«Όλα στο φως», δηλώνει στον «Ενήμερο» η αναπληρώτρια πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίνας Φιλιππίδου, η οποία σχολίασε τα όσα είπε στην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα (12/2).

«Σήμερα τελειώνει μια και καλή και η χυδαιότητα του «Μαζί τα φάγαμε». Διότι δεν τα φάγαμε μαζί. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ορισμένοι δεν ντρέπονται και δεν διστάζουν, να κραυγάζουν ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Ποιοί; Οι αληθινοί κουκουλοφόροι, μιας και είναι της μόδας τώρα να επιτίθενται στους μάρτυρες με αυτό το χαρακτηρισμό, επειδή ο νόμος προβλέπει προστασία», τόνισε, μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

Α. Τσίπρας: «Η μόνη θεσμική οδός που έχουμε μπροστά μας είναι η πρόταση για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης»

«Τώρα που η Δικαιοσύνη απειλεί να τους βγάλει τις κουκούλες και να τους αποκαλύψει, καταγγέλλουν τους μάρτυρες ως δήθεν κουκουλοφόρους. Χωρίς ταλαντεύσεις θα κάνουμε ό,τι προβλέπεται θεσμικά για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών. Η μόνη θεσμική οδός που έχουμε μπροστά μας είναι η πρόταση για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να εξεταστεί η δικογραφία, να διακριβωθεί αν υπάρχουν ικανοποιητικές ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων, αλλά και οι συνθήκες τέλεσης τους, ώστε να προσδιοριστούν και οι σχετικές εισαγγελικές και δικαστικές αρμοδιότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των χρημάτων που στέρησε από τον ελληνικό λαό η φαρμακευτική εταιρεία Novartis.

«Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει το εσωτερικό αλλά και το διεθνές δίκαιο για να πάρουμε πίσω μέχρι και το τελευταίο ευρώ το οποίο έκλεψαν τον ελληνικό λαό», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Ο μέσος πολίτης που μπορεί να αξιολογήσει τα πράγματα, καταλαβαίνει ότι είναι ένα στημένο παιχνίδι…»

«Το έχει δηλώσει ξεκάθαρα η Νέα Δημοκρατία ότι είναι υπέρ της προκαταρκτικής εξέτασης. Όλα στο φως! Το δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος μας, η κ. Σπυράκη, το δηλώνουν και πολλά στελέχη που φέρονται να εμπλέκονται σ’ όλη αυτή τη σκευωρία. Θέλουμε να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος, γιατί τα πολιτικά πρόσωπα θέλουν ν’ αποδειχθεί ότι πράγματι είναι αθώοι. Ο μέσος πολίτης που μπορεί να αξιολογήσει τα πράγματα, καταλαβαίνει ότι είναι ένα στημένο παιχνίδι. Κατά τη γνώμη μου είχε κατασκευαστεί για να χρησιμοποιηθεί στις εκλογές, αλλά το επέσπευσαν γιατί τους «πόνεσε» το συλλαλητήριο. Είναι δυνατόν ο τρίτος ανώνυμος μάρτυρας να καταθέτει την ημέρα του συλλαλητηρίου; Το είχαν στο συρτάρι από πριν κι αυτό φάνηκε από τα όσα δήλωναν, το ετοίμαζαν», απάντησε δηκτικά στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, η Μαρίνα Φιλιππίδου.

«Δεν μπορείς να ατιμάζεις τόσους ανθρώπους, μόνο με δηλώσεις του τύπου νομίζω, είδα κλπ., χωρίς να υπάρχουν στοιχεία και οι μάρτυρες να είναι επώνυμοι»

«Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας είπε ότι η δικαιοσύνη θα βγάλει τις κουκούλες. Να βγάλει πρώτα τις κουκούλες από τους τρεις μάρτυρες, να δούμε ποιοι είναι, να ακούσουμε τι λένε, να γίνει αντιπαράθεση, ν’ απαντήσουν κι ύστερα να βγάλει και τις κουκούλες των πολιτικών προσώπων. Να φερθούν σύμφωνα με το δίκαιο. Δεν μπορείς να ατιμάζεις τόσους ανθρώπους, μόνο με δηλώσεις του τύπου νομίζω, είδα κλπ., χωρίς να υπάρχουν στοιχεία και οι μάρτυρες να είναι επώνυμοι. Ο κ. Τσίπρας είπε πολλά. Αυτό που έκαναν είναι χυδαιότητα κι αυτό νομίζω ότι όλο αυτό θα τους γυρίσει μπούμερανγκ», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η αναπληρώτρια πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας.

«Θα ξεμπερδέψουμε από τη χυδαιότητα όταν γίνουν εκλογές και θα φύγει από την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας…»

«Όλα αυτά τα έκαναν για να σταματήσουμε να μιλάμε για το συλλαλητήριο, γιατί δε του βγήκε του κ. Τσίπρα όλο αυτό με το Σκοπιανό, γιατί είδε ν’ αντιδρούν ακόμη και άνθρωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Το κατάφεραν βέβαια κι έστρεψαν τη συζήτηση στην υπόθεση της Novartis. Μιλάνε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως κράτους, χωρίς ακόμη να ξέρουμε τη ζημιά. Η παρανομία είναι δικιά τους, γιατί κανόνισαν όλα αυτά με τους ανώνυμους μάρτυρες, χωρίς να τηρηθεί η διαδικασία, να συναινέσει δηλαδή ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου. Όταν θα ανοίξουν οι λογαριασμοί να μας πει ο κ. Τσίπρας αν έχει τελειώσει η χυδαιότητα. Θα ξεμπερδέψουμε από τη χυδαιότητα όταν γίνουν εκλογές και θα φύγει από την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις της στον «Ε» η κ. Φιλιππίδου.