Κάλεσμα στους πολίτες της Καβάλας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή (11/2) στην Αλεξανδρούπολη, ενάντια στην ίδρυση νατοϊκής βάσης για ελικόπτερα στο λιμάνι της πόλης, απηύθυνε την Τετάρτη (7/2) η γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας.

«Ενημερώνουμε τους πολίτες της Καβάλας, για μια κινητικότητα που υπάρχει στην περιοχή μας, μια κρίσιμη και επικίνδυνη κατάσταση που υπάρχει στα δυτικά Βαλκάνια, στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Έχουν ορμήσει οι «ύαινες»,  Η.Π.Α., Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και θέλουν να αρπάξουν τον πλούτο της περιοχής, αγωγούς πετρελαίου και αερίου. Δε διστάζουν πουθενά και στο πλαίσιο αυτό ιδρύεται μια νέα αμερικανονατοϊκή βάση για ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη», τόνισε ο Κώστας Μακέδος, μέλος της γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας.

.«Η βάση αυτή προέκυψε μετά τη νέα συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. με τις Η.Π.Α.»

«Ήδη ο λαός της περιοχής είναι σε εγρήγορση, αλλά και είναι θορυβημένος με το γενικότερο κλίμα που υπάρχει. Οργανώνουμε μια διαδήλωση στην Αλεξανδρούπολη για να καταγγείλουμε αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή μας. Η βάση αυτή προέκυψε μετά τη νέα συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. με τις Η.Π.Α. (ανακαίνιση – επέκταση της βάσης Σούδας, νέα ίδρυση στην Κάρπαθο, βάσεις ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη). Στόχος τους είναι να σφίξει περισσότερο ο κλοιός απέναντι σε έναν άλλο ιμπεριαλιστή στη Ρωσία, καθώς παίζονται μεγάλα συμφέροντα για τον πλούτο της ευρύτερης περιοχής», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Μακέδος.

Μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης θα γίνει το συλλαλητήριο κατά της νατοϊκής βάσης

«Θέλουμε να καταγγείλουμε την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. ότι πρωτοστατεί σ’ όλα αυτά με τις συμφωνίες που έκανε, αλλά και με τις συζητήσεις που κάνει τώρα. Την Κυριακή (11/2) στις 11 το πρωί, μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης θα γίνει εκδήλωση, η οποία θέλουμε να είναι μαζική και γι’ αυτό καλούμε να μετέχουν εργατικά σωματεία, συνδικάτα, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και όλοι τους φορείς που ανησυχούν για τα προβλήματα που φέρνουν τέτοιες εξελίξεις. Θέλουμε να προάγουμε τη φιλία και τη συνεργασία των λαών της περιοχής, θέλουμε να γίνουν γέφυρες ειρήνης και αντιπολεμικού κινήματος», ανέφερε καταληκτικά ο Κώστας Μακέδος.

Λεωφορεία θ’ αναχωρήσουν για την Αλεξανδρούπολη στις 8.30’ το πρωί της Κυριακής (11/2)

Ομιλητές του συλλαλητηρίου θα είναι ο Χρήστος Τρέλλης, μέλος του εθνικού συμβουλίου της επιτροπής για την διεθνή ύφεση και ειρήνη, ο απόστρατος αξιωματικός, Νίκος Παπαναστάσης, ενώ θα μλήσει και Τούρκος εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας. Μετά το συλλαλητήριο θα ακολουθήσει συζήτηση για το πρόγραμμα των παραπέρα εκδηλώσεων.

Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 8.30’ το πρωί της Κυριακής (11/2) θ’ αναχωρήσουν λεωφορεία από τον δημοτικό κήπο της Καβάλας.