Περιοδεία στην Θράκη πραγματοποιεί από την Πέμπτη (4-1-18) η πρώην Υπουργός, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στο πλαίσιο περιοδείας της παραβρέθηκε στην κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Ξάνθης το βράδυ της Πέμπτης, στο ξενοδοχείο Elisso. Νωρίτερα συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ και τους δικηγόρους τους.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ανέφερε ότι το παραγωγικό μοντέλο της χώρας σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι κρατικοδίαιτο όπως συνέβη μεταπολιτευτικά και τόνισε: «Η ΝΔ θα στηρίξει τις ανταγωνιστικές δυνατότητες και τις επιχειρήσεις που καινοτομούν και πιστεύει στη μείωση της γραφειοκρατίας και της μεγάλης φορολογίας με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, τουλάχιστον 5ετίας αλλά με προοπτική 10ετίας».

Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σχολίασε: «Έχουμε μια άλλη κυβέρνηση στα Σκόπια που δίνει διαφορετικά δείγματα γραφής σε επίπεδο ατμόσφαιρας σε σχέση με τον κο Γκρουέφσκι. Είναι επίσης δεδομένο ότι μετά τις δηλώσεις που έγιναν το πρωί, η Ελλάδα εμφανίζεται με μια θέση, όπως αυτή που είχαμε στο Βουκουρέστι. Κάποιοι άλλοι που έκαναν προσπάθειες να καπηλευτούν το θέμα, υποχώρησαν ατάκτως σήμερα. Θέλω να ευχηθώ να υπάρξει σοβαρή διαπραγμάτευση και το αποτέλεσμα της η ΝΔ θα το κρίνει και θα τοποθετηθεί στη βουλή. Η θέση της ΝΔ είναι η πάγια θέση που έχει διαμορφωθεί ως πάγια θέση επί κυβέρνησης Καραμανλή και επί υπουργίας δικής μου στο Υπουργείο Εξωτερικών».

Αναφερόμενη στην επίσκεψη Τούρκων αξιωματούχων στην Θράκη την τελευταία περίοδο, τόνισε χαρακτηριστικά ότι « η Ελλάδα δεν έχει να κρύψει τίποτα, δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται και είναι ευπρόσδεκτες οι επισκέψεις». Για  το θέμα της εκλογής Μουφτήδων, που άνοιξε η κυβέρνηση η πρώην Υπουργός, δήλωσε κατηγορηματικά ότι “Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στην ατζέντα τη δική μας”

Μιλώντας στη συνέχεια στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ Ξάνθης η κ. Μπακογιάννη άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι σύντομα η ΝΔ θα επανέλθει στην εξουσία.

Στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ξάνθης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Α. Δημοσχάκης και Ν. Παναγιωτόπουλος, ο σύμβουλος επικοινωνίας του αρχηγού της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Ζαγναφέρης και Θόδωρος  Μαρκόπουλος, ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, πρώην βουλευτές, στελέχη και φίλοι του κόμματος.

Αύριο εορτή των Φώτων στις 10.00 π.μ. η Ντόρα Μπακογιάννη θα παραστεί στην τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής και στις 12.00 θα παραστεί στην Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Μαρώνειας.