«Δυστυχώς αυτό που χαρακτήρισε το συλλαλητήριο ήταν τα επεισόδια και το ότι μια ομάδα ακροδεξιών προσπάθησε να εισέλθει στη Βουλή. Για τα επεισόδια αυτά περιμένουμε ακόμη και τώρα να τα καταδικάσει η Νέα Δημοκρατία, η οποία με τη στάση της νομίζω ότι έχει την κύρια ευθύνη για όσα συνέβησαν».

Τα παραπάνω δήλωσε στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κώστας Μορφίδης, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στο συλλαλητήριο της Κυριακής (20/1) σχετικά με τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

«Η Ν.Δ. μετέφερε τη θέση της προς την ακροδεξιά»

«Επί της ουσίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εργαλειοποίησε» ένα ζήτημα και μετέφερε τη θέση της προς την ακροδεξιά, χαϊδεύοντας τα αυτιά αυτού του κοινού, προσπαθώντας να το προσεταιριστεί, δίνοντας του τη δυνατότητα και την ευκαιρία, μέσα από ένα μεγάλο συλλαλητήριο, να βγάλει όλο αυτό το επικίνδυνο ακροδεξιό μένος που είδαμε την Κυριακή (20/1), με αποτέλεσμα να έχουμε τον τραυματισμό πάρα πολλών αστυνομικών», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αναφορικά με το ίδιο το συλλαλητήριο, ο Κώστας Μορφίδης επισήμανε: «Ήταν εμφανώς μικρότερο το συλλαλητήριο από το περσινό, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό. Βεβαίως ο καθένας έχει το δικαίωμα να συμφωνεί ή να διαφωνεί με πράγματα που συμβαίνουν στην πολιτική ζωή του τόπου και να διαδηλώνει γι’ αυτά».

«Αυτό που είναι εμφανές πάντως είναι το γεγονός ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί με μεγαλύτερη πλειοψηφία των 151 βουλευτών» 

Σε ερώτηση για το αν οι ραγδαίες εξελίξεις στα μικρότερα κόμματα είναι υπέρ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., απάντησε: «Δεν είναι θέμα κέρδους ή ζημιάς. Νομίζω ότι το ίδιο το ζήτημα της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από την αρχή είχαμε πει ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό και ο καθένας πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση σε σχέση μ’ αυτό. Αυτό συνάγεται και με μια απόφαση με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις. Άρα, διαμορφώνεται με βάση αυτό το θέμα και μια νέα πολιτική κατάσταση στον τόπο και στο κοινοβούλιο. Είμαστε στην εξέλιξη αυτού του φαινομένου και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα φανεί το πώς θα καταλήξουν αυτές οι κινήσεις στα κόμματα. Αυτό που είναι εμφανές πάντως είναι το γεγονός ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί με μεγαλύτερη πλειοψηφία των 151 βουλευτών».