Δηλώσεις για το σκάνδαλο της Novartis στη χώρα μας, έκανε στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Μορφίδης.

«Έτσι κι αλλιώς είναι ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο που έχει παγκόσμιες προεκτάσεις. Στη χώρα μας είναι δεδομένο ότι υπάρχει θέμα κι έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα εξαιτίας του ότι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων», επισήμανε αρχικά ο κ. Μορφίδης.

«Οι διαδικασίες έχουν τηρηθεί κανονικά όπως έπρεπε και η Βουλή θα κληθεί ν’ αποφασίσει τι θα κάνει με τη συγκεκριμένη υπόθεση…»

«Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο, από τη στιγμή που εμπλέκονται ονόματα πολιτικών προσώπων, να τα παραπέμψει στη Βουλή. Αυτό έχει γίνει, άρα οι διαδικασίες έχουν τηρηθεί κανονικά όπως έπρεπε και η Βουλή θα κληθεί ν’ αποφασίσει τι θα κάνει με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Είτε δηλαδή θα πάει στην εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή για την υγεία που λειτουργεί έτσι κι αλλιώς ή θα γίνει προανακριτική επιτροπή για να προχωρήσει στη δικαιοσύνη», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο σκάνδαλο που πρέπει να διερευνηθεί και να πέσει άπλετο φως»

«Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η συζήτηση και πάντως είναι θέμα της επόμενης εβδομάδας για να δούμε τι γίνεται. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο σκάνδαλο που πρέπει να διερευνηθεί και να πέσει άπλετο φως, όχι μόνο για να κατηγορηθούν ή να αθωωθούν τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά κυρίως για να δούμε πως η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε στη χώρα μας υπέρογκα στη δεκαετία του 2000, με ποιους τρόπους εάν έγιναν όλα νόμιμα ή αν χρησιμοποιήθηκαν παράνομοι δρόμοι για να αυξηθεί αυτή η δαπάνη που συνέβαλε στο να έχουμε ένα τεράστιο χρέος και να μπούμε στα μνημόνια», επισήμανε ακολούθως στα όσα είπε για το θέμα στον «Ε» ο κ. Μορφίδης.

«Η Νέα Δημοκρατία άλλαξε τη θέση της για την ονομασία των Σκοπίων παρακινώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στα συλλαλητήρια, μόνο και μόνο για να έχει ένα άλλοθι απέναντι στο σκάνδαλο που ήξερε ότι θα σκάσει αυτές τις ημέρες…»

Ερωτηθείς, τέλος, για το πώς σχολιάζει τα όσα λέει η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε την υπόθεση της Novartis ως αντιπερισπασμό στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, ο Κώστας Μορφίδης απάντησε: «Κι η δική μου άποψη είναι ότι συνέβη το αντίθετο, ότι δηλαδή η Νέα Δημοκρατία άλλαξε τη θέση της για την ονομασία της γειτονικής χώρας παρακινώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στα συλλαλητήρια, μόνο και μόνο για να έχει ένα άλλοθι απέναντι στο σκάνδαλο που ήξερε ότι θα σκάσει αυτές τις ημέρες. Το θέμα είναι ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί αφήνοντας τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να βοηθήσουμε όλοι να αποδειχθεί η αλήθεια. Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει τι έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια σε σχέση με την υγεία, το φάρμακο και το αν κατασπαταλήθηκαν δισεκατομμύρια στον βωμό του κέρδους των εταιρειών και κυρίως να μάθει αν το πολιτικό προσωπικό της χώρας είχε σχέση διαπλοκής με αυτές τις εταιρείες».