«Εμείς στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι από τη στιγμή που το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι κατά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο κ. Τσίπρας την ίδια βραδιά θα πρέπει να πάει στο Ζάππειο και να εξαγγείλει εθνικές εκλογές και να δρομολογήσει τις πολιτικές εξελίξεις».

Τα παραπάνω σημείωσε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» για τις ευρωεκλογές της Κυριακής, ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Το διακύβευμα είναι όντως πολύ μεγάλο και για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη…»

«Οι εκλογές της Κυριακής είναι πάρα πολύ σημαντικές. Το διακύβευμα είναι όντως πολύ μεγάλο και για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια η ακροδεξιά σε όλη την Ευρώπη να παίρνει κεφάλι, κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί πολύ. Για αυτό θα πρέπει στην Ελλάδα τουλάχιστον μια δημοκρατική καθ’ όλα χώρα, να απομονώσουμε τα ακραία στοιχεία. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Κλειτσιώτης.

«Η Νέα Δημοκρατία θέλω να πιστεύω ότι θα έχει μια άνετη διαφορά από την ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις εκλογές της Κυριακής κι αυτό θα είναι το εφαλτήριο, όποτε κι αν γίνουν εθνικές εκλογές, να πάμε σε ακόμη μεγαλύτερη διαφορά»

«Από εκεί και πέρα για τη χώρα μας και για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, είτε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, είτε με το πέρας της τετραετίας τον Οκτώβριο, διακυβεύονται πραγματικά πάρα πολλά. Η Νέα Δημοκρατία θέλω να πιστεύω ότι θα έχει μια άνετη διαφορά από την ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις εκλογές της Κυριακής κι αυτό θα είναι το εφαλτήριο, όποτε κι αν γίνουν εθνικές εκλογές, να πάμε σε ακόμη μεγαλύτερη διαφορά για να αναλάβουμε τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας», συμπλήρωσε ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

«Αυτό που θέλει η χώρα είναι εισροή ντόπιων και ξένων κεφαλαίων, ώστε να μειωθεί η ανεργία και η φορολογία. Αυτά διακυβεύονται στις εκλογές της Κυριακής και θα πρέπει οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για να έχουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή»

«Η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που πραγματικά πρεσβεύει το όνειρο της Ευρώπης, την ελεύθερη οικονομία, το επενδυτικό πνεύμα που θα πρέπει να διακατέχει κάθε προοδευτική κυβέρνηση, που δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση δεν διαθέτει και για αυτό όλα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μείωση των επενδύσεων. Μόνο με επενδύσεις θα βγούμε από τη λαίλαπα των τελευταίων δέκα ετών κι ας βγήκαμε τυπικά. Ουσιαστικά δεν έχουμε βγει. Αυτό που θέλει η χώρα είναι εισροή ντόπιων και ξένων κεφαλαίων, ώστε να μειωθεί η ανεργία και η φορολογία. Αυτά διακυβεύονται στις εκλογές της Κυριακής και θα πρέπει οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για να έχουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή. Είναι σημαντικότατες οι εκλογές κι όλοι πρέπει να είναι παρόντες», ανέφερε ακολούθως ο κ. Κλειτσιώτης.

«Υπάρχει μια μεγάλη μεταστροφή των ψηφοφόρων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Θα είμαι ευχαριστημένος με μια διαφορά πάνω από 6 με 7%»

Ερωτηθείς τέλος σχετικά με το ποια πιστεύει ότι θα είναι η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις ευρωεκλογές, απάντησε: «Θέλω να πιστεύω ότι η διαφορά θα είναι τέτοια που δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας όλους αυτούς τους μήνες μέχρι το φθινόπωρο. Δεν μπορώ να πω νούμερα, αλλά αυτό που λαμβάνω εγώ από τις επαφές μου με τους πολίτες είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη μεταστροφή των ψηφοφόρων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Θα είμαι ευχαριστημένος με μια διαφορά πάνω από 6 με 7%».