Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο συναντήθηκε την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 ο π. Υπουργός κ. Γιώργος Καλαντζής στο πλαίσιο της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ελλάδα για το Διεθνές οικολογικό συνέδριο του Πατριαρχείου.

Ο κ. Καλαντζής εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια μέσω διεπιστημονικών και διαθρησκειακών συνεδρίων στο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κ. Καλαντζής παρέστη στα εγκαίνια της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018, στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo. Φέτος η Έκθεση συμπληρώνει 50 χρόνια, με ρεκόρ συμμετοχής εκθετών. Πρόκειται όπως τόνισε ο κ. Καλαντζής για το μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός και για μια έκθεση που οριοθετεί τις παγκόσμιες εξελίξεις στους θαλάσσιους δρόμους και  στο εμπόριο. Επιβεβαιώνει το μέγεθος του ελληνικού στόλου που ελέγχει τα περισσότερα πλοία και διαθέτει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα μεταφοράς φορτίου παγκοσμίως. Είναι το καλύτερο παράδειγμα μιας δημιουργικής και παραγωγικής Ελλάδας.  Της Ελλάδας της αριστείας και της προόδου που δυστυχώς σε κάποιους δεν ταιριάζει, κατέληξε ο π. Υπουργός.