Δράμας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», Χαρά Κεφαλίδου.

«Εγκλώβισαν την χώρα, συνδυάζοντας την αξιολόγηση με την ρύθμιση του χρέους, που παραπέμπεται για το τέλος του 2017 και βλέπουμε και όλο αυτό το κλίμα ήταν ένα κλίμα δραματοποίησης για να μπορέσουν σήμερα επικοινωνιακά να περάσουν ως πολύ μεγάλη νίκη τα στοιχειώδη τα οποία διεκδικήσαμε», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η βουλευτής Δράμας.

Στα 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ ο λογαριασμός και πήραμε μια…διατύπωση για το χρέος

«Πήραμε την υποδόση ψηφίζοντας 140 προαπαιτούμενα, ο λογαριασμός πια έχει επιβαρυνθεί με 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ κι αν βάλουμε την ιστορία με τις περικοπές των συντάξεων πάμε στα 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ και πήραμε μια διατύπωση για το χρέος με πολλές προϋποθέσεις για το πώς θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την κουβέντα για την ρύθμιση του. Το δε Δ.Ν.Τ. είναι χωρίς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα, γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να ψηφιστούν από το γερμανικό και το ολλανδικό κοινοβούλιο η ρύθμιση που μας δίνουν για την υποδόση αν δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα το Δ.Ν.Τ. και γι’ αυτό παραμένει ως τεχνικός σύμβουλος, χωρίς χρηματοδότηση», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων της η κ. Κεφαλίδου.

«Ας μην πανηγυρίζουν για κάτι που έτσι κι αλλιώς έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά»

Τέλος, μιλώντας για το τι σημασία έχει η συμφωνία για την πραγματική οικονομία, η βουλευτής Δράμας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», επισήμανε: «Στην πραγματική οικονομία, μετά τους θριάμβους της κυβέρνησης για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ας ρίξουν μια ματιά στη σημερινή κραυγή αγωνίας της επιχείρησης «Λάμδα» που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στο Ελληνικό που ουσιαστικά λέει ότι αν συνεχίσει αυτή η πορεία εμείς αποχωρούμε και η επένδυση παραπέμπεται στις Καλένδες. Αυτά να κοιτάξει η κυβέρνηση, να κοιτάξει την εκροή καταθέσεων κι ας μην πανηγυρίζουν για κάτι που έτσι κι αλλιώς έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά μέχρι σήμερα».